• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OK BiH: Vrijedne nagrade za medalje u Riju!

Autor mondo.ba

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine predstavio je sportiste koji će učestovati na Igrama u Rio de Žaneiru i obećao vrijedne novčane nagrade za osvajače medalja.

 OK BiH: Vrijedne nagrade za medalje u Riju! Izvor: MONDO

Na konferenciji za štampu koja je održana u utorak u prostorijama Olimijskog komiteta Bosne i Hercegovine u Sarajevu, riječ je najprije uzeo Marijan Kvesić, predsjednik OK BiH, koji je čestitao svim bh. olimpijcima na plasmanu na Olimpijadu.

"Olimpijske igre u Riju su centralni događaj u okviru olimpijskog ciklusa, koji okuplja najbolje svjetske sportiste i ovim putem čestitam našim predstavnicima za postignute rezultate u prošloj i ovoj godini. Olimpijski odbor je ponosan na rezultate naših sportista i vjerujemo da će nas obradovati rezultatima i da će nas dostojanstveno predstavljati u Brazilu", izjavio je Kvesić.

Potpredsjednik OK BiH Siniša Kisić naglasio je da je za samu organizaciju potrešeno 450.000 KM, a da su bh. olimpijci na ime stipendija primili više od 530.000 KM.

"Jedanaestoro njih je zato ovdje što je velika stvar za nas ako uzmemo u obzir u kakvom ambijentu radimo u BiH. Već smo osigurali i stipendije za ZOI 2018. godine te bismo tada trebali imati deset predstavnika. Uvjeren sam da će OK BiH stvoriti dobar sportski ambijent za EYOF 2019. godine", rekao je Kisić.

OVDJE pročitajte šta su na predstavljanju rekli olimpijci BiH

 Drugi potpredsjednik OK BiH Izet Rađo je podvukao da Komitet nije budžetska organizacija i da najviše novca za sportiste bude povučeno kroz pametne projekte i pametno trošenje.

"Sportisti koji osvoje medalje, OK BiH će nagraditi sa 50.000 KM za zlato, 30.000 KM za srebro i 20.000 KM za bronzu. Olimpijski komitet je odradio 110 % svojih obaveza da bismo otišli u Rio", rekao je Rađo i dodao da su sve odluke u OK BiH donošeno jednoglasno.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC