• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Zmajići“ ispustili Španiju!

Autor mondo.ba

Košarkaši Bosne i Hercegovine do 17 godina, poraženi su u subotu uveče poslije preokreta od vršnjaka iz Španije 74:77 (31:18, 11:15, 15:16, 17:28) u prijateljskom dvoboju u Sarajevu u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo u Saragosi.

 U-17: BiH - Španija 74:77 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Zlatni kadeti iz Litvanije su ispustili pobjedu nad Španijom dupke punoj dvorani "Skenderija" u prvoj provjeri za Mundobasket, čiji kompletan prihod će ići za pripreme mladih selekcija BiH.

U prvoj četvrtini „zmajići“ su demonstrirali silu i u stilu nadimka svog rivala (furija) oduvali vršnjake iz Španije (31:18), ponajviše zahvaljujući maesteralnom Džananu Musi.

Ono što je selektor Josip Pandža upozorio na konferenciji za štampu da je problem našeg tima odnosno pritisak koji su sami sebi nametnuli i fizička (ne)sprema obilježio je pad u igri „zmajića“ u drugom periodu, pa je „furija“ uspjela da smanji rezultat do odlaska na odmor (42:33).

U trećem periodu vodila se izjednačena borba, ali su Španci ipak uspjeli da minimalno dobiju ovu četvrtinu pred odlučujućih 10 minuta.

Utakmicu su sa tribina posmatrali i A reprezentativci BiH iz NBA lige Mirza Teletović i Jusuf Nurkić.

Postepeno se topila prednost košarkaša BiH u posljednjem kvartalu, da bi gosti uspjeli da uvedu utakmicu u neizvjesnu zavšnicu i to na minut i 40 sekundi do kraja kad je rezultat na semaforu glasio „plus dva“ za Španiju (67:69).

U samoj završnici Pandžini „zlatni dječaci“ nisu imali dovoljno snage, a u odlučujućim trenucima je nedostajalo i sportske sreće, pa su Španci zabilježili pobjedu.

Ipak, nema se šta zamjeriti klincima, koji su bez Njegoša Sikiraša u ovom trenutku dali svoj maksimum, ali vjerujemo da će do početka Mundobasketa dodatno popraviti fizičku spremu i ponovo se, kako je istakao Pandža, vratiti „igranju“ bez pritiska i imperativa trijumfa.

A onda će uvjereni smo, doći i očekivani rezultati.

Najefikasniji u taboru BiH i jedini sa dabl-dabl učinkom bio je Musa sa 32 poena i 11 skokova, Sani Čampara je ubacio devet koševa, dok su po šest pogodaka uknjižili Aljoša Janković, Lazar Mutić i Srđan Kočić.

Na drugoj strani „odskočili“ su Buskets sa 17 i Martines odnosno Egitor sa po sedam poena manje.

Mladi "zmajevi" će na Svjetskom prvenstvu igrati u Grupi D sa selekcijama Francuske, Južne Koreje i Dominikanske Republike. Svjetsko prvenstvo će se održati od 23. juna do 3. jula u španskoj Saragosi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC