• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voša slavila u Belorusiji i ide dalje!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Vojvodine nisu imali idealan rezultat iz prvog meča, ali su uprkos tome odigrali odličnu partiju u Belorusiji i zasluženo pobedili Dinamo iz Minska 2:0 (1:0) za prolazak u četvrto kolo Lige Evrope.

Vojvodina ide dalje!

Novosadski crveno-beli ostvarili su plasman u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope nakon pobede u Brestu gde su igrali i nadigrali Dinama iz Minska koji ni u ovom duelu nije bio bolji protivnik.

Tim Nenada Lalatovića nije imao idealan rezultat iz prvog meča na "Karađorđu" (1:1), u kom je Vojvodina bila bolja za bar dva gola, ali je imao plan i ideju kako odigrati u Belorusiji i upisati novi plasman u plej-of za Ligu Evrope.

Voša je imala problema na početku meča, uspela je da se izbori sa polučasovnim pritiskom Dinama, a onda nakon fantastične ideje Dejana Melega i lepe egzekucije Siniše Babića stigla je do željenog vođstva u 31. minutu.

Dinamo nije imao ideju u nastavku, a zadatak novosadskom timu olakšan je kada je El-Monir zbog udaranja Miletića dobio crveni karton, a tačku na odličan meč stavio je Nikola Antić prelepim pogotkom u 81. minutu meča.

Srbija će tako u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope imati dva predstavnika, pa će se pored Vojvodine na sutrašnjem žrebu u Nionu u "šeširu sa nepovlašćenima" naći i Crvena zvezda koja je u utorak eliminisana iz Lige šampiona.

DINAMO MINSK – VOJVODINA 0:2 (0:1)

Šest utakmica u Evropi ove godine - četiri pobede. Od toga čak tri u gostima!

Novosadski tim je u ovoj fazi prethodne sezone ostvario veliku pobedu u Đenovi (4:0) protiv Sampdorije, a velika je i ova protiv Dinama iz Minska. Obe su donosile plasman u poslednju fazu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Bilo je prisutno razočaranje na licima fudbalera sa "Karađorđa" kada su posle sjajne partije pred lepo popunjenim stadionom na revanš u Belorusiji išli sa samo 1:1, ali je karantin nakon meča u Superligi i temeljna priprema meča sa Dinamom pretvorena u važnu pobedu.

Na stadionu u Brestu, stadion Dinama ne ispunjava uslove UEFA, nominalno domaći tim je počeo bolje. 

Pokušavali su iz svih pozicija. Nojok je tukao iz slobodng udarca, pa nakon gužve nakon prekida, preko El-Monira sa velike udaljenosti, Budnika iz neposredne blizine, ali je Kordić bio odličan. Kao da su se tada istrošili Belorusi, a da je Vojvodina tada tek počela da troši energiju na napad.

Dejan Meleg je vukao dug napad, potom "sasekao" loptu na ivici šesnaesterca i pronašao Babića, a ovaj kao i u prvom meču u Novom Sadu – Vojvodinu doveo u prednost. Primio je loptu na grudi, prošao čuvara, a lopta je nakon udarca u stativu ušla u mrežu.

Uzbuđenja nije bilo do 55. minuta kad je El-Monir bezobrazno po nogama udario Miletića.

Desni bek "stare dame" se gradio, a nakon što je lopta izašla iz igre ovaj Libijac ga je grubo udario po nogama, za šta je sudija iz Belgije pokazao direktan crveni karton. Tada su "utanjili" napadi Belorusa koji su stali iza lopte i čekali grešku Voše, ali nje nije bilo...

Vojvodina je došla i do drugog gola.

Nikola Antić, koji se mnogo puta "ponovio" po levoj strani i u prvom meču, sada nije odlučio da asistira nekom od svojih saigrača, nego se odlučio na udarac sa ivice kaznenog prostora. Lopta je išla u dalji ugao gola Ignjatoviča, a on nije uspeo da joj promeni pravac.

Ukupnim rezultatom 3:1 (1:1 i 0:2) Vojvodina je ponovila rezultat iz prošle sezone i prošla u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Žreb je na program u petak u Nionu.

DINAMO MINSK: Ignjatovič - Karpovič, Kontesevoj, Sverčinski, Ostruk - Nojok, Koritko (Žukovski), Bikov - El-Monir, Habovda, Budnik (Rotković).

VOJVODINA: Kordić - Miletić, Kovačević, Puškarić, Antić - Maksimović, Paločević, Babić (Trifunović), Meleg, Malbašić - Trujić (Mićić).

Vojvodina - Dinamo golovi
Izvor: YouTube



N A J A V A


Novosadski crveno-beli ne žele da ovde završe svoju evropsku priču.


Fudbaleri Vojvodine će večeras u Belorusiji pokušati da poprave utisak iz prvog meča protiv Dinama iz Minska, pre svega rezultatski, pošto su na svom "Karađorđu" uprkos velikom broju šansi i dominantnoj igri odigrali samo - 1:1 (1:0).

Ekipa iz Minska iskusno je "čekala rivala", u jednom trenutku se činilo i da su zadovoljni minimalnim porazom, a onda su iz jedne nesmotrenosti odbrane Vojvodine došli do zlata vrednog gola.

Bili su razočarani fudbaleri Voše nakon meča, ali su izjavili da su šanse i dalje "50-50" i da neće odustati od plasmana u četvrto kolo. Sa druge strane im stoji ekipa koja je prethodne dve sezone učestvovala u grupnoj fazi ovog takmičenja i koja zna da igra ovakve mečeve, ali treba i podsetiti da je Vojvodina kao otpisana otišla u Đenovu prošle godine i vratila se sa velikom pobedom od 4:0 nad Sampdorijom.

PUT

Vojvodina je do plasmana u treće kolo stigla preko Bokelja (1:1, 5:0) i Konahs Kveja (1:0, 2:1), dok je Dinamo Minsk to uradio preko Spartaksa (2:0, 1:1) i Sent Patriksa (1:1, 1:0) .

Bez obzira na to da što u sastavu tima nema većine tih igrača - postoji respekt koji protivnik ima zbog toga, pa je verovatno to da će vrlo oprezno ući u meč sa rivalom protiv koga su se veći deo meča u Novom Sadu branili.

Povoljna okolnost po Vojvodinu je i to što stadion Dinama u Minsku ne ispunjava standarde UEFA, pa će se on igrati u Brestu koji se nalazi na tri sata vožnje od glavnog grada Belorusije.

Trener Vojvodine Nenad Lalatović nema problema sa povređenim i suspendovanim fudbalerima, čak je i najjači tim izveo za vikendu Superligi, dok njegov kolega ne može da računa na četvoricu važnih igrača.

Ovo su sastavi timova.

Meč sudi Sebastijan Delferije iz Belgije.

IZ MINUTA U MINUT:

90' - Još tri minuta igre!

82' - GOOOOOOOOOOL! ANTIĆ!

Sada je, čini se, sve jasno pošto je Vojvodina došla i do drugog gola u gostima!

Nikola Antić, koji je bio ofanzivan i u prvom meču, sada se odlučio na udarac, a ne centaršut, pa je sa ivice kaznenog prostora uspeo da duplira prednost crveno-belih. Sjajan udarac u dalji golmanov ugao, a lopta od stative ulazi u mrežu.

Dinamu sada potrebna tri gola!

2-0
Izvor: YouTube



81' - Žuti karton za Habovdu.

74' -
Prva promena u Voši. Izašao je Siniša Babić, a umesto njega ulazi napadač Miloš Trifunović.

70' -
Opao je tempo, Dinamo se povukao i čeka grešku Vojvodine, ali novosadski tim je i dalje opasniji. Nakon sjajnog prodora Trujića izboren je slobodan udarac sa 17-18 metara, ali je Dejan Meleg loše šutirao. Žukovski ulazi umesto Koritka.

60' -
Žustrija igra nakon isključenja Monira, pa sada Maksimović dobija žuti karton zbog grubog faula. Pre njega opomenuti su Puškarić i Miletić.

55' - Crveni karton za El-Monira!

Kakva glupost Mohameda El-Monira koja je odlična po Vojvodinu!

Nekadašnji fudbaler Jagodine je bio u prodoru po levoj strani, Nemanja Miletić se sjajno postavio ispred njega, gradio loptu, a El-Monir je u nemoći udario fudbalera Vojvodine po nogama za šta mu je sudija Delferije pokazao crveni karton.

35 minuta do kraja meča!

crveni karton
Izvor: YouTube


51' -
Vojvodina ulazi bolje u nastavak, razigraniji su u poslednjoj trećini terena, ali za sada ne koriste prodore Nikole Trujića. Dinamo je imao opasnu kontru, ali je Kovačević napravio brzi faul i sprečio da se ona razvije. 

46' - Počelo je drugo poluvreme, bez promena u sastavima.

45' - Poslednji pokušaj u prvom poluvremenu iz slobodnog udarca za Dinamo. Bikov je imao odličnu poziciju na dvadesetak metara od gola Kordića, ali je slabo šutirao. Prebacio je gol crnogorskog golmana. Vojvodina, za sada, ima rezultat za prolaz!

40' - Vojvodina bolja nakon gola, opasnija, dok Dinamo kao da nije očekivao ovakav razvoj situacije.

32' - GOL ZA VOJVODINU! BABIĆ! 0:1!

Delovalo je da su domaći bliže golu, ali Vojvodina je ta koja je povela na ovom meču!

Dug je to bio napad novosadskog tima, a fantastična asistencija kapitena Dejana Melega sas ivice šesnaesterca na levo krilo, pretvorila se u gol Siniše Babića. Primio je loptu, lepo se namestio pored čuvara, a lopta je nakon udarca u desnu stativu završila iza leđa Karpoviča.

Babić je bio strelac i u Novom Sadu protiv istog rivala!

Siniša Babić gol
Izvor: YouTube


26' - Nove šansa za Beloruse...

U ovom periodu igre dominiraju na polovini Vojvodine i novi udarac beleže posle udarca Budnika nakon "zbrke" u šesnaestercu Novosađana posle slobodnog udarca. Opasno i posle kornera, pa novi pokušaj Bikova iskosa sa desne strane. Kordić dobro brani i prebacuje loptu preko prečke!

20' - Dinamo bolji...

Pokušavaju iz svih pozicija fudbaleri Minska, a najnoviji pokušaj bio je preko El-Monira koji je šutirao sa više od 30 metara nakon osvajanja lopte. Lopta je prošla metar pored leve stative Marka Kordića...

16' -
Odličan centaršut Budnika sa desne strane, Kordić brani Nojoku, a sudija je tek tada pokazao ofsajd.

12' -
Pre samo tri minuta sjajna intervencija, a onda i glupost mladog golmana Vojvodine. Izašao je po loptu, pogrešio, ali na njegovu sreću uspeo je da interveniše ispred El-Monira i da izbaci loptu u aut.

9' - Prva prilika za Dinamo! Kordić!

Vojvodina je bila ta koja je od početka meča više držala loptu u svojim nogama, ali prvi udarac, i to vrlo opasan, uputio je Nojok. "Tukao" je iz slobodnog udarca sa skoro 30 metara, pod prečku, ali je Marko Kordić vrlo dobro intervenisao.

1' - Meč je počeo!

- Bez obzira na to što se ne igra u Minsku - navijači Dinama su u velikom broju došli u Brest. I biće glasni na ovom meču, čini se bar po navijanju na početku utakmice...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC