• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miske se oprostio od reprezentacije!

Autor mondo.ba

Rekorder po broju nastupa za nacionalni tim BiH, Zvjezdan Misimović, odlučio je da završi reprezentativnu karijeru. "Osjećam da je vrijeme da neko mlađi zauzme moje mjesto", objasnio je Miske.

Među “zmajevima” neće biti više Misketa.

Poslije 82 utakmice i 26 golova u dresu BiH, nekadašnji kapiten odlučio je da završi reprezentativnu karijeru, a u obraćanju navijačima na portalu reprezentacija.ba rekao ej da je odluku donio teška srca.

“Nakon dugo razmišljanja, teška srca sam odlučio da sa sebe skinem najdraži dres u kojem sam odigrao najvažnije utakmice u svom životu.

Osjećam da je došlo vrijeme da neko mlađi zauzme moje mjesto, a ja se preselim na tribine kao najvatreniji navijač svoje reprezentacije, one za koju sam uvijek davao sve od sebe.

Nadam se da će moja djeca kao i buduće generacije krenuti mojim putem i da će im biti puno lakše nego meni, jer kada je bilo najteže, bio sam siguran i slušao svoje srce sa odlukom da igram za svoju domovinu.

Najljepše trenutke u svojoj karijeri sam doživio sa fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine i najbolje prijatelje stekao među momcima koji su sa mnom dijelili svlačionicu.

Kruna moje karijere i ono o čemu sam sanjao jos od dječackih dana je učestvovanje na jednom svjetskom prvenstvu rvenstvu, što mi je ova reprezentacija i omogućila.

Ponosan sam da sam bio dio historijskog uspjeha i prvog plasmana, nadam se prvom od mnogih, naše mlade države na jednu tako veliku smotru najboljih.

Uvijek ću biti na raspolaganju sa svojim znanjem i iskustvom svom fudbalskom savezu, svojoj domovini i ljudima koji žive u njoj, svojim Bosancima i Hercegovcima.

Hvala svim selektorima od kojih sam toliko stvari naučio, hvala svim saigračima koji su imali povjerenja u mene kao čovjeka i igrača, i naravno navijačima koji su mi bili motiv i podrška da dam sve od sebe na zelenom terenu.

Voli vas vaš Miske.”.

Misimović je karijeru započeo u rodnom Minhenu u redovima Bajerna za koji je nastupao u svim selekcijama do 2004. godine nakon čega prelazi u Bohum. Slijedi kraća epizoda u Nirnbergu, nakon čega sa Volfsburgom postiže istorijski uspjeh i osvaja Bundesligu i postaje najboljim asistentom njemačkog prvenstva svih vremena.

Nakon Volfsburga Misimović pamti neslavne epizode u Galatasaraju i Dinamu iz Moskve iz kojih seli u daleku Kinu gdje 2013. godine potpisuje unosan ugovor sa Guižou Reneom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC