• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip bez snage, Duci pravi lav

Autor mondo.rs

Krajinović nije uspeo da završi prvi meč na Australijan Openu, dok je Lajović "neutralisao" protivnika posle potpunog preokreta

Filip Krajinović završio je nastup na prvom grend slemu sezone u prvoj rundi. Srpskog tenisera iz daljeg takmičenja eliminisala je povreda.

Krajinović je predao meč Amerikancu Denisu Kudli posle 55 minuta igre.

 Za razliku od njega Dušan Lajović odigrao je lavovski. Imao je zaostatak od dva seta, ali ga je nadoknadio i naterao rivala Sema Kverija da mu preda meč.

Duci je izgubio prva dva seta - 7:6 (7:5), 6:4, ali je uprkos tome nastavio da "grize".

U trećem setu je posle "egal" igre, uspeo da slomi otpor protivnika u poslednjem gemu (6:4) i smanji rezultat u setovima. To mu je donelo posebnu snagu, pa je u nastavku preuzeo inicijativu.

Stigao je do ranog brejka (3:1), ali se nije opuštao, pa je do kraja seta još jednom protivniku oduzeo servis (6:2) i posle dva sata i 18 minuta meč je vratio na početak.

I kada se Lajović pripremao za "završni udarac" Sem Kveri, 58. igrač sveta, odlučio je da mu preda meč.

Lajović, kome je najbolji plasman u Melburnu upravo druga rund, u narednom kolu će odmeriti snage sa pobednikom duela između Slovaka Martina Kližana i Španca Roberta Bautiste Aguta.

Krajinoviću, za razliku od Kverija, i pre predaje loše je išlo. On na terenu nije bio eksplozivan i nije izgledao motivisan, a kada je odlučio da priuži ruku rivalu imao je dva seta zaostatka - 2:6, 1:6.

Momak iz Sombora tako je drugu godinu učešće na Aus Openu završio u prvoj rundi.

Na drugoj strani Kudla je prvi put stigao do druge runde u Melburnu, gde će se sastati sa boljim iz meča Andreas Sepi (Italija) - Tejmuraz Gabašvili (Rusija).

Ukoliko zabeleži još jednu pobedu, onda bi mogao da ima pravi izazov jer mu je mogući protivnik Novak Đoković, koji je na startu eliminisao Hjeona Čunga iz Južne Koreje (3:0).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC