• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Grci kaznili greške Sarajeva (VIDEO)

Autor mondo.ba

Grčki Atromitos nije bio bolji rival od Sarajeva, ali je u četvrtak uveče surovo kaznio dvije greške bordo kluba i odnio pobjedu sa Koševa u prvom meču trećeg pretkola Lige Evrope (1:2).

 LE: Grci kaznili greške Sarajeva (VIDEO) Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

U prvom slučaju pogriješio je u 11. minutu golman Dejan Bandović kada ga je nadskočio Sofoklis Pitanidis poslije centaršuta iz kornera, dok se za drugu postarala odbrana tima Dženana Uščuplića u 75. minutu, pa je Nastos imao vremena da se namjesti i rutinski pospremi loptu u mrežu.

Bordo tim je većim dijelom susreta bio bolji rival, posebno dobru partiju pružio je Banjalučanin Bojan Puzigaća, čiji je jedan dalekometni projektil i završio iza leđa golmana grčke ekipe u 26. minutu, ali su platili danak neiskustvu.

Čak su Grci u finišu, mogli da zabilježe i ubjedljiviju pobjedu, međutim četvrtoplasiranom timu Grčke u prethodnoj sezoni po svoj prilici za prolaz dalje biće dovoljan i ovaj trijumf ukoliko se ne dogodi neka senzacija u revanšu na stadionu "Peristeri" u Atini za nedjelju dana.

Bordo klub je ostao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u ovom evropskom takmičenju nakon što su u prethodnoj rundi eliminisani Široki Brijeg i Željezničar, a ispao je i prvak mostarski Zrinjski u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Stadion: Asim Ferhatović Hase; Gledalaca: 15.000 Sudija: Ivajlo Stojanov (Bugarska) ; Strijelci:Puzigaća 26. / Fitanidis 11., Nastos 74; Žuti kartoni: Stojčev, Velkoski, Purić (Sarajevo)/ Eduardo Brito, Tavlaridis (Atromitos)

Sarajevo: Bandović, Barić, Tatomirović, Dupovac Puzigaća, Stojčev, Bilbija (od 72. Duljević), Okić (od 81. Purić), Velkoski, Cimirot, Radovac (od 88. Kovačević).

Atromitos: Senamo, Tavlaridis, Fitanidis, Nastos, Đanulis, Lazaridis, Napoleoni (od 60. Tatos), Dimoutsos, Pitu, Eduardo Brito (od 67. Tavares), Karamanos.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

TOK UTAKMICE

1. Počeo je susret na stadionu "Asim Ferhatović-Hase"...

5. Napadači Sarajlija su žestoko krenuli ka grčkom golu, ali je prvu priliku poslije nekoliko kornera kreirao defanzivac Bojan Puzigaća. Nekadašnji igrač Borca iz Banjaluke je odapeo projektil sa 20-ak metara koji je završio pored lijeve stative. Poprilično popunjenim Koševom uprkos kišovitom vremenu se ori "Volim te Saraj’vo".

11. GOOOL! Poslije kornera Grci vode! Sokratis Pitanidis je nadskočio golmana bordo tima Dejana Bandovića i s pet metara pogodio praznu mrežu poslije centaršuta Pitua. Velika greška čuvara mreže Sarajlija.

Fitanidis gol
Izvor: YouTube

20. Bordo tim se malo oporavio od šoka i krenuo po izjednačenje, dok Grci s druge strane strpljivo kradu vrijeme i čekaju šansu da iz kontranapada ugroze predstavnika BiH.

26. GOOOOOL! Banjalučanin Puzigaća je izjednačio! Njegova bomba sa 25 metara zakačila je nekog od grčkih fudbalera i odsjela u mreži golmana Senana - 1:1.

Puzigaća gol
Izvor: YouTube

31. Puzigaća je oboren na 20 metara od gola gostiju, ali je Krste Velkoski iz dva pokušaja uspio samo da izbori udarac iz ugla.

40. Ponovo Puzigaća, koji je ponajbolji akter prvog poluvremena, ponovo je uputio jednu bombu i to s više od 30 metara, ali je lopta prozujala iznad prečke.

- kraj prvog poluvremena -

Izvor: MONDO/Samir Cacan

46. Počeo je drugi dio utakmice...

55. Domaći igrači imaju inicijativu, ali nikako da stvore neku izgledniju šansu. Zato su Grci uspjeli da se nađu ispred Bandovića, ali je šut gostujućeg napadača izblokirao Ivan Tatomirović.

60. Prva izmjena na sueretu u gostujućem taboru - Tatos je zamijenio Napoleonija.

64. Poslije dodavanja Nemanje Bilbije, Puzigaća je probio po lijevoj strani i izborio se za udarac, ali je grčki golman uspio da ukroti njegov četvrti šut od kojih su čak tri završila u okviru gola.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

65. Bilbija se dobro oslobodio svojih čuvara, međutim lopta je poslije njegovog udarca završila visoko iznad prečke.

69. Požutio je Miloš Stojčev, a već u narednih par minuta u gostujućoj ekipi Fabio je zamijenio Brita. Atromitos je uspio da umrtvi igru.

73. Žuti karton poslije faula s leđa zaradio je Velkoski, a u istom minutu Dženan Uščuplić je izvršio prvu izmjenu - umjesto Bilbije u igri je Haris Duljević.

75. GOOOOOOOL! Grci ponovo vode! Poslije loše reakcije odbrane bordo tima, Nastos je rutinski pogodio mrežu Bandovića za 1:2.

Nastos gol
Izvor: YouTube

83. Finiš mčea, gosti sada kontrolišu utakmicu, pa je Uščuplić zamijenio Ševka Okića a umjesto njega u vatru grunuo Purića.

86. Požutili su Purić i Puzigaća u sarajevskom taboru nakon što su gosti propustili najbolju priliku na utakmici, ali je lopta završila iznad Bandovićevog gola.

88. Stojčev je sa distance odlično šutirao, ali tik pored stative...Najbolja prilika za Sarajevo u drugom poluvremenu je propala.

90. Mogli su gosti da postignu i treći gol, ali je sreća barem malo bila na strani domaćina, koji je time zadržao šanse, doduše minimalne za prolazak u dalje takmičenje.

- kraj utakmice-

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC