• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opuštanje zamalo koštalo Igokeu

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee u prva tri minuta napravili seriju 11:0 i prednost sačuvali do kraja. Široki prišao na "minus dva" početkom posljednje četvrtine, ali "igosi" serijom 16:0 prelomili meč i stigli do prve pobjede u finalnoj seriji - 65:54.

U finalnoj seriji plej-ofa za šampiona BiH, koja se igra na tri dobijene utakmice, košarkaši Igokee stigli su do prve pobjede protiv Širokog.

IGOKEA - ŠIROKI 65:54 (23:10, 11:14, 13:18, 18:12)

IGOKEA: Dimić 3, Heslip 3, Jorović 12 (4sk), Knežević, Milošević, Čakarević 9 (4 sk), Radukić, Drenovac, Bunić 14 (9 sk), Maravić, Katnić 12, Džons 12.

ŠIROKI: A. Mikulić, Mimica, Katić 11, J. Mikulić 2, Ćorić 5, Bilinovac 8, Luburić, Karačić, Novačić 10 (4 sk), Bošnjak 2, Naletilić 10, Remekun 6 (15sk).

Igokea i Široki šestu godinu zaredom odlučuju o šampionu Bosne i Hercegovine. Osvajanjem prvog mjesta u reglarnom dijelu Lige 6, Igokea je stekla prednost domaćeg terena u finalnoj seriji i iskoristila je.

Već na samom otvaranju susreta tim Željka Lukajića napravio je veliku prednost, 11:0 u prva tri minuta i uspio je da je zadrži do kraja.

Ponajbolji igrač "igosa" Brejdi Heslip pogodio je trojku na samom startu susreta za 3:0 i bilo je to sve što je Kanađanin uradio u ovom meču. Do kraja nije pogodio niti jedan koš, a sav teret pao je na leđa iskusnog Branka Jorovića, koji je briljirao u prvom poluvremenu, te Duška Bunića, Dušana Katnića i Džonatana Džonsa u nastavku meča.

Aleksandrovčani su tokom većeg dijela meča uspijevali da drže Širokobriježane na 10 i više poena zaostatka, ali kada je Toni Katić početkom četvrte četvrtine pogodio trojku i smanjio na 47:45, činilo se da bi mogli gledati uzbudljivu završnicu u Laktašima.

Ipak, kratkotrajno opuštanje košarkaši Igokee nadoknadili su velikom serijom 18:0, prelomili susret i zasluženo stigli do prvog trijumfa.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi na kraju je bio centar Duško Bunić sa 14 poena (devet skokova), a po dva manje postigli su Jorović, Katnić i Džons. Katić je za Široki ubacio 11 poena, dok su po poen manje dodali Ivan Novačić i Josip Naletilić. Kori Remekun bio je sjajan u skoku, uhvatio je čak 15 lopti.

Drugi meč završnice prvenstva igra se u subotu u dvorani "Pecara" od 20:15 časova.

Za razliku od prošle sezone, ove je ulog u finalu je ogroman. Šampion će naredne sezone igrati u ABA ligi.

TOK UTAKMICE:

ČETVRTA ČETVRTINA:

Toni Katić trojkom u prvom minutu odlučujuće četvrtine potpuno je vratio Širokobriježane u život, 47:45.
Ipak, kratko je trajao priključak tima iz Hercegovine.

Za samo dva minuta i 18 sekundi, gosti su ispunili bonus, pa su u nastavku morali igrati znatno opreznije. Veoma brzo Katić je stigao do pet ličnih grešaka, čime je utakmica bila okončana za njega.

Domaći košarkaši znalački su iskoristili ovu situaciju i serijom 16:0 ponovo stigli na "plus 18"; 63:45 u 36. minutu.

Tada je bilo jasno da će aktuelni šampion doći do prve pobjede u finalnoj seriji i sa vođstvom 1:0 otputovati na drugi meč u Široki Brijeg.

Igra bez pritiska donijela je opuštenu igru do kraja, a oba tima kao da su čuvali snagu za naredni meč koji će biti odigran u subotu. Na kraju 65:54, Igokea vodi 1:0.

TREĆA ČETVRTINA:

Po dolasku sa velikog odmora, Širokobriježani nisu bili uspješni da realizuju prvi napad, da bi Duško Bunić (polaganje) i Katnić (trojka od tablu) mini serijom 5:0 vratili visoku prednost Igokei 39:24.

Ponovo je zakazao napad gostiju na otvaranju četvrtine. Samo dva poena za tri minuta omogućili su izabranicima Željka Lukajića komotniju igru. Odličnom Joroviću pridružio se i razigrani Duško Bunić, dominirao kako pod svojim, tako i ispod koša Širokog, ne dozvoljavajući gostima da ozbiljnije zaprijete.

Ipak, nakon 45:32, Igokea je stala i minut i po prije kraja treće četvrtine omogućila gostima prvi put od početka meča da signu na manje od 10 poena zaostatka, serijom 0:8, 45:40. Kao da su domaći igrači prerano počeli da slave prvi trijumf u finalnoj seriji. Proradio je šut za tri poena. Kori Remekul vezao je dvije trojke i unio neizvjesnost u meč.

Džons je nakratko uspio da prekine seriju poena gostiju, ali su gosti i u trećem periodu uspjeli da smanje prednost i riješe ovu dionicu u svoju korist 18:13, za 47:42 nakon 30 minuta igre.

Slijedi zanimljiva završnica.

DRUGA ČETVRTINA

Gdje je stao u prvoj, raspoloženi Amerikanac nastavio je u drugoj četvrtini i trojkom "anulirao" uvodna tri poena Josipa Bilinovca, 26:13.

Nisu Širokobriježani uspijevali da smanje zaostatak ispod deset poena. Naprotiv, prednost domaćih se konstantno povećavala. Kapiten Igokee Branko Jorović nastavio je sa odličnim izdanjem, četiri minuta prije poluvremena stigao do desetog poena, da bi Čakarević u narednom napadu povisio na "plus 16", 34:18.

Ponajbolji igrač "igosa" Brejdi Heslip, osim trojke u prvom napadu meča, nije poentirao do kraja prvog poluvremena, ali to nije smetalo domaćim da prvih 20 minuta riješe ubjedljivo u svoju korist - 34:24.

Drugi period meča obilježio je veoma mali broj poena, svega 25 (14:11 za Široki). Raspoloženi Bilinovac uspio je donekle da poveže redove Širokobriježana, koji su u finišu smanjili zaostatak na deset poena, pa će u nastavku pokušati da stignu prednost Igokee, koja vodi od samog početka susreta.

PRVA ČETVRTINA:

Aktuelni šampion odlično je otvorio susret i furioznom igrom u prva tri minuta stigao do velike prednosti 11:0. Brejdi Heslip pogodio je trojku u prvom napadu, zatim je i Branko Jorović dodao pet poena i primorao trenera Širokog Ivana Velića da zatraži tajm-aut. Problem za goste napravio je i iskusni Ivan Mimica, koji je za nepun minut zaradio dvije lične greške, pa je već u ranoj fazi susreta morao na klupu.

Poslije dolaska sa odmora, Ivan Novačić sa tri uzastopna koša smanjio je na 12:6 (Jorović u međuvremenu pogodio sa linije slobodnih bacanja). Nakon kratkotrajnog opuštanja, uozbiljili su se domaći igrači, napravili novu mini-seriju 6:0 i stigli do 18:6 u 7. minutu meča.

Do kraja dionice Aleksandrovčani su održavali dvocifrenu prednost. Džonatan Džons u posljednjoj sekundi prve četvrtine pogodio je "dva plus jedan", za maksimalnu prednost 23:10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC