• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njujork, Njujork - Novak, Novak!

Autor mondo.rs

Novak Đoković igraće u sedmom finalu US Opena, u kojem će se boriti za treću titulu. Najbolji svetski teniser savladao Gaela Monfisa 3:1. U finalu sa Vavrinkom ili Nišikorijem.

Nije bilo lako!

A, delovalo je posle dva seta da će se Novak Đoković prošetati kroz deseto uzastopno polufinale na US Openu i bez mnogo problema stići do prilike da u sedmom finalu brani titulu osvojenu prošle godine.

Nole je u Njujorku pobeđivao 2011. i 2015. godine!

"Izgubljeni" Gael Monfis, ipak, je učinio meč zanimljivim. Igrom u jednom delu meča izluđivao je Novaka, pogotovo u trećem setu, a ponašenjem na terenu publiku, sudiju i protivnika.

Posle dva sata i 35 minuta na stadionu "Artur Eš", Đoković je odigrao poslednji poen čime je zapečatio sudbinu 30-godišnjem Francuzu na poslednjem grend slemu u sezoni - 6:3, 6:2, 3:6 i 6:2.

Navijači Đokovića slave pobedu, ali ostaju i brige, jer se najbolji teniser sveta u nekoliko navrata žalio na bolove u ramenu i to oba. Prvo mu je lakar usred meča masirao levo, a potom i desno rame. Do nedelje ostaje dosta vremena i vere da povreda nije teže prirode i da će biti sanirana za meč sa Kei Nišikorijem i Stenom Vavrinkom, teniserima koji čine drugi polufinalni par.

Da Đoković nije imao dve krize u polufinalu moglo bi se reći da je igra srpskog tenisera funkcionisala kao sat. Prvi pad u igri ga nije skupo koštao, jer je seriju Monfisa od 3:0 prekinuo gemom za vođstvo u setovima 1:0.

Ali, druga je bila ozbiljnija i daleko problematičnija za Đokovića.

Posle lagano dobijenog drugog seta, treći je otvorio brejkom i vođstvom 2:0. Ali, onda je usledio najbolji period igre Francuza. Vezao je pet gemova i stigao na korak od 1:2, što se i dogodilo u devetom gemu ovog dela meča.

Sabrao se Đoković i spreman dočekao četvrti set. Ponovo je Monfis uspeo da napravi "ribrejk", da smanji na 2:3, ali je to bilo sve od njega. Teniser koji je do polufinala stigao bez izgubljenog seta, morao je da čestita pobedu boljem.

Gael ni posle 13 mečeva sa Đokovićem na ATP turu ne zna za pobedu.

BROJ GREND SLEM FINALA:

Federer (27), Đoković (21), Nadal (20)...



UŽIVO:


Novak Đoković će u svom desetom uzastopnom polufinalu na US Openu imati priliku da 13. put u karijeri pobedi Gaela Monfisa i dođe u priliku da odbrani titulu na poslednjem grend slemu u sezoni.

Najbolji teniser sveta je do sada igrao šest finala na Flešing Medouzu, ali je samo dva puta uspeo da postane "kralj Njujorka".

Treća sreća dogodila se 2011. godine, kada je sa 3:1 pobedio Rafaela Nadala, da bi 2015. istim rezultatom bacio na kolena Rodžera Federera.

Monfis (30) je plasmanom u polufinale ostvario najveći uspeh na američkom grend slemu i najbolji rezultat još od 2008. godine, kada je izgubio meč za finale Rolan Garosa. Francuz je napravio značajan skok u odnosu na prošlu godinu, kada je izgubio već u prvom kolu.

Đoković i Monfis se sastaju drugi put na US Openu. Davne 2005. Nole je pobedio u prvom kolu posle maksimalnih pet setova, da bi pet godina kasnije srpski teniser prilično lagano dobio duel u četvrtfinalu.

Poslednji put su se dvojica tenisera sastala na Mastersu u Kanadi ove godine i bilo je 6:3, 6:2 za Đokovića. Srbin je, ipak, jednom poražen napustio teren protiv godinu dana starijeg protivnika. Dogodilo se to u mlađim kategorijama 2004.




IV SET

6:2 - GOTOVO JE!

5:2 -
Sada je baš blizu...

4:2 -
Treći BREJK u nizu, drugi za Noleta. Dva gema dele Srbina od finala US Opena.

- Novaku se masira sada desno rame. Monfis je u svlačionici... Čudan meč, definitivno.

3:2 -
Nova dupla servis greška Novaka i Monfis vraća brejk. Nastavlja se dramatičan meč. Šteta što Srbin nije materijalizovao prednost.


3:1 - BREJK! Monfis se svađa, a Novak je odigrao poen turnira i oduzeo servis Francuzu.

MAGIJA!



2:1 - Izjednačen meč se najviše dopada gledaocima, koji su se uplašili da će skupo plaćene karte biti iskorišćene tek za sat i nešto više tenisa. Duel sada liči na pravo grend slem polufinale. Novak opet vodi.

1:1 -
ŠTETA! Ima je Đoković dve brejk prilike. Francuz je posle velike borbe "preživeo" i izjednačio.

1:0 -
Problem - rešen! Novak je imao 40:15, ali je Monfis stigao do brejk prilike. Uspeo je Srbin da se odbrani i povede u četvrtom gemu. Ko bi rekao da će posle prva dva seta duel na "Artur Ešu" da se pretvori u neizvestan meč.

- Problem koji muči Novaka - levo rame!



III SET

3:6 - Novak je pocepao majicu, Monfis je smanjio na 2:1. Imao je nole 0:40, ali nije iskoristio tri brejk lopte da se potpuno vrati u set.

3:5 -
Spasao je Nole set loptu. Mnogo, mnogo problema za Srbina. Žalio se Novak i na povredu, nije lako ni Monfisu, ne može da dođe do daha. Gael servira za 1:2.

2:5 - M
onfis je na korak do dobijanja prvog seta u meču. Razigrao se Francuz, servis funkcioniše savršeno, a broj grešaka je drastično smanjen. Vreme je i da Đoković podigne nivo igre, koji je posle prva dva gema u trećem setu opao.

2:4 - Pad Novaka u igri i sada je prednost na strani Monfisa! 

2:3
- Još jedan odličan gem za Monfisa, koji prvi put vodi večeras. Vezao je tri gema, a na poslednja dva servisa napravio je pet asova.

2:2 - Šta je sada uradio Monfis. Novak ga je "šetao", slao jake dijagonale, ali je Gael uspeo da stigne drop-šot i izjednači.

2:1 - Jedino rešenje za Monfisa je servis. Ovaj put je radio skoro pa savršeno, pa je Francuz dobio gem, bez muke.

2:0 - Nezadrživo deluje Novak.



1:0 - Dobar početak Đokovića i u trećem setu. Brejk! Gael provocira publiku u Njujorku, a ona mu uzvraća zvižducima.


II SET

6:2 - Sada nije bilo zime za Đokovića. Za 29 minuta do 2:0. Bravo Novače!

5:2 - Monfis je posle pet zaredom izgubljenih gemova uspeo da smanji prednost Đokovića, koji sada prvi put servira za 2:0.

5:1 -
Oluja iz desnice Novaka Đokovića trese Monfisa!

- Neki smatraju da Nole ima najčudniji turnir u karijeri. Bitno je da ide ka novom finalu i grend slem tituli.



4:1 - Opet dva brejka prednosti. Majstor!



3:1 -
Sjajna predstava Novaka Đoković. Dominira terenom, Monfis ima male šanse ako ovako ostane do kraja.

2:1 - Još jedan gem sa "nulom". I ponovo ga je dobio Nole, na servis Gaela. Stekao je prednost, još da je materijalizuje na svoj servis. Odlična igra, kriza je prošlost.

1:1
- Monfis je pokušao nesvakidašnjim potezima, ali je Đoković našao rešenje da završi gem lobom i bez izgubljenog poena. Lepo i bravo!

0:1 - Imao je Đoković brejk loptu, ali nije uspeo. Predivnim poenom i uz dosta sreće Francuz osvaja prvi gem.


I SET

6:3 - Monfis je imao dve brejk lopte, ali se Novak "probudio" i konačno, posle 36 minuta, završio prvi set.

5:3 -
Monfis je u životu. Delovalo je da će Đoković lako i ekspresno dobiti prvi set, ali to se nije dogodilo. Ima, ipak, još jedan brejk prednosti. Nole servira za 1:0.



5:2 - Neverovatan gem. Đoković je vodio 40:0 i imao tri set lopte, ali je brejk, prvi na meču, napravio Monfis. Nole se revanširao Francuzu sa dve duple greške u jednom gemu.

5:1
- Nekako je Monfis izvukao ovaj gem, iako je Nole opet imao brejk loptu. Prvi gem za Francuza. Samo je u asovima bolji Gael.

- Na tribinama "Artur Eš" stadiona je modna ikona i urednica "Vog" magazina Ana Vintur.


5:0
- Meč traje 16 minuta!!!

- Malo statistike učinka Monfisa u prva četiri gema. Napravio je četiri duple servis i devet neiznuđenih grešaka.



4:0 - Ipak, izgleda da će ovo biti lak set za Novaka. Ima već dva brejka prednosti. Monfisa ne služi servis i Đoković to maksimalno koristi.





3:0
- Perfektno odrađen servis gem Novaka Đokovića. Dobio ga je bez izgubljenog poena.

2:0 - Sa dve duple servis greške, uzastopne, Monfis je preupustio gem Đokoviću. U ranoj fazi prvog seta Srbin stiže do opipljive prednosti.


1:0 - Novak dobija prvi gem na meču. Monfis je jednim sjajnim forhend vinerom pokazao da neće biti lak protivnik i da je u odličnoj formi. Đoković je izlaskom na mrežu, a potom i uspešnim čelendžom stigao do prednosti. 

- Nole prvi servira...

21.22
- Posle prvog polufinala, u kojem se sastaju Novak i Gael, na teren đe Nišikori i Vavrinka.

21.22 - U Njujorku je 31 stepen Celzijusovih.

21.13
- Igrači izlaze na "Artur Eš" stadion. Početak polufinala se bliži.

21.12 - Trebalo bi za tri minuta da počne. Videćemo da li će biti još odlaganja. Verovatno hoće.


21.00 - Pomera se početak...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC