Ostali sportovi

Mađari se bude, Norvežani sigurni i protiv komšija

Autor mondo.ba

Skandinavski derbi na Evropskom prvenstvu očekivano pripao Norveškoj, dok su Mađari, pomalo neočekivanim trijumfom protiv Slovenije, sačuvali nadu da mogu u polufinale.

Izvor: Tanjug/Andreas Hillergren/TT News Agency

Kompletirano je terće kolo u Grupi II Evropskog rukometnog prvenstva, a nakon Portugalaca, vikend su u pobjedničkoj atmosferi okončali Norvežani i Mađari.

U skandinavskom derbiju, u duelu dvije selekcije koje su zajedno sa Austrijom domaćini ovogodišnjeg EURA, Norveška je očekivano bolja bolja od Švedske i u Malmeu slavila 23:20 (12:8), te tako zabilježila i peti trijumf na 14. prvenstvu Starog kontinenta.

Sjajni Sander Sagosen i na ovom meču bio je veoma raspoložen, nezaustavljiv, a susret je okončao sa osam pogodaka. U poraženom timu sa pet golova istakao se Lukas Pelas.

Norvežani će do kraja grupne faze takmičenja igrati još sa Islandom i Slovenijom i sve su bliži plasmanu u polufinale.

Mjestu među četiri najbolje selekcije Evrope nadaju se i Mađari, koji su današnjim trijumfom protiv Slovenije 29:28 (13:16) ponovo vratili nadu da mogu do polufinala.

Imali su favorizovani Slovenci tri gola prednosti na poluvremenu, ali su dozvolili rivalu da u dramatičnom finišu dođe do preokreta i pobjede.

Odličnu partiju pružio je mađarski golman Roland Mikler, koji je imao 10 uspješnih intervencija, dok je najefikasniji igrač susreta bio Bence Banhidi. Rukometaš Vesprema postigao je devet golova, dok je Jure Dolenec sa golom manje predvodio poraženu Sloveniju.

Mađari su sada drugoplasirana selekcija grupe II sa četiri boda, koliko ima i Slovenija, pa će se u preostale dvije runde voditi velika borba za plasman u nokaut fazu, odnosno pozicije koje osiguravaju borbu za medalje.

GRUPA II - 2. KOLO:

Portugal - Island 25:28
Slovenija - Mađarska 28:29
Norveška - Švedska 23:20

TABELA: Norveška 6, Mađarska 4, Slovenija 4, Island 2, Portugal 2, Švedska 0.

PAROVI 3. KOLA (utorak):

Portugal - Slovenija (16.00)
Norveška - Island (18.15)
Mađarska - Švedska (20.30)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.