konstantno pod nadzorom

Ovo je Novakov dom u Njujorku: Mir, tišina, zelenilo i 24-časovno obezbeđenje (VIDEO)

Autor Pavle Knežević

Goran Ivanišević otkrio kako izgeda imanje koje je Novak iznajmio za grend slem u NJujorku

Izvor: MN Press/Instagram/Goran Ivanisevic

Dugo su trajali pregovori i natezanja, ali je Novak Đoković, prvi teniser sveta i predsednik sindikata igrača, uspeo da se izbori za nove uslove na US Openu. Osim povećanog broja osoblja koje ide sa njim, Srbin je uspeo da se izbori i za to da igrači ne moraju da ostaju u hotelu.

Kompromis je bio da osim nekretnine koju iznajmljuju, teniseri treba da plate i obezbeđenje koje će ih non-stop pratiti i uveriti se da se pridržavaju mera. Sada smo imali priliku da sve to vidimo.

Javnosti je to predstavio Novakov trener Goran Ivanišević, koji je snimio prostrano dvorište i okruženje koje je zaista lepo, okupano zelenilom i vrlo mirno. Sve je to podelio na Instagramu.

"Okej, ljudi, ovde imamo slobodan dan. Tu je i moj prijatelj Žarković. Nažalost, na ovom lepom mestu smo u 'mehuru' i držimo se podalje od nevolja. Ovo je naše obezbeđenje, 24 sata. Bez njega ne možemo da idemo bilo gde, tako da je obezbeđenje čak i ispred kuće, svakog dana, dok god smo ovde. Zdravo opet, evo me pod drvetom, i dalje šetam, naše obezbeđenje je tamo iza nas, ali to je okej, i dalje uživamo. Želim vam lep dan iz Njujorka", ispričao je Ivanišević.

Đoković je ranije objasnio zašto nije u hotelu i zašto se odlučio na dodatni trošak. Ukratko, u pitanju su mir i oporavak.

"Uz ovo zelenilo i mir, ova vrsta okruženja je blagoslov. Zahvalan sam na tome, jer sam video hotel u kome je većina igrača. Neću da zvučim arogantno ili tako nešto, znam da je teniski savez SAD (USTA) dao sve od sebe da obezbedi smeštaj i organizuje sve u ovim zatvorenim sredinama da bi igrači mogli da dođu i takmiče se. Ali, većini igrača je teško jer ne mogu da otvore prozor u svojoj maloj hotelskoj sobi. Potrebno mi je ovo jer ću se osećati bolje i bolje odmarati", rekao je Đoković.

Đoković je prvo učestvovati na mastersu Sinsinati, a onda i na US Openu, koji počinje 31. avgusta.