• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sikiraš: Politika me ne zanima!

Autor mondo.ba

Njegoš Sikiraš i njegovi nastupi u dresu Stela Azure u Italiji postali su tema "broj jedan" u košarkaškoj Bosni i Hercegovini.

 Njegoš Sikiraš: Politika me ne zanima, igraću samo za BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

 "Upućen sam šta pojedini mediji pišu i uopšte me to ne zanima. To je njihova stvar. Ja sam trenutno na završnici U18 sa Stela Azurom u Italiji, što mi je obaveza, jer je to moj klub. Već ranije sam obavijestio Savez da ove godine neću moći igrati za reprezentaciju, jer nisam fizički spreman. Moje zdravlje je na prvom mjestu", rekao je Sikiraš za sarajevsko "Oslobođenje".

Iskoristio je priliku da još jednom poželi sreću Musi, Čampari i ostalim iz zlatne generacije kadeta, a jasno je bilo da žali što i njega neće biti u Španiji.

"Žao mi je što nisam sa ostalim momcima i što neću igrati na Svjetskom prvenstvu! I naravno da ne postoji nikakav problem, jer mene politika ne zanima. Ja sam sportista i moje je da igram, a ne da gledam ko je ko i kako se zove ili šta je po nacionalnosti", objasnio je mladi košarkaš, koji je nedavno dao i javnu podršku nekadašnjem generalnom sekretaru KS BiH Harunu Mahmutoviću.

"Da, dao sam podršku Harunu jer je čovjek previše uradio za nas i ja mu se divim. Ne razumijem šta tu nije jasno", upitao je Sikiraš, te jasno i glasno demantovao dušebrižnike kako ne želi igrati za kadete, kako bi u budućnosti nosio dres Srbije.

"Ako sam već odigrao prvenstvo sa BiH, onda to znači da igram za Bosnu i Hercegovinu", jasan je Sikiraš.

Prije nekoliko dana je putem društvenih mreža poželio sreću vršnjacima u Španiji.

"Želim da poželim sreću mojim momcima, koji odlaze na Svjetsko prvenstvo. Žao mi je što nisam sa vama, ali ja ne sumnjam u vas. Jedan igrač ne čini tim. Siguran sam da će Josip sa Enesom i Admirom posložiti tim na najbolji način. Puno sreće na svjetskom i ne vraćajte se bez medalje", napisao je Njegoš, koji će i u budućnosti nositi dres BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC