"ČIKA TONI" JE U PRAVU!

Porodica Nadal brani Đokovića: Pogledao sam snimak više puta, Novak nije imao nameru!

Autor Milutin Vujičić

Konačno je neko stao na njegovu stranu...

Izvor: YouTube/Screenshot, Al Bello / Staff / Guliver / Getty Images

Novak Đoković je diskvalifikovan sa US Opena u nedelju, ali sportski svet i dalje priča samo o njemu i linijskom sudiji koju je loptica pogodila u grlo, oborivši je na zemlju...

Da li je diskvalifikacija bila pravedna ili ne i dalje se polemiše, kao olakšavajuće okolnosti Đokoviću se uzima to što su Nadal i Federer za slične prekršaje pomilovani, ali se s druge strane ističe da je sve bilo po pravilima iako je slučajnost dokazana.

Mnogi su uprkos tome napali Đokovića, spočitavajući mu agresiju koju ne može da obuzda, a zanimljivo je da je u njegovu odbranu stao slavni Toni Nadal.

Ujak "arhirivala" Rafaela Nadala, i doskorašnji trener osvajača 19 grend slem titula, jedan je od retkih etabliranh teniskih ličnosti koje su otvoreno podržale Novaka Đokovića, što će srpski teniser svakako umeti da ceni.

U kolumni koju je napisao za "El Pais" objasnio je da bi takva kazna (diskvalifikacija) trebalo da važi samo za onoga ko je imao lošu nameru ili bio nepromišljen, a ne onoga ko nije imao sreće.

Takoreći, Nadal smatra da se Đokoviću ovo sve slučajno desilo...

"Pogledao sam snimak više puta i imam utisak, svakog puta, da je to bila loša sreća. Nema nikakve namere u njegovom udarcu, niti je to bilo nešto zastrašujuće", napisao je "čika" Toni koji je u prošlosti i te kako znao da kritikuje Đokovića.

Ko zna, možda će se tenis zaista promeniti posle ovog incidenta, a nadamo se da Novak Đoković nikada više neće zaustaviti samog sebe na ovaj način.

U međuvremenu se i Đoković prvi put javno oglasio od nesrećnog događaja u Americi...