• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajićevi "zmajići" skinuli skalp domaćinu!

Autor mondo.ba

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je napravila sjajan rezultat na Evropskom prvenstvu u Turskoj! "Zmajići" su savladali jednog od favorita za zlatnu medalju - selekciju domaćina 73:66. "Nećemo stati", kaže Bajić.

 Bajićevi "zmajići" skinuli skalp domaćinu! Izvor: mondo.ba

Izvor: mondo.ba

Poslije startnog poraza od Grčke (78:69), izabranici Dragana Bajića su slavili protiv turskih vršnjaka zahvaljujući odličnoj partiji cijelog tima, ali je meč prelomio Nedim Đedović sa dvije uzastopne trojke.

Najefikasniji u taboru "zmajića" bili su Edin Atić sa 24 poena i 12 skokova, Enis Memić je ubacio 12 koševa, Nedim Đedović je dodao 11 pogodaka, a kapiten Imran Polutak 10 poena i šest skokova. Kod domaćih košarkaša najbolji su bili Guven sa 16 i Bajkan sa tri poena manje.

U subotu Bajićev tim očekuje meč sa Češkom (17.30 h), koja je prošle godine bila bolja u grupnoj fazi, a "zmajićima" je potreban trijumf za siguran prolazak u drugu fazu takmičenja.

Ali, i ako pobijedi BiH to ne znači da je osigurala opstanak u A diviziji jer poslije prolaska u četvrtfinale, slijedi razigravanje za plasman od 9. do 16. mjesta.

Selektor juniora BiH Dragan Bajić je u izjavi za MONDO čestitao svojim igračima na velikoj pobjedi.

"Poslije uvodne utakmice protiv Grka, gdje smo u nekim navratima igrali dobro, bio je primjetan grč od Evropskog prvenstva. Odlično smo se digli i reagovali, dobili Tursku na njihovom parketu iako oni idu na zlato. Neće biti mnogo timova koji će da pobijede Turke. Čestitam svojim igračima što su ostavili srce na parketu i što su vjerovatno osigurali plasman u drugi krug. Naravno, ovdje nećemo stati, ovakvom energijom i igrom, možemo da se borimo sa svakom reprezentacijom", izjavio je Bajić za naš portal.

Bosna i Hercegovina: Pilavdžić 2, Atić 24 (12 skokova), Garić 2, Predić 4, Ćurevac 2, Hadžić, Đedović 11, Memić 12 (6 skokova), Lazić 2, Aleksić 4, Polutak 10 (6 skokova), Smajlović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC