• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo 12 "zmajeva" treniralo u Zenici

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Po povratku iz Velsa u subotu su reprezentativci Bosne i Hercegovine nastavili sa pripremama za utakmicu sa Belgijom koja se igra u ponedjeljak u Zenici.

Reprezentacija BiH održala je večeras trening u Trening centru u Zenici. S obzirom na to da su sinoć igrali utakmicu sa Velsom, treningu je prisustvovalo 12 igrača, dok su ostali, po riječima trenera golmana Tomislava Piplice na regeneraciji.

Treningu su prisustvovali i Miralem Pjanić te Senad Lulić koji su se kratko obratili i medijima po završetku treninga.

"Mislim da kad pogledamo ove dvije utakmice, planirali smo da ćemo imati više bodova nego ovaj jedan. Ono sinoć je dobar rezultat, ali ono što nas nervira je poraz protiv Kipra. Jednostavno, očekivali smo više bodova iz dvije utakmice, a imamo samo jedan. Sad se pripremamo za ovu utakmicu protiv Belgije. Igramo kući i pred našom publikom i uvijek idemo na pobjedu, pogotovo kući. Mislim da će tako biti i protiv Belgije, dajemo sve od sebe, nekad sa malo više sreće možemo doći i do tri boda", rekao je Senad Lulić.

Miralem Pjanić je izjavio kako će ekipa pokušati uzeti maksimalni broj bodova u ponedjeljak.

"Moglo se očekivati više, ali poslije utakmice sa Kiprom mislim da smo sinoć pokazali drugačije lice, drugačiju igru. Borili smo se, ali lopta jednostavno nije htjela ući. Belgija je sigurno jači protivnik, sigurno favorit u našoj grupi, ali mislim da cijela ekipa želi pozitivan rezultat, ići ćemo na pobjedu i pokušaćemo uzeti sva tri boda iz ove utakmice, sada se pripremamo za njih".

Pjanić je dodao da bi loše bilo da reprezentacija na domaćem terenu ne osvoji barem bod, ali da će on i njegovi saigrači ići na pobjedu.

"Kako će sve to ići, vidjećemo u toku utakmice. Borićemo se svih 90 minuta da uzmemo bodove ovdje, igramo kući i moramo se boriti. Protiv Kipra smo bili loši i desi se nekada da u utakmici ne nađemo rješenje i utakmica sa Kiprom je možda i najgora koju smo odigrali otkad je selektor tu. Pokazali smo i dokazali da možemo i da želimo proći u ovoj grupi, da želimo igrati na Evropskom prvenstvu i da je ekipa dobro reagovala. Ostaje nam puno bodova još koje trebamo početi skupljati već od ponedjeljka. Sinoć je bio prisutan i strah, pogotovo poslije kiksa kući, desilo se što se desilo, ali idemo dalje, pokušaćemo uzeti maksimalne bodove da prođemo grupu, da ne idemo u baraž, ali još je rano govoriti o tome svemu, ići ćemo utakmicu po utakmicu", rekao je Pjanić.

Reprezentativci BiH će odraditi još jedan trening u nedjelju pred utakmicu sa Belgijom koja se igra u ponedjeljak na "Bilinom polju" u Zenici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC