• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji sportisti Banjaluke su...

Autor SRNA

Banjaluka izabrala najbolje sportiste u 2015. godini.

Član rafting tima "Dajak kluba" iz Banjaluke Dragan Babić proglašen je najboljim sportistom grada za 2015. godinu, dok je ovo priznanje u ženskoj konkurenciji pripalo atletičarki Lusiji Kimani.

Babić je rekao da nije očekivao ovo priznanje i da je protekla sezona jedna od najboljih u njegovoj dosadašnjoj karijeri, u kojoj je ostvaren istorijski rezultat za BiH osvajanjem srebrne i bronzane medalje na evropskom prvenstvu.

"Zahvaljujem se stručnom žiriju koji je u moru dobrih rezultata izabrao mene. Sljedeće sezone očekuju nas još veće trke, svjetsko prvenstvo u Ujedinjenim arapskim emiratima i Evropsko prvenstvo u Sloveniji, koje nas obavezuje da osvojimo bar jednu medalju", rekao je Babić.

On je dodao da su ostvareni rezultati zajednički uspjeh cijelog tima i izrazio nadu da će dobiti veću podršku institucija.

Kimanijeva je rekla da je ponosna zbog ovog priznanja i da je ove godine očekuju izazovi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i svjetskom prvenstvu u polumaratonu.

Za najbolju mušku sportsku ekipu proglašen je Rukometni klub "Borac", a žensku Atletski klub "Borac".

 Najbolji u kategoriji sportista sa invaliditetom je član Košarkaškog kluba invalida "Vrbas" Pero Kuzmanović, dok je najuspješniji sportski događaj u 2015. godini bio Prvi banjalučki polumaraton.

Najtalentovaniji mladi sportista je član Akademskog plivačkog kluba "22. april" Mihajlo Čeprkalo, a najtalentovanija mlada sportistkinja džudistkinja "Zvijezde" Ivana Kukić.

Specijalne nagrade za životno djelo dobili su Dušan Popović za doprinos razvoju rukometa, nekadašnji rukometaš "Borca" Jerolim Karadža i golman ovog kluba Vladimir Jović.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da su mladi koji dobijaju ova priznanja budućnost najvećeg grada Republike Srpske i da se na ovaj način pokazuje da sportisti Banjaluke, bez obzira na uslove u kojima rade, svom gradu daju mnogo.

"Hvala ovoj mladoj generaciji i želim da ova priznanja budu motiv za njihovo dalje pregalaštvo i još bolje rezultate", naveo je Gavranović.

Svečanosti proglašenja najboljih sportista, koja je održana u Sportskoj dvorani "Borik", prisustvovali su ministri u Vladi Republike Srpske, ugledni sportisti i sportski radnici, te predstavnici kulturnog i javnog života Banjaluke i Republike Srpske.

Tagovi

Komentari 9

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

banjaluka

Cuj rafring sport...e Banjaluko sta si dozivljela:( Grad sporta bio, a sada se sprdaju sa tobom...zalosno, ali ipak istinito!!!

Sportista

E jadni li smo kad su nam kajak, dajak, rafting najuspešniji sportovi i sportisti...i onda se ti isti međusobno prepucavaju. Još malo pa ćemo početi izmišljati sportove samo da bi se mogli hvaliti rezultatima na nekim evropskim i svjetskim takmičenjima koja imaju težinu koliko i treća pogranična liga u malom fudbalu...

Parovi su nula!

Gdje je nestao sport i sportisti ovog grada? Napravili ste PAROVE od svega ovoga i sada pokusavate da pljujete jedni po drugima. Sa mog gledista (inace sam neutralac jer se sportom nisam bavio ali pratim sve i uzivam u sportu) taj Savic ni u jednom slovu svog napisanog nezadovoljstva nije pominjao da je on ostecen vec je samo rekao da sistem bodovanja nije pravedan. Takodje se slazem da ne moze sportista iz ekipnog sporta biti najbolji u pojedinacnoj kategoriji. Naravno da cestitam i sportisti Babicu jer je Evropska medalja u bilo kom sportu veliki uspjeh. Nemojte se boriti na drustvenim mrezama i portalima, sportisti ste. Ujedno cestitam i svim ostalim pobjednicima u ostalim kategorijama.

rekreativno

Ja sam svaki dan u teretani sat i po vremena. Naredne godine se prijavljujem za najboljeg sportistu grada... Msm...

Milan

Hahahahaha svaka cast onom Savicu, vidio je koja je ovo lakrdija, lik vozi dajak i najbolji sportista Banjaluke hahahahaha.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC