• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Borac u problemima pred Želju

Autor mondo.ba

Banjalučki Borac bez nekoliko igrača, možda i bez rezervnog golmana, dočekuje Željezničar u četvrtfinalu Kupa BiH. „To nije alibi, ipak imamo motiv“, poručuje novi trener Borče Sredojević.

 KUP BiH: Borac u problemima pred Željezničar Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Četvrfinale Kupa BiH donosi duel Borca i Željezničara, dve ekipe u potpunoj drugačijoj formi.

Borac je u prva dva proljećna kola Premijer lige BiH osvojio samo bod i tako dodatno umanjio šanse za opstanak, dok je Željezničar vezao dvije pobjede.

Ipak, utakmica četvrtfinala Kupa BiH, neće imati toliki pritisak za Borac, koji je fokusiran na opstanak u ligi.

Borac je u međuvremenu promijenio trenera i sa Borčetom Sredojevićem pokušaće da odigra što bolje.

"Čast mi je da se ponovo nalazim na Gradskom stadionu i radim sa ljudima koji su prepoznali strategiju razvoja Borca. Čast i zadovoljstvo mi je što sam tu. Bio sam svjestan jedne velike obaveze da pokušamo svi zajedno, igrači, stručni štab i ljudi u klubu, te navijači i mediji da svi radimo na istom cilju opstanka. Mnogi kažu 'Kud sad ta ukamica sa Željom', jer je malo vremena, ali mislim d aje dobro što imamo malo vremena, da se ne vraćamo na to šta je bilo u Sarajevu, šta je bilo u prvom kolu, kako je bilo ovo, kako je bilo ono. Stavili smo crtu i sve misli su usmjerene na sutra“, poručio je novi trener Borca.

Već u svojoj prvoj utakmici šef stručnog štaba Borca imaće dosta problema, jer će raspolagati sa vrlo malim fondom igrača.

"Imaćemo poteškoća s obzirom da nam juniori igraju kup utakmicu sa Veležom, imamo ograničenje od šest stranaca, a ima i igrača koji su igrali kup utakmice za svoje bivše klubove i nemaju sutra pravo nastupa tako da ćemo imati problem oko sastavljanja ekipe. Ne toliko prvih 11 koliko momaka koji će biti na klupi. Raspolagali smo sa 18 igrača na treningu, pored grupe koja nema pravo igranja. Raspudić, Kiso, Popović, Komljenović, Škorić nemaju pravo nastupa, Runić je povrijeđen, golman Pupovac je junior, kao i Petrović, Zukanović i Trninić. Da li njih povući, da li da budu tu da uđu u igru ako bude potrebe ili da igraju svoju utakmicu. Pupovac je rezervni golman , a treći golman. je povrijeđen tako da praktično sutra igramo sa jednim golmanom. Izuzetno teška situacija, moramo napraviti dobru procjenu, da ne bismo trpili posljedice ubuduće. To nije alibi. Ipak je ovo utakmica koja daje motiv. Pozivam publiku i vatrene navijače Borca da nas podrže“, istakao je Sredojević.

Čestitke damama

"Čestitam 8. mart svim damama i da mi muškarci stavimo STOP nasilju nad ženama zauvijek, i verbalnom, i fizičkom. Nezgodno je i ružno da se to promoviše samo na današnji dan", rekao je Sredojević na početku konferencije za novinare, a čestitkama se pridružio i igrač Borca Darko Maletić.

 Koliko su se igrači uspjeli adaptirati na novog trenera i sistem igre i obrnuto?

„Sistem igre pišu igrači sami. Koliko je bitan sistem, normalno da je bitan, ali ono što je bitno je da im usadimo principe fudbalske igre. Malo je vremena ali inteligencija fudbalska je takva i moraju je prihvatiti. Možemo teorijski pričati, crtati, ali ako ne primjenimo na terenu od toga nema ništa. Sa svojim saradnicima moram naći razloge, da li su razlog metodologija treninga u prethodnom periodu ili nešto drugo. Pokušaćemo kroz treninge da vratimo formu. Slažem se da se ne ulazi dovoljno u prilike, a kada i uđemo tu su brzopletost, strah... Puno stvari ćemo morati u hodu brzo rješavati. Nemamo šta više čekati, samo nas pobjede ostavljaju u Premijer ligi BiH“, poručio je Sredojević.

Njegov prethodnik vodio je Borac na samo dvije utakmice u kojima je osvojio jedan bod. Da li postoji neki zahtjev za novog trenera koliko bodova se mora osvojiti do kraja ili u nekom preciziranom roku?

"U fudbalu nema ništa što se mora. Moranje je nešto drugo, kada se stavi neki imperativ i igračima i treneru. Mi želimo mi hoćemo mi možemo, to je ono što je najbitnije. Riječ moranje je malo gruba riječ. Veoma je bitno da momci imaju pristup igri, odgovornost prema igri, odgovornost prema klubu, taktički d aodigramo zacrtano, da li ćemo moći taktički da odradimo, to su već brza upoznavanja koja moramo da napravimo. Kada se mora onda je mnogo teško. Pookušavamo da igrače vratimo psihološki u igru, da ih rasteretimo toga straha. Jer čim je nešto moranje to je opet neki strah, pogotovo kod mladih momaka. Moramo napraviti kvalitetnu atmosferu na treningu, da uživaju u fudbalu, da žele da napreduju , da žele da imaju rezultatski uspjeh. Pokušaćemo sve, da li ćemo uspjeti to će pokazati vrijeme“.

Darko Maletić stigao je ove zime u redove Borca iz Veleža, ali će imati pravo nastupa u Kup utakmici protiv Željezničara jer nije nastupao u ovom takmičenju za mostarski klub.

"Svi znamo šta nas čeka, Željezničar je izuzetna ekipa. Ovaj prelazni rok su izuzetno dobro odradili, ušli su maksimalno dobro u prvenstvo sa dvije pobjede. Dolaze ovdje puni motiva, zaostaju dosta u prvenstvu pa vjerovatno kroz Kup BiH gledaju svoju neku šansu. Mi ćemo se suprotstaviti što bolje možemo. Imamo poteškoća, dosta igrača ne može igrati. Daćemo svoj maksimum, pozivam navijače da nas podrže u što većem broju, mi ćemo se odužiti na terenu“, rekao je Maletić.

Na pitanje kakva je atmosfera i ima li pritiska poslije dva proljećna neuspjeha u prvenstvu, Maletić je bio iskren i istakao da više opravdanje nema.

"Svi smo svjesni gdje se nalazimo, situacija nije idealna. Znamo da samo pobjedama možemo nešto da iščupamo. Moramo znati da smo mi došli kada je situacija bila ne nuča, nego već zaostatak. Da smo riješili prva dva kola kako treba to bi se smanjilo. Uz sve to imali smo i težak raspored, sve stvari su išle kako ne treba, crveni karton, povreda Milosavljeva... Sve je to uticalo. Mislim da rezultat nije realan protiv Olimpika kako je trebao biti. Nadam se da smo sve negativne stvari ispucali protiv Olimpika i da ćemo sad protiv Drine krenuti u seriju, gdje bi uz dvije pobjede prije pauze opet bili u igri. Možemo do sutra da pričamo 'biće sljedeća...' ali ako ne krenemo sa pobjedama situacija već izmiče kontroli. Naredne dvije utakmice su ključne i ako Drinu ne možemo pobijediti kod kuće onda ne zaslužujemo da ostanemo u ligi. Od Drine nema više izgovora. Ako pobjede ne krenu od Drine i Travnika onda smo u bezizlaznoj situaciji. Nadam se da će i promjenom šefa stručnog štaba da od Drine sve krenuti na bolje“, poručio je Maletić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC