• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur pred US Open priziva sreću

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur održao je pres konferenciju, na kojoj je govorio o predstojećem nastupu na US Openu, ali i svemu onome što je uradio ove sezone, te o planovima za budućnost.

 Damir Džumhur uoči US Opena Izvor: MONDO/Samir Cacan

Pred Damirom Džumhurom, najboljim bosanskohercegovačkim teniserom je nastup u glavnom turniru US Opena.

"Najbitnije mi je bilo da ovu sezonu nakon kvalifikacija u Australiji osiguram nastupe na sva tri gren slema. Želim da pravim bolje rezultate i popravim svoj ranking. Nemam ništa za braniti do kraja godine. Sve ono što sam dobro pratio u prošloj godini je prošlo, tako da se mogu koncentrisati na predstojeće mečeve", kazao je Džumhur na današnjoj konferenciji za novinare.

Najbolji bh. teniser kaže da su ga prethodni turniri umorili i da je bio primoran uzeti nekoliko sedmica odmora.

"Ja sam dva puta igrao kvalifikacije US Opena i jednom glavni turnir. Jedino sam prošle godine imao pripreme za tvrdu podlogu. Nisam imao sreće u žrijebu, igrao sam protiv Davida Ferera i pokazao da mogu igrati dobro. Izabrao sam isti raspored i ove godine, jer ono što je godilo prošle sezone, nema razloga da se mijenja", kazao je Džumhur.

Kako je rekao Džumhur, nakon US Opena predstoji mu miks čelendžera i ATP turnira, a Damir se nada da će izboriti plasman među 70 najboljih igrača. Osvrnuo se i na mečeve s Federerom koje je imao u ovoj sezoni.

"Morate imati malo sreće u sportu i žrijebu. Sigurno da dva puta igrati s Federerom nije lako. Imate kasnije i druge mečeve, a opet razmišljate o tom susretu", kazao je Džumhur.

Na konferenciji za novinare Džumhur je najavio i rekreativno-sportsku manifestaciju koji će se održati na Vilsonovom šetalištu.

"Imao sam želju da pozovem naše najbolje sportiste. Ovaj put sam izabrao da to bude naš najbolji atletičar Amel Tuka i Mirza Teletović, naš najbolji košarkaš. Dobio sam njihovu podršku, kao i podršku sponzora. Želja je bila da ukažemo na probleme na koje BiH ima u sportu. Da dođemo u interakciju s ljudima, da igraju tenis sa mnom, zaigraju košarku s Teletovićem i trkaju se s Amelom Tukom. Imat ćemo košarkaški teren i stazu za trčanje, pa ćemo se svi okušati u svim sportovima", kazao je Džumhur.

Tu će, kako je rekao Džumhur, biti i djeca s posebnim potrebama. Ova manifestacija će se održati 13. avgusta u 18 sati na Vilsonovom šetalištu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC