• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Protiv Zvezde oproštaj dvojice kapitena

Autor mondo.ba

Dugogodišnji kapiteni banjalučkog Borca Oliver Jandrić i Draško Žarić posljednji put će obući crveno-plavi dres u prijateljskom meču sa Crvenom zvezdom 10. oktobra (17 h).

 BORAC: Protiv Zvezde oproštaj dvojice kapitena  Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Dvojica kapitena će na inicijativu Kluba veterana i prijatelja FK Borac okačiti kopačke o klin u meču koji će biti istinski spektakl.

Draško Žarić je sa Borcem osvajao titulu i Kup Bosne i Hercegovine, dva šampionata Srpske i tri Kupa RS, ali je i kreator jednog od najspektakularnijih golova u istoriji Premijer lige BiH.

Na gostovanju Borca u Modriči, u sezoni 2003/04 (3:3), savladao je domaćeg golmana sa skoro 80 metara.

"Očistio sam situaciju ispred našeg gola i želio da dugom loptom uposlim nekog od naših napadača. Međutim, ona je, nošena vjetrom, preskočila golmana i završila u mreži. Ja sam, kada sam ispucao loptu, kleknuo da popravim kopačku, i tek kada su svi moji saigrači skočili na mene postao sam svjestan šta sam uradio", prisjetio se Žarić, koji je za Borac odigrao 350 utakmica za 12 godina provedenih na Gradskom stadionu.

Njegov stariji kolega po kapitenskoj traci Oliver Jandrić je debitovao za Banjalučane 1994. godine, a čak 14 sezona branio je boje "Velikana iz Platonove" odigravši 450 zvaničnih utakmica na kojima je postigao blizu sto golova.

Neki od postignutih pogodaka bili su istinska remek-djela, a on sam je u izjavi banjalučkim medijima podvukao tri njemu najdraža.

"Gol protiv Jedinstva iz Brčkog 1996. godine kad smo osvojili drugi trofej Kupa Republike Srpske, drugi sam postigao Željezničaru s 35 metara na 'Grbavici' i treći Širokom Brijegu na Gradskom stadionu", rekao je Jandrić.

Danas će Banjalučani u derbiju osmog kola šampionata BiH dočekati aktuelnog prvaka Zrinjski iz Mostara. Meč počinje u 19 sati, a direktan prenos je na Areni sport 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC