• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuka najbrži Evropljanin ove sezone!

Autor mondo.ba

Atletičar iz Bosne i Hercegovine Amel Tuka najbrži je Evropljanin na 800 metara, a sedmi najbrži takmičar u svijetu!

  On je na mitingu u Madridu 800 metara istrčao za 1:43.84 minuta, što je 10. rezultat u svijetu ove sezone, ali na listi najbržih atletičara dijeli sedmo mjesto sa Borisom Berianom iz SAD, jer su se imena nekih takmičara po dva puta našla na listi. Takođe, nadmašio je najbolje vrijeme ostvareno u istoriji bivše Jugoslavije koje je držao Lućiano Šušanj (1:44.07, 1974. godine).

Tuka je u Španiji slavio ispred Antoana Gakemea iz Burundija (1:44.09) i Kenijca Džoba Koeča Kinjora (1:44.09), a popravio je vrijeme iz Velenja (1. juli), gdje je rezultatom od 1:44.19 minuta ispunio norme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru i Svjetsko prvenstvo u Pekingu, te oborio bh. rekord.

"Rezultat je fantastičan! Interesuje me gdje su granice. Po bodovnim tablicama ovo je najvredniji rezultat u BiH. Nadam se da će i medaljama na velikim takmičenjima da prestigne legende bh. atletike, a ne samo rezultatima. Ne znam koliko će mu odlični rezultati smetati za SP, koje će biti održano u drugoj polovini avgusta. Vidjećemo, teško je prognozirati. Ali, nadam se da će ga zdravlje poslužiti i da će još napredovati. Sve čestitke za ovaj rezultat", rekao je Nebojša Matijević, selektor muške reprezentacije BiH, a prenijele "Nezavisne novine".



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC