• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Meč sa Zvezdom nagrada za igrače

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Pred sutrašnji prijateljski duel sa Crvenom zvezdom u taboru Borca ističu da očekuju pravi spektakl i pune tribine, te da je ova utakmica svojevrsna nagrada za fudbalere Borca. Karte za utakmicu danas su puštene u prodaju.

Posljednje pripreme za prijateljski meč dva bratska kluba, Borca i Crvene zvezde su obavljene, a ostalo je samo još da publika kupi svoje karte na vrijeme i uveliča fudbalski spektakl u Banjaluci.

Na Gradskom stadionu u četvrtak je održana i pres konferencija na kojoj su trener Vinko Marinović i igrači istakli da se ne opterećuju činjenicom da će im protivnik biti Crvena zvezda i da žele da odigraju dobru utakmicu bez povreda.

"Imali smo u proteklom periodu veliki broj utakmica, a ova utakmica dogovorena je na prijateljskom nivou i biće to revijalna utakmica za nas i igrače. Šta očekivati? Očekujemo ono što želimo da se ostvari, a to je pun stadion i da gledamo jednu zanimljivu utakmicu i korektnu utakmicu", rekao je trener Borca Vinko Marinović.

Zvezdin tim u Banjaluci

Fudbaleri Crvene zvezde danas dolaze u Banjaluku, a u petak će održati trening u 10 časova. Trener Nenad Lalatović na prijateljski meč sa Borcem poveo je 17 igrača: Damir Kahriman, Marko Trkulja, Nikola Mijailović, Bogdan Planić, Stefan Đorđević, Predrag Đorđević, Nikola Antić, Goran Gogić, Miloš Bosančić, Mihailo Ristić, Vukan Savićević, Darko Lazović, Aleksandar Katai, Nenad Gavrić, Đorđe Despotović, Lazar Đurović i Vladimir Stupić.

 On je rekao da na ovoj utakmici neće posebno uigravati ekipu za neke naredne utakmice, te da se ne opterećuje rezultatom.

"Ono što je najbitnije je da utakmicu završimo na korektan način i da ju završimo bez povreda. Crvena zvezda je ipak mnogo jači klub od nas, i igrački, uprkos tome što će doći bez određenih igrača. Nama je to revijalna utakmica, o rezultatu ne razmišljamo, to je više jedna nagrada igračima da odigramo jednu takvu utakmicu".

U svojoj karijeri Marinović je nosio dres Crvene zvezde sa dosta uspjeha i čak je bio prvi strelac za Beograđane poslije ukidanja sankcija 1992. godine.

"Ja sam igrao za četiri kluba i svi su u mom srcu. Nekakav poseban osjećaj sada nemam, vidjeću sutra kako će biti. U Borcu sam, to mi je preokupacija, Borac mi je omogućio da napredujem u karijeri i odem u Zvezdu, sada sam u kao trener, a vidjećemo kakav će biti osjećaj sutra", dodao je Marinović.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Kapiten Borca Vladan Grujić takođe je nosio dres Zvezde ali mnogo kraće.

"Za razliku od šefa, ja sam u Zvezdi proveo nekih šest mjeseci tako da nemam nekih emocija prema tom klubu. Što se tiče sutrašnje utakmice, najvažnije je da se niko ne povrijedi, da odigramo jednu čvrstu, mušku utakmicu za gledaoce koji će doći u velikom broju i da nam se naš kapiten Žarić oprosti, da ga ispratimo u zasluženu penziju i da mu se zahvalimo. Sa sadašnjim trenerom Zvezde sam igrao, bio je u toj ekipi i kapiten, čini mi se, i sigurno je da ćemo se pozdraviti sutra", poručio je Grujić.

Na sutrašnjem meču od dresa Borca oprostiće se nekadašnji kapiten, Draško Žarić.

"Borac je klub u kojem sam proveo dosta vremena, sve fine fudbalske stvari me vežu za Borac, hvala ljudima iz kluba što su mi pružili priliku da se protiv Zvezde oprostim od tog dresa. Ovo je prvi put da i igram takvu utakmicu. Bitno je da se sutra niko ne povrijedi i da sve protekne kako treba. Ostajem srcem uz Borac i poslije prekida igračke karijere", rekao je Žarić.

Na pitanje da li postoji neka sezona ili utakmica koja mu je ostala u posebno dragom sjećanju Žarić je odgovorio:

"Svaka sezona je specifična i posebna na svoj način, od one kada smo ispali u Prvu ligu RS, do vraćanja, osvjanja Kupa, osvajanja prvenstva, igranja Evrope, na kraju krajeva mogu da budem zadovoljan što sam sa ovim klubom osvojio sve što se osvojiti može u ovoj zemlji".

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Danas su puštene u prodaju i karte za utakmicu Borac – Crvena zvezda, a prodaju se na tri biletarnice na Gradskom stadionu. Karte se prodaju po cijeni od 10 KM – Sjever, 12 KM Istok i 20 KM – Zapad, a u klubu je moguće nabaviti i VIP karte po cijeni od 100 KM.

Utakmica Borac – Crvena zvezda igra se u petak sa početkom u 17.00 časova.

MONDO je pripremio karte za utakmicu Borac – Crvena zvezda koje ćemo dijeliti danas i sutra.

Ostanite uz MONDO i pratite nas na našoj Facebook stranici MONDO BiH, kao i na tviteru @MondoBH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC