• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevima" samo pobjeda u mislima

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Bosanskohercegovački reprezentativci u Zenici borave već tri dana, gdje dočekuju selekciju Estonije, protiv koje će pokušati ostvariti pobjedu u prvom susretu u kvalifikacijama za Mundijal 2018.

U sklopu priprema za predstojeću kvalifikacionu utakmicu protiv selekcije Estonije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, a koja se igra 6. septembra na stadionu "Bilino polje" u Zenici, bh. reprezentativci su nakon obraćanja novinarima odradili i individualne treninge u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Bosanskohercegovački reprezentativci u Zenici borave već tri dana, gdje dočekuju selekciju Estonije protiv koje će pokušati ostvariti pobjedu u prvom susretu u kvalifikacijama.

Srđan Grahovac i Armin Hodžić, dva reprezentativca koja su se jutros obratila novinarima u Trening centru u Zenici rekli su kako je atmosfera u reprezentaciji odlična i kako svi žele pobjedu protiv Estonije kako bi u nastavku kvalifikacija bilo lakše.

Armin Hodžić, bosanskohercegovački reprezentativac rekao je da je atmosfera u reprezentaciji odlična te da smatra da Bosna i Hercegovina može doći daleko u ovim kvalifikacijama.

"Sigurno da smo favoriti, ali moramo raditi mnogo. Nadam se da ću dobiti minutažu, ali vidjećemo. Atmosfera je od samog početka na vrhunskom nivou, svi smo kao jedna velika porodica. Imamo vrhunske igrače, sigurno da možemo daleko doći", rekao je Hodžić.

Srđan Grahovac rekao je kako u današnjem fudbalu ne smije biti opuštanja.

"Dosta toga je već rečeno, znamo svi o kakvom se protivniku radi. U današnjem fudbalu nema opuštanja, svi igraju fudbal, i mislim da će u ovoj utakmici zavisiti najviše od nas samih. Radili smo dobro, a ova dva dana nas očekuju finese, te da nam selektor kaže šta da očekujemo. Ja sam spreman, igrao sam 10-11 utakmica ove sezone, u formi sam, pa ćemo vidjeti šta će selektor odlučiti. Mislim da se najviše sami pitamo, koliko mi budemo na nivou ne bi trebali imati problema. Ako bude opuštanja, oni će to sigurno znati cijeniti. Ova dva dana pred utakmicu dolaze finese, tu ćemo obratiti pažnju na detalje", rekao je Grahovac.

Prema planu će reprezentativci odraditi i jedan trening popodne, dok će sutra biti održane i konferencije za medije oba tima kao i posljednji treninzi pred utakmicu koja se igra u utorak od 20:45 na "Bilinom polju" u Zenici.

Nakon susreta s Estonijom, u drugom i trećem kolu bh. reprezentacija igra protiv Belgije u gostima (7. oktobar) i protiv Kipra (10. oktobar).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC