• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP U-18: BiH u drugom krugu

Košarkaška reprezentacija BiH do 18 godina savladala Češku 72:65 i plasirala se u drugi krug Evropskog prvenstva A divizije koje se igra u Turskoj.

 EP U-18: BiH u drugom krugu Izvor: mondo.ba

Izvor: mondo.ba

Izabranici Dragana Bajića poslije pobjede nad domaćinom, selekcijom Turske, ostvarili su još jednu pobjedu i izborili plasman u drugi krug.

U turskoj Koniji savladana je Turska – 72:65 (14:10, 15:15, 15:17, 28:23).

Poveli su mladi košarkaši BiH 6:0 na otvaranju meča, a poslije velike borbe prvi period završen je rezultatom 14:10. Iako su “zmajići” imali u jednom trenutku druge četvrtine i dvocifrenu prednost na odmor se otišlo sa “plus četiri” za BiH – 29:25.

Česi su u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje i u posljednjem periodu vodili 51:46, poslije serije ubačenih trojki, ali su Aleksić, Lazić i Atić uzvratili i vodili ekipu do pobjede 72:65.

Naša juniorska reprezentacija je ponovo napravila sjajan uspjeh! Velikom pobjedom nad Češkom smo se plasirali u drugi krug Europskog prvenstva u turskoj Konyi! Porazili smo Čehe rezultatom 72:65, iako smo u posljednjoj četvrtini gubili, ali su sjajnom igrom momci nadoknadili prednost i idemo u narednu rundu.

U drugi krug takmičenja selekcija BiH prenosi dva boda i igraće protiv Srbije, Crne Gore i Španije.

Najefikasniji u selekciji dragana Bajića bio je Aleksandar Lazić sa 20 poena i 6 skokova, dok je Đorđe Aleksić ubacio 14 poena, a Nedim Đedović 10. Na drugoj strani najbolji je bio Matej Svoboda sa 14 poena.

Bosna i Hercegovina: Pilavdžić 2, Atić 8, Garić 2, Predić 2, Ćurevac 2, Hadžić, Đedović 10 (6 skokova), Memić 3, Lazić 20 (9 skokova), Aleksić 14, Polutak 9 (7 skokova), Smajlović.

Češka: Sehnal 1, Mares, Popek, O. Sehnal 12 (6 skokova), Pulpan 12 (7 asistencija), Skranc 6, Pekarek 12, Svoboda 14, Leczo, Kroutil, Pursl 7 (7 skokova), Jokl 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC