• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea treća na turniru u Sarajevu

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee osvojili su treće mjesto na pripremnom turniru u organizaciji sarajevskog Sparsa. Temišvaru pripao trofej pobjedom nad Šibenikom.

Poslije poraza od rumunskog Temišvara u polufinalu, izabranici Vladimira Jovanovića su u subotu savladali domaći tim sa 73:66 (20:11, 15:21, 21:18, 17:16).

Ovo je bila treća pobjeda ekipe iz Aleksandrovca tokom priprema za novu sezonu u ABA ligi, koju započinju 3. oktobra gostovanjem u Zadru nakon što su ostvarili trijumfe nad mrkonjićkom Mladosti i FMP Železnikom.

Prvi dio današnje utakmice Aleksandrovčani su odlično odigrali i stekli devet poena prednosti (20:11) ponajviše zahvaljujući odličnoj partiji centra Duška Bunića (na fotografiji).

Međutim, u drugoj četvrtini su Sarajlije uspjele da se vrate i izjednače rezultat, ali su "igosi" do odlaska na odmor ipak uspjeli da steknu "+3" (35:32). Drugi period Sparsi su riješili u svoju korist sa "+6" (21:15).

TICA I JOVANOVIĆ OSVOJILI TURNIR

Sarajevski turnir osvojio je rumunski Temišvar trijumfom u finalu nad hrvatskom ekipom Šibenika 67:90 (11:18, 16:24, 17:21, 23:27).

Na krilima bivšeg igrača Crvene zvezde i vršačkog Hemofarma Vladimira Tice, koji je bio najefikasniji akter utakmice sa 22 pogotka, Rumuni su zasluženo slavili s ubjedljivih 23 razlike i podigli pehar.

Odličnu partiju pružio je i nekadašnji košarkaš banjalučkog Borca Nektar Zlatko Jovanović, koji je Šibenčanima ubacio 12 poena.

 U nastavku su u ekipi šampiona Bosne i Hercegovine proradile i novajlije Džonatan Džons i Mladen Jeremić, pa je razlika u korist "igosa" pred posljednju dionicu porasla na "+6" (56:50).

Bez većih problema gosti su sačuvali prednost u posljednjem periodu i slavili sa 73:66.

Najefikasniji u timu prvaka BiH bio je Bunić sa 25 koševa, a dvocifreni košgeterski učinak ostvario je još i Jeremić (15 poena).

Kod Sarjalija bolji od ostatka ekipe bili su Nermin Buza (18), Stefan Glogovac (13) i Igor Josipović (12).

KK Igokea: Knežević, Džons 8, Jeremić 15, Radukić 5, Čakarević 4, Manojlović 2, Milošević 1, Bunić 25, Jorović 7, Drenovac 6, Predić. Trener: Vladimir Jovanović.

OKK Spars: Zahiragić, Nikolić 10, Atić, Bulić 7, Buza Ner. 4, Gegić, Manjgafić, Bašić, Buza Ned. 18, Glogovac 13, Josipović 12, Đurasović 2. Trener: Marko Trbić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC