• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bečka drama pripala Hrvatima: "Kauboji" u polufinalu, "panceri'' ispali!

Autor mondo.ba

Hrvati sa samo pet golmanskih odbrana srušili Njemačku i izborili polufinale!

 Rukomet EURO 2020 Hrvatska Njemačka 25 24 Izvor: Ronald Zak/AP

Kakav meč smo gledali u Beču!

U 35. minutu meča Hrvatska je zaostajala pet golova za Njemačkom (11:16), a onda su se Červarovi izabranici probudili, trijumfovali rezultatom 25:24 i matematički izborili nastup u polufinalu, bez kojeg je, nakon ovog poraza, ostao šampion Evrope iz 2016. godine:

HRVATSKA – NJEMAČKA 25:24

Nakon ovog trijumfa, do kojeg su stigli uz samo pet golmanskih odbrana (Šego 4, Ašanin 1), što je sedam manje od Andreasa Volfa (!?), Hrvati imaju šest bodova, koliko ima i Španija, odnosno četiri više od Nijemaca, Austrijanaca i Bjelorusa dva kola prije kraja i bolji međusobni omjer od svih navedenih ekipa, tako da su već sad sigurni učesnici polufinala, koje će ostati samo san za ''pancere'' koji su poraženi od Španaca i Hrvata.

Prvo poluvrijeme meča u dvorani austrijske prestonice završeno je prednošču njemačkog tima rezultatom 11:14, a pored sjajnog procenta realizacije igrača Kristijana Prokopa (74 posto), glavni razlog nepovoljnog ishoda po Červarove izabranike su – oni sami, s obzirom da tokom prvih trideset minuta nisu materijalizovali ČAK TRI sedmerca!

U jednoj od te tri situacije lopta je pogodila prečku, dok je u dva navrata kao pobjednik iz duela sa ''kaubojima'' izlazio pomenuti Volf, kojem se polovinom prvog dijela pridružio Uve Genshajmer, čijim vezanim golovima (tri u nizu) Njemačka prvi put na meču stiče prednost od tri gola (5:8).

U finišu prvog poluvremena poslovično borbeni Nijemci, koji su tokom prvog poluvremena zaradili čak šest isključenja na dva minuta, odmakli su hrvatskim igračima na razliku od pet golova (8:13), a na istom odstojanju su bili nakon pet minuta igre u drugom dijelu, kada se Červarova ekipa suočila sa rezultatom 11:16.

U narednih 12-13 minuta Prokopov sastav je neočekivano ''nestao'' sa terena, a Hrvati su podigli igru na daleko viši nivo i pogotkom Davida Mandića došli do 22:22, odnosno prvog ''iksa'' još od rezultata 5:5 i pogotka Luke Cindrića.

Imali su potom ''kauboji'' tri napada za PRVO vođstvo na utakmici.

Nijedan nisu materijalizovali golom, ali u čemu nisu uspjeli tad, jesu u pretposljednjem minutu, kada je pogodio Igor Karačić, a pobjedu je u posljednjim sekundama meča sačuvao golman Marin Šego – svojom tek četvrtom odbranom na utakmici!

Grupa I:

Bjelorusija – Češka 28:25

Španija – Austrija 30:26

Hrvatska – Njemačka 25:24

TABELA: Španija 6, Hrvatska 6, Njemačka 2, Austrija 2, Bjelorusija 2, Češka 0.

Parovi trećeg kola (20. januar):

Hrvatska – Češka (16.00)

Bjelorusija – Španija (18.15)

Austrija – Njemačka (20.30)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC