• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO na treningu Rekreativa pred Barselonu

Autor mondo.ba

Mališani iz banjalučkog Rekreativa spremni su za istorijski meč protiv slavne Barselone. MONDO je bio na njihovom posljednjem treningu pred put u Kataloniju.

 MONDO na treningu Rekreativa pred Barselonu Izvor: MONDO

Dječacima iz Rekreativa uskoro će se ostvariti san da igraju protiv Barselone, a kako se bliži dan polaska uzbuđenje raste, a na treninzima se radi sve jače.

Posljednji trening pred odlazak u Barselonu dječaci iz Rekreativa odradili su u utorak, a na terenu je bilo kao u osinjaku.

Dječaci su "špartali" po terenu i odrađivali zadatke koje im je postavio trener, a pored terena velika gužva – roditelji, novinari...

Utakmica protiv Barselone veliki je sportski događaj, ne samo za Rekreativo, već i za Banjaluku i cijelu državu, pa mališani iz Rekreativa sve češće moraju da se ponašaju kao prave fudbalske zvijezde i odgovaraju na pitanja novinara.

Kako raste uzbuđenje tako raste i njihovo samopouzdanje, pa se poslije početnih najava poput "idemo da igramo, daćemo sve od sebe" sada već čuju vrlo optimistične izjave.

"Idemo u Barselonu i trudićemo se da ih pobijedimo. Volio bih da bude 3:0 za nas, neće nam dati gol", kaže mali Boris Brus, jedan od dječaka za koje do prije mjesec dana gotovo niko da nije čuo.

On i njegovi saigrači vrijedno su radili i trenirali u Rekreativo Kombank školi fudbala, koja je pokrenuta prije tri godine kao potpuno besplatna, a taj njihov trud, te trud ljudi iz FK Rekreativo se konačno isplatio.

"Želja mi je da vidim Kamp Nou, ako bude moguće da upoznam nekog od igrača Barselone i tražim autogram i želio bih da vidim gdje oni treniraju", kaže mali Miljan Bajić.

Njegove želje biće ispunjene, jer će ekspedicija Rekreativa, u kojoj će biti i reporter MONDA, provesti četiri dana u Barseloni i obići grad, gledati fudbalere Barselone na prvenstvenoj utakmici, obići muzej i stadion Kamp Nou, dvoranu Blaugrana...

Kontakt sa Barselonom i saradnja je ostvarena zahvaljujući ambasadoru Rekreativa Borisu Vrhovcu, te Damiru Radončiću i Albertu Puigu, koordinatoru omladinskih selekcija Barselone.

Pred polazak u Barselonu male Rekreativce posjetili su i predstavnici kompanije m:tel, zlatnog sponzora ovog putovanja, koji su mališanima uručili prigodne poklone i poželjeli im srećan put i mnogo uspjeha u meču sa Barselonom.

"Hvala kompaniji m:tel što je podržala naš odlazak u Barselonu i još jednom pokazala da su im važni projekti za djecu. Zahvaljujemo im se i na ovim poklonima koji su veoma obradovali naše dječake", rekao je predsjednik FK Rekreativo Goran Arbutina.

On je dodao da odlazak na utakmicu u Barselonu ne bi bio moguć bez podrške sponzora, institucija, ali i pojedinaca koji su se uključili u kampanju "Sanjam Barselonu".

"Zahvaljujemo se na podršci našem generalnom sponzoru, Banjalučkoj pivari, s kojom imamo odličnu saradnju i koja već duže vrijeme pomaže naš klub. Generalni pokrovitelj ovog putovanja je Predsjednik RS, a odlazak u Barselonu podržali su i Grad Banjaluka, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, srpski član Predsjedništva BiH, te sponzori Konzum, Nova banka, Knežević Entering, Krajina osiguranje, Eurosan i brojni privredni subjekti i pojedinci. Naši dječaci daće sve od sebe da opravdaju njihovo povjerenje i dostojno reprezentuju naš grad i državu", rekao je Arbutina.

Mali Rekreativci su spremni za polazak u Barselonu, a MONDO kreće na put s njima i narednih dana donosićemo vam sve najzanimljivije detalje sa Kamp Noua, akademije "La Masija" i naravno istorijske utakmice između malog Rekreativa i velike Barselone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC