• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Stokić zakucao Želju! (VIDEO)

Autor mondo.ba

Banjalučki Borac upisao je četvrtu uzastopnu pobjedu! U derbi susretu 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Banjaluci, Željezničaru je presudio Joco Stokić u 73. minutu.

 PL BiH: Stokić zakucao Želju! (VIDEO) Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Crveno-plavi su u posljednja četiri kola postigli isto toliko golova, ali su osvojili maksimalnih 12 bodova, što ih je dovelo na diobu petog mjesta sa Željom, koji je ovim porazom prekinuo uspješni niz od čak pet vezanih pobjeda.

Derbi u Banjaluci u nedjelju popodne bio je jako interesantan, prštalo je i na terenu i na tribinama od samog početka.

Prvu šansu imali su gosti u 11. minutu kada je Argentinac Huan Varea sam izišao ispred Asmira Avdukića, ali je Borčev čuvar mreže iz ovog duela izišao kao pobjednik.

Human gest fudbalera i službenih osoba

Prije početka utakmice, fudbaleri oba tima, kao i službenih osoba, na teren su izišli u majicama na kojima je bio ispisan humanitarni broj 1457. Pozivom na ovaj broj donirate jednu konvertibilnu marku Udruženju "Katalea" (Udruženje roditelja i djece koja su životno vezana za stalnu respiratornu podršku u kućnim uslovima) za kupovinu aparata za disanje.

 Golman Banjalučana spasio je Borac i 10 minuta kasnije nakon što je Varea uposlio Nedu Turkovića, ali je Avdukić ponovo pokazao kvalitet.

Borac je do kraja prvog poluvremena bio bolji, ali nije uspio da stigne do prednosti nakon što je Petar Ilić sa desetak metara šutirao direktno u Marijana Antolovića.

Na početku drugog dijela uglavnom se igralo između kaznenih prostora, činilo se da su obje ekipe bile zadovoljne podjelom bodova, ali tako nije mislio prvi strijelac Banjalučana Joco Stokić.

Poslije prodora po desnoj strani Srđana Bačelića, koji je odlično centrirao, Stokić je uhvatio volej i smjestio loptu u mrežu sarajevskog tima za erupciju oduševljenja oko 5.000 navijača na Gradskom stadionu - 1:0.

Stokic
Izvor: YouTube

U posljednjih 15-ak minuta očekivao se pritisak izabranika Admira Adžema, ali je on izostao jer je Borac čvrsto stajao i bez ikakvih problema sačuvao prednost i pobjedu protiv gostiju sa Grbavice.

Borac - Željezničar 1:0 (0:0)

Gradski stadion u Banjaluci. Gledalaca: 5. 000. Sudija: Edin Jakupović (Bihać). Strijelci: 1:0 Stokić 73. Žuti kartoni: Stokić (Borac), Bogdanović (Željezničar).

Borac: Avdukić, Pilipović, Jevtić, Žižović (od 84. Radinović), Ilić (od 68. Jović), Stokić, Žeravica, Subić, Kostić, Bečelić, Grujić (od 90 Savić).

Željezničar: Antolović, Kvesić, Kosorić, Bajić (od 70. Hadžiahmetović), Turković, Varea (od 64. Nuspahić), Čolić, Sadiković, Bogdanović, Tomić, Hasanović.

Uvertiru derbiju 10. kolasvojevrsnim maršem i navijanjem kroz centar Banjaluke napravile su najvatrenije pristalice Borca - "Lešinari", a na Gradski stadion došlo je i stotinjak tzv. Željinih "Manijaka".

TOK UTAKMICE

1 - Počeo je susret u Banjaluci, sudija je Edin Jakupović iz Bihaća.

10 - Otvoreno se igra na obje strane, posla imaju i Asmir Avdukić i Marijan Antolović.

11 - Šansa za Želju! Argentinac Huan Varea je sam izišao ispred Avdukića, ali je čuvar mreže Banjalučana odlično odbranio njegov šut.

15 - Na Gradskom stadionu u Banjaluci sve "pršti" od dobrih akcija, atraktivnih poteza i rovovske borbe na sredini terena, ali zasad nedostaju golovi.

22 - Turković se našao u prilici da ugrozi mrežu Banjalučana, ali je opet Avdukić bio na visini zadatka.

30 - Pod jakom policijskom pratnjom ispred Gradskog stadiona stigli su i navijači Željezničara - "Manijaci".

Izvor: MONDO/Nemanja Babić

31 - Odlična šansa za Borac! Ilić je bio u prilici ali je Antolović uspio da odbrani. Ostalo je 0:0.

40 - U finišu prvog poluvremena Borac je bio agilniji, stvorio još dvije polušanse, ali mreža Sarajlija se nije zatresla jer su gosti uspjeli da izbace lopte u polje, a potom i u korner.

43 - Žuti karton za prvog strijelca Banjalučana Jocu Stokića.

45 - Kraj prvog dijela

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

- drugo poluvrijeme -

46 - Nastavljena je utakmica.

55 - Igra se tvrdo, bez izglednijih prilika na obje strane, a najzanimljivije je u ovim trenucima na tribinama, gdje se prepucavaju Manijaci i Lešinari.

60 - Borac je bolji za nijansu, drži loptu i pokušava da krene prema naprijed, ali bez većih problema funkcioniše odbrana Želje.

61 - Žeravica je pokušao sa distance, ali je lopta otišla preko gola.

73 - GOOOOOOOOL! Borac je poveo majstorskim pogotkom Joce Stokića!

80 - Gosti s Grbavice zasad nemaju nikakav odgovor na vođstvo domaćina, Borac čvrsto drži igru u svojim rukama i sve je opasnije prema golu Antolovića.

90 - Bliži se posljednji sudijski zvižduk Jakupovića, Borac ima tri boda u džepu!

- kraj utakmice -

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC