• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Željina "trojka" obradovala "manijake"

Autor mondo.ba

Utakmicama prvog kola, danas je startovala nova sezona Premijer lige BiH. U malom gradskom, sarajevskom derbiju, Željezničar na "Otoci" više nego ubjedljivo savladao Olimpik 3:0. Danas odigrano još pet mečeva, sutra preostala dva.

 PLBiH: Željina "trojka" obradovala "manijake" Izvor: MONDO/Samir Cacan

Novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine utakmicom na sarajevskoj "Otoci" pred oko 2.000 gledalaca, većinom Željinih "manijaka, otvorili su Olimpik i Željezničar.

U malom gradskom derbiju, uprkos dobroj igri u prvom poluvremenu i brojnim prilikama, gledaoci su ostali uskraćeni za pogotke, pa je prvih 45 minuta završeno najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Izvor: MONDO/Samir Cacan Nastavak igre protekao je u dominaciji gostujućih fudbalera, koji su bolju igru krunisali u 66. minutu. Gol za vođstvo Željezničara postigao je Srđan Stanić. Rezervista, mladi Kerim Memija asistirao je u 83. minutu Damiru Sadikoviću, koji je pogodio za sigurnu prednost Želje od 2:0. U samom finišu susreta, Rijad Bajić po treći put zatresao je mrežu Senedina Oštrakovića za više nego ubjedljivih, konačnih 3:0.

Sloboda je u Travniku slavila sa 1:0. Domaći igrači već u prvom poluvremenu ostali su bez dvojice isključenih fudbalera, Anela Ćurića i Nermina Varupe, pa povratniku u Premijer ligu BiH nije bilo teško da sačuva prednost iz 13. minuta, kada je mrežu Travničana zatresao Semir Bajraktarević. Igor Radovanović u 61. minutu krunisao je igrački suficit Tuzlaka - 2:0. Tačku na "i" u finišu susreta stavio je Jasmin Mujkić.

Fudbaleri Borca imali su mnogo kadrovskih problema pred put u Bijeljinu, gdje su protiv Mladosti nastupili bez čak osmorice igrača! Tim iz Velike Obarske je to iskoristio i preko novajlije Nemanje Dabića poveo u 21. minute 1:0, što je bio i konačan rezultat prvog dijela igre. Isti igrač u 61. minutu pogodio je za, ispostaviće se konačnih 2:0.

Utakmica u Foči između Slavije i Zrinjskog počela je sa 30 minuta zakašnjenja. Nenajavljeni su u Foču stigli navijači iz Mostara, pa su službena lica susreta odlučila da meč ne počne dok navijači ne napuste tribine, s obzirom da na stadionu Sutjeske ne postoji odgovarajući prostor na koji bi bili smješteni navijači Zrinjskog. Nakon što su navijači ispraćeni nazad za Mostar, meč je počeo, ali za 90 minuta nije viđen niti jedan gol.

Duel Čelika i Viteza na "Bilinom polju" završen je bez pogodaka.

Na utakmici između Veleža i Drine u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a već u prvom minutu nastavka "rođeni" su preko Alidina-Dine Hajdarovića stigli do prednosti. Do kraja susreta mreže se više nisu tresle.

Izvor: MONDO/Ilustracija 1. KOLO PREMIJER LIGE BIH:

Olimpik - Željezničar 0:3 (0:0)
/Stanić 66, Sadiković 83, Bajić 92/

Velež - Drina 1:0 (0:0)
/Hajdarović 46/

Mladost - Borac 2:0 (1:0)
/Dabić 21, 61/

Travnik - Sloboda 0:3 (0:1)
/Bajraktarević 13, Radovanović 61, Mujkić 90/

Čelik - Vitez 0:0

Slavija - Zrinjski 0:0

nedjelja, 3. avgust
SARAJEVO: Sarajevo - Zvijezda Gradačac (19)
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Radnik (20:30)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC