• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borcu prijeti sudbina Zvijezde Gradačac!?

Autor mondo.ba

Fudbalska Premijer liga Bosne i Hercegovine ove sezone počela je brojnim skandalima, a kako sada stvari stoje, i u nastavku prvenstva biće "zanimljivo".

 Borcu prijeti sudbina Zvijezde Gradačac!? Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbalska igra ostala je u drugom planu na startu nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Neodigrana utakmica Sarajevo - Zvijezda Gradačac, koja je kasnije registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Sarajlija, kašnjenje meča Slavija - Zrinjski (0:0), naopako odštampan broj na dresu Veležovog igrača Denisa Zvonića, nedobijanje sertifikata i radnih dozvola brojnih igrača… obilježili su prvo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sudbinu Zvijezde Gradačac, koja nije mogla da igra u prvom kolu zbog suspenzije Fudbalskog saveza BiH (neisplaćen dug prema FK Gradini od 70.000 KM za igrača Amera Ordagića), mogao bi da doživi i banjalučki Borac, piše "EuroBlic".

Naime, Banjalučani do početka meča drugog kola, kada na Gradski stadion stiže Sarajevo (nedjelja, 20.30), moraju da uplate 44.000 KM na račun FS BiH, na ime dugovanja bivšem treneru Bogdanu Petkoviću.

"Vjerovatno ćemo morati da isplatimo novac bivšem treneru Petkoviću kako bismo u nedjelju mogli da odigramo meč sa Sarajevom", izjavio je direktor banjalučkog premijerligaša Robert Zrilić za "EuroBlic".

DUGOVANJA

"Od dolaska ove uprave u Fudbalski klub Borac bivšim igračima isplaćeno je 140.000, a trenerima 110.000 KM dugovanja. Svi oni su dobili sporove protiv Borca. Uz to, otpisano je je milion i po kamata za struju i vodu, a napravljeni su reprogrami za izmirivanje glavnice. Platili smo oko 20.000 KM prevozničkoj fimri 'Žak turs', te 12.500 KM Medicini rada od duga koji iznosi 18.500 KM", naglasio je Zrilić.

Ukoliko dug ne bude isplaćen do početka meča, Banjalučane će zadesiti ista sudbina kao i Zvijezdu Gradačac, odnosno Sarajevo će i drugi meč u nizu dobiti za "zelenim stolom".

Ono što može da raduje ekipu iz Platonove ulice je podatak da su Toni Jović, Petar Ilić i Srđan Bečelić konačno dobili radne dozvole i imaće pravo nastupa u derbiju protiv Sarajeva, dok je stigao i sertifikat za Ivana Kostića, pa će i on biti u kombinaciji za tim.

Za Miloša Žeravica još nisu stigli svi potrebni papiri, pa je on i dalje neizvjestan za nastup protiv Sarajlija.

Podsjetimo, Borac je u "prepolovljenom sastavu" na otvaranju sezone poražen 0:2 u Bijeljini od Mladosti iz Velike Obarske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC