• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vranješ: Nismo zaboravili igrati fudbal

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Osokoljeni prolaskom u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine, fudbaleri Borca pokušaće na gostovanju u Vitezu (subota, 13:30) prekinuti seriju od pet uzastopnih poraza u Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Premijer liga BiH 15. kolo Borac gostuje u Vitezu Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Dok u Premijer ligi BiH Borac grca i bilježi neuspjehe, u Kupu BiH Banjalučani imaju stoprocentan učinak.

Istina, federalni prvoligaš Bratstvo iz Gračanice, kojeg su crveno-plavi savladali u oba meča osmine finala bh. kupa (1:0, 2:0), slabiji je rival od onih sa kojima se fudbaleri Borca bore za premijerligaške bodove. Ipak, u trenutku kada je banjalučki tim vezao pet uzastopnih ligaških poraza, svaki trijumf i te kako znači ekipi, prije svega na psihološkom planu.

ZAHVALNICA BRATSTVU

Rukovodstvo "Velikana iz Platonove ulice" uputilo je zahvalnicu na gostoprimstvu Bratstvu iz Gračanice. "Bio je to jedan od najsrdačnijih dočeka u dugoj tradiciji Borca. Zahvalili smo im se na gostoprimstvu u nadi da će prijateljska saradnja ova dva kluba potrajati. Takođe, poželjeli smo im dobre rezultate u Prvoj ligi Federacije BiH", istakao je portparol Banjalučana Slobodan Petrović.

Upravo je plasman u četvrtfinale najmasovnijeg bh. takmičenja popravio raspoloženje na Gradskom stadionu, pa se sa mnogo optimizma očekuje meč 15. kola Premijer lige BiH, u kojem tim Željka Vranješa gostuje u Vitezu kod istoimenog premijerligaša.

"U proteklom periodu radili smo mnogo sa igračima na psihičkom planu i utakmica protiv Bratstva dobro nam je došla da shvatimo da nismo zaboravili igrati fudbal. Želja nam je da shvatimo da na drugoj strani imamo protivnika koji takođe ima 11 igrača, da nametnemo svoj ritam igre i u svim preostalim utakmicama pokušamo igrom doći do pozitivnog rezultata", rekao je Vranješ na početku pres konferencije uoči gostujućeg duela sa Vitezom, koji je na programu u subotu od 13:30 časova na Gradskom stadionu.

Vranješ je istakao da su svi u stručnom štabu svjesni u kakvoj se situaciji nalazi Borac. Sa druge strane u subotu će stajati izuzetno kvalitetan rival i fudbaleri u crveno-plavim dresovima imaće izuzetno težak zadatak.

"Moramo da promijenimo stav u glavi, ali i način igre. Znamo da nas čeka ozbiljan protivnik, veoma dobar skup individualno iskusnih igrača koji duži niz godina igraju na ovim prostorima. Ako ih pustimo da igraju, nećemo se dobro provesti. Ipak, mislim da imamo snage da uz kvalitetan pristup, agresivnost, trku i želju dođemo do pozitivnog rezultata. Sve je na nama", poručio je trener Borca.

Kapiten Nebojša Runić našao se u ulozi golgetera u revanš meču osmine finala Kupa BiH protiv ekipe iz Gračanice. Postigao je prvi gol i tako omogućio Banjalučanima plasman među osam najboljih. Mladi defanzivac vjeruje da Borac može krenuti sa boljim izdanjima i u prvenstvu.

Kapiten Borca Nebojša Runić
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Ove jeseni prokockali smo mnogo šansi i krajnje je vrijeme da krenemo sa osvajanjem bodova. Doveli smo se u situaciju da moramo pobjeđivati jer nam je svaka utakmica kvalifikaciona. Vitez je čvrsta, tvrda i iskusna ekipa koja zna igrati za rezultat, vođena jednim od najboljih trenera kod nas, ali mislim da mi uz pravi pristup i maksimalan angažman možemo doći do povoljnog rezultata", istakao je Runić.

Od povreda se još nisu oporavili Zvedan Đorđilović i mladi Miloš Kukić, dok je pod suspenzijom i dalje Petar Ilić, koji je odstranjen iz ekipe zbog narušavanja klupske discipline.

Pravdu u duelu Viteza i Borca dijeliće Elvis Mujić iz Banovića, sa pomoćnicima Damirom Lazićem iz Brčkog, te Draganom Keranovićem iz Prijedora.

PREMIJER LIGA BIH - 15. KOLO:

Subota:
Radnik - Široki Brijeg (13:30)
Vitez - Borac
Velež - Rudar Prijedor
Drina - Travnik
Mladost - Čelik

Nedjelja:
Olimpik - Sarajevo (13:00)
Željezničar - Slavija (13:30)
Sloboda - Zrinjski

TABELA: Zrinjski 30, Široki Brijeg 28, Sloboda 28, Radnik 28, Sarajevo 25, Čelik 22, Željezničar 20, Slavija 20, Mladost 19, Vitez 19, Olimpik 16, Travnik 16, Rudar Prijedor 15, Borac 12, Velež 7, Drina 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC