• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nataša Vidović najbolji sportista Republike Srpske

Autor mondo.ba

Karatiskinja Nataša Vidović najbolji je sportista Republike Srpske u 2015. godini u izboru „Glasa Srpske“.

 Nataša Vidović najbolji sportista Republike Srpske Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

 Karatiskinja prnjavorskog Ipona, Nataša Vidović najbolji je sportista Republike Srpske u 2015. godini u izboru „Glasa Srpske“.

Vidovićeva je ove godine postala svjetski prvak u VKC federaciji u kategoriji do 55 kilograma. Osvojila je srebro na Svjetskom seniorskom prvenstvu i srebro na Svjetskom ekipnom prvenstvu. Bila je i prva na prvenstvu Republike Srpske.

"Stvarno sam srećna i ni u snu nisam očekivala prvu nagradu. Počastvovana sam što sam uopšte bila u konkurenciji, a ovo je stvarno veliko priznanje, kako za mene pojedinačno, tako i za moj klub i trenera Dragana Milankovića.Drago mi je što sam ponovila uspjeh mojih kolega. Ovo je još jedna potvrda da je karate dominantan sport u Srpskoj i da se rad i trud isplate. Neću se zaustaviti na ovom, treniraću još jače i pokušati da iduće godine odem korak dalje, odnosno da kući donesem zlato", rekla je Vidovićeva.


Drugo mjesto u izboru 10 najboljih sportista Republike Srpske zauzeo je plivač Mihajlo Čeprkalo.

" Iskreno nisam očekivao da budem ovoliko visoko plasiran. Ipak sam ja ubjedljivo najmlađi takmičar u ovom ozboru", rekao je mladi plivač.

Treći je atletičar Dušan Babić, četvrta je biatlonka Tanja Karišik, a peto mjesto pripalo je kajakašu Darku Saviću.

...
Izvor: MONDO

 Džudista Mitar Mrdić je šesti, rukometaš Stefan Janković sedmi, automobilista Goran Dojčinović osmi, odbojkaš Saša Zimonjić deveti i deseto mjesto osvojio je fudbaler Siniša Radoja.

Atletičarka Lusija Kimani izborila je učešće na trećim Olimpijskim igrama u maratonu, čime je zaslužila Povelju za izuzetan sportski poduhvat godine.

Plaketu za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta dobio je predsjednik stručnog žirija Vladimir Batez.

Istu nagradu dobio je Vaterpolo savez Republike Srpske, koji raste rame uz rame sa Vaterpolo savezom Srbije.

Plakete su dobili i zaslužni sportski radnici koji su izveli mnoge generacije mladih na pravi put, Ranko Travar (atletika), Slavko Vidović (fudbal), Muhamed Ibrahimbegović (fudbal) i Milanko Mučibabić (džudo).

Slavu Srpske širom meridijana ove godine pronijeli su košarkašica Saša Čađo, koja je sa reprezentacijom Srbije osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, kao i zlatni "orlići" sa Novog Zelanda, fudbaleri Srđan Babić i Miladin Stevanović, koji su dobili plakete za ambasadora sporta Srpske.

Plakete za izuzetne rezultate u sportu za invalide dobili su osvajač srebra i bronze na Specijalnim olimpijskim igrama Miro Vasić i šampion regionalne NLB sa KKI Vrbas Igor Ignjatović. Nagrada "Zlatno pero - Limun Papić" ove godine otišla je u ruke Tome Marića.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC