• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nurkić napustio "zmajeve", upitan povratak!

Autor mondo.ba

Centar košarkaša Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić otputovao je u Zagreb na ljekarske preglede i njegov povratak u tabor "zmajeva" je pod znakom pitanja.

 Nurkić napustio "zmajeve", upitan povratak! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nurkić je po odlasku u Zagreb javio Košarkaškom savezu BiH rekavši da ''osjeća veliki umor nakon naporne sezone'', te da je upitno da li će biti na raspolaganju selektoru BiH Dušku Ivanoviću za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015. godine, prenose sarajevski mediji agenciju "Fena".

Talentovani centar u nekoliko navrata je izjavljivao da će uvijek biti na raspolaganju reprezentaciji BiH, što je pokazao dolaskom u Sarajevo na Evropsko prvenstvo za košarkaše do 20 godina B divizije, iako je nekoliko dana prije toga potpisao svoj najveći ugovor u karijeri s NBA ekipom Denver Nagets.

Selektor Ivanović dao je priliku Nurkiću u prijateljskim utakmicama protiv Bjelorusije, Italije i Crne Gore u Sarajevu i tada je izgledalo da sve besprijekorno funkcioniše u taboru "zmajeva".

Od Nurkića se očekuju velike stvari u NBA ligi i reprezentaciji BiH, a sigurno je da bi "zmajevi" bili značajno oslabljeni na centarskoj poziciji ukoliko se ne vrati.

Predstavnici KS BiH konstantno su u kontaktu s košarkašem i nadaju se da će se Nurkić ipak vratiti u Sarajevo i pomoći reprezentaciji u kvalifikacionom ciklusu, u kojem BiH očekuju utakmice protiv Velike Britanije i Islanda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC