• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Put gori od Širaka

Autor mondo.rs

Trener Zrinjskog Vinko Marinović pred meč kvalifikacija za Ligu Evrope sa Širakom ističe da će dugo putovanje u Jermeniju biti najveći protivnik njegove ekipe.

 Trener Zrinjskog Vinko Marinović o gostovanju Širaku Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Plemići" na putovanje kreću u utorak rano ujutru autobusom iz Mostara u Sarajevo. Potom slijedi let avionom preko Istanbula do Jermenije, pa ponovo autobusom do krajnjeg odredišta. Utakmica sa ekipom Širaka igra se u četvrtak od 15.30 po našem vremenu.

"Dvadesetosatno putovanje do Jermenije biće nam najveći protivnik u prvom kolu kvalifikacija za Lige Evrope", smatra trener Zrinjskog Vinko Marinović.

"U ovakvim utakmicama uglavnom nije problem kvaliteta rivala koliko prilagodba na uslove. Tu prije svega mislim na daleko putovanje, ali i klimu, s obzirom na to da ćemo nastupiti na 1.500 metara nadmorske visine. Na odredište ćemo doputovati maltene na dan utakmice, ali i pored svega očekujem da će ekipa dati maksimum i ostvariti povoljan rezultat", rekao je Marinović za «Nezavisne novine».

Koji bi to ishod bio povoljan?

"Nastojaćemo što više posla riješiti već u gostima. To ne znači da ćemo srljati. Bilo bi dobro postići pogodak u gostima i zato moramo odigrati taktički pametno, biti kampaktni i iz toga doći do što boljeg rezultata".

Prva utakmica igra se u gostima, pa poptom revanš kod kuće, koji se često smatra za prednost.

"Generalno gledajući bolje je igrati kući drugi susret. Međutim, to ne mora ništa značiti. Sve zavisi od rezultata u prvoj utakmici. On nekad može biti toliko nepovoljan da od revanša napravi samo formalnost".

Marinović se prilično upoznao sa protivnikom.

"To je ozbiljna ekipa koja je prošle godine namučila Partizan odigravši 0:0 i 1:1. Dobio sam i snimke nekih mečeva njihovog domaćeg prvenstva. Ono što sam vidio na snimcima, vole da se nadigravaju. Igraju za gol više, imaju dobar napad i solidan vezni red. Slabiji dio je odbrana i te informacije ćemo nastojati iskoristiti na najbolji mogući način", rekao je Marinović.

On ističe da o protivniku u drugom kolu kvalifikacija još ne razmišlja.

"Sada mi je samo u glavi ova gostujuća, čak ni o revanšu sa Širakom ne razmišljam pretjerano. Treba proći u drugo pretkolo pa tek onda davati neke izjave po pitanju drugog pretkola. Pričati o dometima bilo bi prepotentno prije nego se odigra i jedna utakmica", istakao je Marinović.

Strateg Mostaraca poprilično je zadovoljan formom svojih pulena. Iako se još nisu dovoljno domorili od prošle sezone, sve zadatke i obaveze tokom kratkotrajnih priprema odradili su bez problema.

"Ne vjerujem da i jedan trener može reći da mu je ekipa potpuno spremna nakon samo dvije sedmice rada. Prilagodili smo se situaciji i vjerujem da se umor neće odraziti na igru i rezultat protiv Širaka", zaključio je Marinović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC