• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velež i Zrinjski - kao dobre komšije

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Pred gradski derbi u Mostaru, u Veležu poželjeli Zrinjskom titulu šampiona, a "plemići" što skoriji povratak "rođenih" u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Tri kola prije kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u srijedu se igra mostarski derbi "Pod Bijelim brijegom" između Zrinjskog i Veleža.

Ovo će biti posljednji derbi u ovoj godini i na neko vrijeme, jer Velež ispada u niži rang takmičenja, Prvu ligu Federacije BiH. Ali, čelnici jednog i drugog tima na današnjoj konferenciji za novinare najavili su igru za pamćenje i pozvali navijače da prate meč u sportskom duhu.

Zijo Tojaga, trener FK Velež je izrazivši žaljenje što ovaj derbi nije na nivou kakvom je bivao ranije, kazao da će "rođeni" sutrašnju utakmicu odigrati najbolje što budu mogli.

"Sportista sam, a ne političar. Prije svega, moram reći da će mi biti drago ako titula ostane u Mostaru. Velež je u teškoj situaciji, ali naša je dužnost isključivo prema navijačima odigrati preostale utakmice najbolje što budemo mogli", istakao je Tojaga.

Vinko Marinović, trener Zrinjskog naglasio je kako je njemu ovo treći derbi i da ga bez obzira na stanje na tabeli smatra veoma značajnim jer je ekipa Veleža u više navrata pokazala svoju snagu i moć.

"Ovaj derbi nam donosi veliku važnost. Ostala su još tri kola do kraja prvenstva, tako da ova utakmica nam znači mnogo. Moji igrači će sutra dati veliki doprinos da ovu utakmicu riješimo u svoju korist. Međutim, bez obzira na sve to sigurno neće biti lagano, jer Velež je bez obzira na to u kakvoj je sada situaciji i u ovoj sezoni pokazao da može biti izuzetno tvrd orah. Mi to veoma dobro znamo", mišljenja je Marinović.

Kapiten Zrinjskog Pero Stojkić je poručio "u ovu utakmicu mora ući krajnje ozbiljno jer bez obzira na stanje tabele Velež je ozbiljan protivnik na terenu".

Zato je i kapiten Veleža Adnan Bobić najavio "nesvakidašnju utakmicu".

"Mogu obećati u ime svojih igrača da ćemo bez obzira na sve 'Pod Bijelim brijegom' nastojati napraviti što bolje rezultate", rekao je Bobić, te pozvao navijače da za vrijeme derbija budu u sportskom duhu kao i igrači.



Na pitanje novinara, s obzirom da je ovo posljednji derbi dva mostarska rivala do daljnjeg, hoće li Zrinjskom na terenu nedostajati Velež, Stojkić je kazao da je to sasvim prirodno i da će Velež nedostajati "plemićima".

"Naravno da će nam nedostajati, posebno gradski derbiji. Želimo im brz povratak u ligu da bi Mostar ponovno imao svoj derbi", rekao je Stojkić.

Predsjednik Sportskog saveza Mostara Hasan Šišić je čestitao i jednim i drugim na pravom sportskom duhu koji nose među navijače.

"Velež će se vratiti i mi ćemo opet imati derbi", poručio je Šišić.

Razlika između prvoplasiranog Zrinjskog i "fenjeraša" Veleža je ogromna i iznosi 52 boda. Za "plemiće" je ovaj derbi posebno značajan, jer u najboljem scenariju u srijedu mogu slaviti titulu. Ukoliko Zrinjski pobijedi Velež i u isto vrijeme Travnik, koji se bori za ostanak, dobije Slobodu, "plemići" će osigurati titulu i prije posljednja dva kola. Ako pobijede i Zrinjski i Sloboda ekipa Vinka Marinovića to može napraviti u subotu u 29. kolu na gostovanju kod Mladosti.

Sve utakmice 28. kola igraju se u srijedu u 17 sati. Mostarski derbi prenosi BHT 1, utakmica Sarajeva i Mladosti je na "Arena Sport", a Moja TV emituje mečeve iz Zenice i Travnika.

PAROVI 28. KOLA

Srijeda, 17 časova

Čelik - Željezničar
Rudar Prijedor - Vitez
Travnik - Sloboda
Sarajevo - Mladost
Slavija - Radnik
Drina - Olimpik
Široki Brijeg - Borac
Zrinjski - Velež

TABELA:Zrinjski 60, Sloboda 56, Sarajevo 54, Željezničar 53, Široki Brijeg 52, Radnik 45, Čelik 39, Mladost 39, Vitez 34, Borac 32, Slavija 31, Olimpik 30, Travnik 26, Drina 22, Rudar Prijedor 20, Velež 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC