• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakarić pokvario Ostojićev jubilej

Autor mondo.ba

Mostarski Zrinjski slavio minimalnim rezultatom u Bijeljini protiv Radnika, u derbi meču 25. kola Premijer lige BiH, na kojem je kapiten Bijeljinaca Stanko Ostojić odigrao 100. meč za ovaj klub u bh. eliti.

 Radnik Zrinjski 0:1 Premijer liga BiH, 34. kolo rezultati Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Veoma bitne bodove u borbi za titulu upisali su fudbaleri mostarskog Zrinjskog na Gradskom stadionu.

Tim Vinka Marinovića slavio je u Bijeljini minimalnim rezultatom 1:0 protiv Radnika, u derbi meču 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a gol odluke postigao je Goran Zakarić.

RADNIK - ZRINJSKI 0:1 (0:0)

RADNIK: Avdukić, I. Jakovljević, Janković (od 28. Hadžić), Vasić (od 25. Antić), Stokić, Lazić, Krsmanović, Ostojić, S. Jakovljević, Šećerović, Mašić. Trener: Slavko Petrović.

ZRINJSKI: Karačić, Blaić, Graovac, Tomić, Todorović, Stojanović, Mešanović, Arežina, Petrak, Katanec, Zakarić. Trener: Vinko Marinović.

Susret u Bijeljini obilježio je jubilej kapitena Semberaca. Stanko Ostojić odigrao je 100. meč u Premijer ligi za Radnik, a zanimljivo da je prethodnih 97 počeo kao starter, a samo dva puta ulazio je s klupe.

Mnogo problema imao je Radnik u prvom poluvremenu, a trener Slavko Petrović za svega par minuta morao je izvršiti dvije prinudne izmjene. Povrijeđene Aleksandra Vasića i Dejana Jankovića u 25, odnosno 28. minutu zamijenili su Slađan Antić i Ademin Hadžić.

U 39. minutu Mostarci su propustili sjajnu priliku. Stvorila se gužva u šesnaestercu domaćih nakon kontranapada "plemića", Ognjen Todorović dodao je loptu Goranu Zakariću, koji je promašio nemoguće.


Radnik-Zrinjski 0:0 - Veliki promasaj Zakaricaby redakcija1

Osim ove šanse, skoro da nije bilo uzbuđenja u prvom poluvremenu.

Ono što nije uspio u finišu prvog, Zakariću je pošlo za rukom na početku drugog poluvremena. Odličnu akciju odigrali su gosti, Oliver Petrak dodao je loptu Obradoviću, a ovaj uposlio usamljenog Zakarića za 0:1. Gol Mostaraca bio je prvi koji je Asmir Avdukić primio na Gradskom stadionu nakon četiri utakmice u kojima je sačuvao svoju mrežu.


Radnik Bijeljina-Zrinjski 0:1by redakcija1

U 72. minutu "rezervista" u redovima Radnika Aleksandar Glišić dobro je šutirao, ali se Goran Karačić nije dao iznenaditi.

Do kraja je Zrinjski uspio da sačuva stečenu prednost i tako učvrsti lidersku poziciju, dok Radnik, nakon sjajno odigranog prvog dijela prvenstva, sve više tone na premijerligaškoj tabeli.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

U derbiju začelja Drina je odnijela kompletan plijen iz Mostara, dok u Doboj-Kaknju Mladost nadigrala Olimpik i napravila veliki korak ka opstanku u Premijer ligi BiH.

PREMIJER LIGA BIH - 25. KOLO:

Radnik - Zrinjski 0:1 (0:0)
/Zakarić 52/

Velež - Drina 0:1 (0:0)
/V. Ivanović 67/

Mladost - Olimpik 2:0 (2:0)
/Isaković 13, Karahmet 29/

Željezničar - Travnik (18:00)

Borac - Čelik (19:00)

U nedjelju:

Sloboda - Široki Brijeg (15:30)
Vitez - Sarajevo (16.30)
Slavija - Rudar Prijedor

TABELA: Zrinjski (+1) 56, Sloboda 53, Sarajevo 48, Široki Brijeg 46, Željezničar 46, Radnik (+1) 42, Čelik 35, Mladost (+1) 33, Vitez 31, Slavija 30, Olimpik (+1) 27, Borac 25, Travnik 23, Rudar Prijedor 19, Drina (+1) 19, Velež (+1) 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC