• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavljena crna serija Borca u Mostaru

Autor mondo.ba

Peti put zaredom, fudbaleri iz Banjaluke teren stadiona "Pod Bijelim brijegom" napustili su pognute glave. Zrinjski se trijumfom 2:1 vratio na čelu tabele.

 Zrinjski Borac 2:1 Premijer liga BiH 24. kolo Izvor: MONDO/Nebojša Šatara
Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Oslabljeni neigranjem nekolicine povrijeđenih i suspendovanih fudbalera, igrači Borca pružili su solidan otpor lideru prvenstva, ali na kraju ipak nisu uspjeli da pariraju raspoloženim Mostarcima, koji su na krilima sjajne igre i dva gola Gorana Zakarića slavili pobjedu rezultatom 2:1.

ZRINJSKI - BORAC 2:1 (1:0)
/Zakarić 33, 55 - Maletić 87/

Borcu je ovo bio peti prvenstveni, a ukupno šesti uzastopni poraz u Mostaru. Crveno-plavi posljednji put uspjeli su ostati neporaženi 2011. godine, kada je bilo 0:0.

ZRINJSKI: Karačić, Blaić, Graovac, Žeravica, Stojkić (od 41. Stojanović), Todorović, Mešanović (od 73. Bilbija), Arežina, Petrak, Katanec, Zakarić (od 75. Filipović). Trener: Vinko Marinović.

BORAC: Ružić, Popović, Kiso, Jović, Dujković (od 70. Savić), Raspudić, Škorić (od 61. Redžić), Bečelić, Đilas, Maletić, Marjanović (od 57. Ristovski). Trener: Borče Sredojević.

Od samog starta meča "plemići" su nametnuli svoj ritam, stvarali prilike, a nakon pola časa igre stigli i do vođstva. Bio je to majstorski pogodak Zakarića, sa kojim se otišlo na odmor.

I u nastavku bolja igra domaćih. Banjalučani su većinom imali podređenu ulogu, a kada je u 55. minutu Zakarić postigao i drugi gol, izgledalo je da je susret završen. Mostarci su "umrtvili" igru, prepustili sredinu terena gostima i pokušavali iz kontranapada da ugroze gol Ružića.

S druge strane, Lazar Marjanović imao je nekoliko dobrih prilika, ali je svaki put kao pobjednik izlazio golman Zrinjskog Goran Karačić.

Ipak, crveno-plavi na kraju su ipak uspjeli doći do utješnog gola, i to preko iskusnog Darka Maletića.

Ovim trijumfom Zrinjski se ponovo vratio na čelo tabele, dok Banjalučanima do kraja sezone ostaje žestoka borba za opstanak, s obzirom da ih je današnjim minimalnim trijumfom protiv Veleža na tabeli prestigao Olimpik, pa će četa Borčeta Sredojevića imati veoma težak zadatak da se u preostalih šest kola pokuša spasiti ispadanja iz bh. elite.

TOK UTAKMICE:

19:54 Kraj utakmice.

19:50 Sudija Bjelica poslao je na tribine Dalibora Cvitanovića, pomoćnog trenera Zrinjskog, minut prije kraja utakmice zbog prigovora.

19:47 GOOOL!!! Darko Maletić prepolovio je prednost Zrinjskog. Nakon odličnog prodora, iskusni fudbaler crveno-plavih lijevom nogom matirao je Karačića za 2:1.


Zrinjski-Borac 2:1by redakcija1

19:40 Bliži se kraj susreta, ostalo je još desetak minuta. Na stadionu "Pod Bijelim brijegom" odavno je sve riješeno. Zrinjski rutinski održava dva gola prednosti, dok gosti nemaju snage da ozbiljnije ugroze gol Mostaraca.

19:39 Ognjen Todorović promašio je sada nemoguće. Igrač Zrinjskog bio je u odličnoj šansi, ali nije uspio po treći put da savlada Ružića.

18:33 Nemanja Bilbija (Zrinjski) dobija šansu u posljednjih petnaestak minuta umjesto Mešanovića.

19:30 I posljednja izmjena izvršena je u redovima Banjalučana. Stefan Savić zamijenio je Miloša Dujkovića.

19:22 Borče Sredojevič pokušava izmjenama da probudi fudbalere Borca. Umjesto Lazara Marjanovića i Ognjena Škorića u igri su Filip Ristovski i Ajdin Redžić.

19:17 Darko Maletić pokušao je sada iz daljine da ugrozi gol Zrinjskog, ali nije bio precizan.

19:15 GOOOL!!! Ponovo Zakarić. Pogriješila je odbrana gostiju, Dejan Popović pokušao je da izblokira loptu na samoj gol liniji, ali nije uspio.


Zrinjski-Borac 2:0by redakcija1

19:05 Poćeo je drugi dio meča. Nema izmjena u ekipama.

18:49 Kraj prvog poluvremena.

18:43 Peh za domaće. Povrijedio se kapiten Pero Stojkić. Zamijeniće ga Danijel Stojanović.

18:38 Odmah uzvraćaju gosti. Nova velika prilika za Marjanovića, čiji šut sjajno brani Goran Karačić. Nepun minut kasnije, napadač Borca zaradio je javnu opomenu i postao prvi igrač sa žutim kartonom na utakmici.

18:35 GOOOL!!! Sjajan pogodak Gorana Zakarića. "Izlomio" je odbranu Borca, a onda prelijepim udarcem savladao nemoćnog Ružića.


Zrinjski-Borac 1:0 (Zakaric)by redakcija1

18:27 Nastavljen je meč nakon kratkotrajnog prekida.

18:25 Utakmica je trenutno prekinuta. Navijači Zrinjskog napravili su veliku dimnu zavjesu u čast proslave 22. rođendana svoje navijačke grupe. Arbitar Vladimir Bjelica prekinuo je susret dok se dim ne raziđe.

18:22 Konačno prilika i za goste. Sjajno se Lazar Marjanović oslobodio svog čuvara, nakon proigravanja i pete Darka Maletića, šutirao, ali za malo preko gola Zrinjskog.

18:18 Kao da smo prozvali fudbalere. Nova šansa za Zrinjski, najbolja u dosadašnjem dijelu meča. Sjajno je Jasmin Mešanović šutirao glavom, ali ispriječila se stativa i spasila siguran gol.

18:18 Obilna kiša otežava igru fudbalerima. Za sada period bez uzbuđenja, nakon uvodnih deset minuta u kojima su igrači Zrinjskog dominirali.

18:10 Pritisak domaćih i dalje traje. Boris Raspudić sada je otklonio opasnost po gol crveno-plavih, nakon dobrog prodora Gorana Zakarića.

18:08 Mostarci ponovo prijete. Sjajan šut Filipa Arežine prohujao je tik iznad gola Borca. Tim Vinka Marinovića furiozno je otvorio susret s Banjalučanima.

18:04 Odlična prilika za Zrinjski već u uvodnim minutima meča. Oliver Petrak šutirao je glavom, ali pravo u dobro postavljenog golmana Borca Branislava Ružića.

18:00 Počela je utakmica. Pravdu dijeli Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

PREMIJER LIGA BIH - 24. KOLO:

Drina - Željezničar 0:2 (0:1)
/M. Stevanović 45, Lendrić 66/

Čelik - Slavija 2:0 (1:0)
/Dedić 24, 50/

Travnik - Vitez 3:1 (1:0)
/Zec 17, 62, 82 - Đurić 53/

Sloboda - Mladost 2:0 (1:0)
/Haurdić 4, Zeba 56/

Olimpik - Velež 1:0 (0:0)
/Hadžić 73/

Široki Brijeg - Rudar Prijedor 2:0 (1:0)
/Adžaji 20, Pekija 55 autogol/

Zrinjski - Borac 2:1 (1:0)
/Zakarić 33, 55 - Maletić 87/

U nedjelju:

Sarajevo - Radnik (16:00)

TABELA: Zrinjski 53, Sloboda 53, Široki Brijeg 46, Željezničar 46, Sarajevo (-1) 45, Radnik (-1) 42, Čelik 35, Vitez 31, Slavija 30, Mladost 30, Olimpik 27, Borac 25, Travnik 23, Rudar Prijedor 19, Drina 16, Velež 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC