• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

To je Novak Đoković!

Autor mondo.rs

Nova nada britanskog tenisa izdržala je samo sat i 58 minuta na terenu u meču sa "Brojem 1", koji je ponovo pokazao zašto je "Broj 1".

Publici sat i 58 minuta za uživanje, protivniku sedam gemova i samo dva brejka za utehu.

To je Novak Đoković kakvog pamtimo i želimo da vidimo.

Svetski "Broj 1" i branilac titule u Njujorku plasirao se impresivnom igrom u četvrtfinale US Opena. On je prethodne noći po našem vremenu deklasirao novu nadu britanskog tenisa, Kajla Edmunda, momka koji se "stuštio" do 4. kola, a onda naišao na – zid!

(1) Đoković – Edmund 6:2, 6:1, 6:4.

Prvi brejk na meču, 84. teniser sveta napravio je početkom trećeg seta, kada je Đoković poveo 2:0. Tada je usledila prva, jedina i kratka kriza u igri našeg asa, koji je dopustio rivalu da povede 2:3, ali je onda usledio novi nalet šampiona, koji je posle dve prelako preskočene prepreke, bez borbe, pokazao da je bonus vreme za trening i oporavak od povrede sjajno iskoristio.

Branilac titule je u prvom setu dva puta oduzeo servis Edmundu, a u drugom tri puta i za nešto manje od 70 minuta poveo je 2:0 u setovima.

Opet lekarska pomoć...

Prvi teniser sveta je sredinom trećeg seta tražio pomoć fizioterapeuta zbog problema sa desnim laktom.

Đoković je u trećem setu poveo 2:0, ali je Britanac uspeo da veže tri gema i preokrene. Srpski igrač je posle toga odmah vratio brejk, a u sedmom gemu je bez većih problema osvojio gem na svoj servis i poveo je 4:3. Pbojica su posle toga osvojili po gem na svoje servise, da bi Đjoković u poslednjem gemu napravio novi brejk bez izgubljenog poena i za nešto manje od dva sata ostvario pobedu.

Đoković je u 1. kolu pobedio poljskog diva Jeržija Janovica u četiri seta, potom Jirži Veseli nije bio u stanju da mu se suprotstavi, zbog povrede, a iz istog razloga Mihail Južnji predao je njihov meč u 3. kolu tokom prvog seta i pola sata igre.



Novak je među 16 najboljih ušao praktično odigrajući pet setova na "Flašing Medouzu", što je bila povoljna okolnost za njega utoliko što je u Njujork došao s povredom zgloba desne ruke i što se na startu turnira mučio s njom.

Nakon što je u meču sa Edmundom nagovestio da su problemi iza njega, Đoković sada ima priliku da potvrdi da je tako – u četvrtfinalu sastaće se sa starim rivalom (9) Žoom-Vilfredom Congom, s kojim ima skor 15:6, protiv kojeg nikad nije igrao u Njujorku, ali protiv kojeg je dobio 13 od poslednjih 14 mečeva.

U Novakovoj polovini žreba prethodne noći dogodilo se i veliko iznenađenje, nakon što je (24) Lukas Puj, posle četiri sata igre i pet dramatičnih setova (7:6 u petom) izbacio bivšeg šampiona (4) Rafaela Nadala. To znači da bi se Novak, nakon eventualne pobede nad Congom (utorak na sredu), za finale borio protiv boljeg iz duela (10) Gael Monfis – Puj.

Srećno, Novače!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC