• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" prvi put na "Tušnju"

Autor mondo.ba

Tuzla će po prvi put ugostiti fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine i to 4. septembra protiv Lihtenštajna (17 h).

Predsjednik Slobode Azmir Husić potvrdio jeda će izabranici Safeta Sušića odigrati prijateljski meč sa Lihtenšajnom baš na stadionu "Tušanj".

"Nakon obavljenog sastanka na kome su pored moje malenkosti učestvovali Jasmin Imamović, načelnik opštine Tuzla, te Jasmin Baković, generalni sekretar FS BiH i Elmir Pilav, sekretar stručnog štaba reprezentacije, definitivno je dogovoreno da će naša A selekcija prijateljski meč protiv Lihtenštajna odigrati na Tušnju 4. septembra!".

"Zmajevi" će takođe uigravanje za startni meč kvalifikacija za Euro 2016. (utakmica protiv Kipra 9. septembra) imati u Tuzli.

Na stadionu "Tušanj" će se u narednom periodu izvršiti i određeno unapređenje infrastrukture što je potvrdio i načelnik Imamović, a u sklopu "Projekta unapređenja infrastruktire na stadionima Premijer lige" u kojem zajedno učestvuju lokalne zajednice i Savez.

Do utakmice sa Lihtenštajnom na "Tušnju" bi trebao da bude ugrađen automatski sistem za navodnjavanje i urađen servis terena, a u okviru samog projekta planirana je izgradnja terena za mali fudbal sa vještačkom travom sa rasvjetom.

Od samostalnosti Bosne i Hercegovine, njeni najbolji fudbaleri na internacionalnim mečevima bili su domaćini nekoliko puta u Sarajevu, tačnije na "Koševu", gdje nisu imali previše uspjeha, te zeničkom "Bilinom polju", koje je najčešća stadionska baza "zmajeva".

Podsjetimo da je zbog utakmice sa Lihtenšajnom 4. septembra odgođen susret u Banjaluci između selekcija Republike Srpske i Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC