• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šmekerski potez Brazilca: Odbio šampionski prsten!

Autor mondo.rs

Andreson Varežao je prvu polovinu protekle sezone odigrao u dresu Klivlenda, ali je drugu završio kao "ratnik". Bez obzira na to imao je pravo na šampionski prsten koji je osvojio njegov protivnik u finalu - Klivlend. Odbio je!

Šmekerski potez Brazilca!

Andreson Varežao je imao neverovatnu sezonu iza sebe. Prvi deo odigrao je u dresu Klivlenda, da bi nakon odlaska iz ovog kluba, u kojem je imao dugogodišnji staž, potpisao sa Golden Stejt i igrao baš protiv svog nekadašnjeg kluba u finalu.

Našao se u čudnoj situaciji, jer ko god da je osvojio titulu - on bi dobio šampionski prsten!

S obzirom na to da je njegov sadašnji tim poražen u finalu od Klivlenda, nakon velikog preokreta (4:3), dospeo je u centar interesovanja javnosti zbog odluke koja je pred njim. U dresu Kavsa je prethodne godine odigrao 31 meč, pa je bio legitimni kandidat za šampionski prsten, ali nije iskoristio tu priliku.

On je odlučio da odbije šampionski prsten, čak iako mu to Klivlend ponudi, iz poštovanja prema svojim saigračima sa kojima će nastupati i naredne godine pošto je produžio ugovor sa Golden Stejtom! 

Štaviše, Varežao nije morao ni da sačeka "poziv" Klivlenda i pitanje da li želi da dobije šampionski prsten, mogao je samostalno da ga zatraži od njih i NBA lige, ali on to jednostavno nije želeo.

Za Voriorse je odigrao 22 meča u regularnom delu sezone i još 17 u plej-ofu, a smatrao je da bi bilo nekorektno prema saigračima, sa kojima je pokušao da dođe do titule, da se on ipak "okiti" prstenom.

Brazilac (33) je od 2004. godine kada su ga izabrali Klivlend Kavalirsi, poslednji pik na draftu, pa sve do februara ove godine igrao za ovaj klub iz Ohaja, ali nije uspeo sa njima da dođe do titule.

Odnosno jeste - ali je nije želeo jer do kraja nije bio deo ovog tima.

Korektno!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC