• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo srpske LAVICE!

Autor mondo.rs

U poslednjem meču Grupe A na Evropskom prvenstvu za rukometašice Srbija odigrala nerešeno sa Švedskom 30:30 (18:15).

BRAVO!

Srbija kao prvoplasirana iz Grupe A nastavlja takmičenje u Geteborgu na Evropskom prvenstvu za rukometašice. Na oproštaju od Stokholma izabranice Dragice Đurić pružile su još jednu sjajnu partiju i u borbi za prvo mesto igrale nerešeno sa Švedskom 30:30 (18:15).

Ostaje žal što nije zabeležena pobeda, jer je naš tim igrao odlično i u jednom momentu imao i šest, odnosno pet golova prednosti u drugom poluvremenu. Ali, i sreća jer je osvojen bod golom u Kristine Liščević u poslednjim momentima utakmice.

Srbija i Švedska odlaze u Geteborg sa po tri boda, dok Španija nema nijedan. Selekcijama iz Grupe A u drugom krugu takmičenja priključiće se Francuska, Holandija i Nemačka.

TABELA(Grupa A): Srbija 5, Švedska 3, Španija 2, Slovenija 2.

TABELA (Grupa I): Švedska 3, Srbija 3, Nemačka 2, Francuska 2, Holandija 2, Španija 0 bodova.

RASPORED

10. decembar: Srbija - Nemačka
12. decembar: Srbija - Holandija
14. decembar: Srbija - Francuska


Dramatičan meč viđen je u glavom gradu Švedske.

Srbija je skoro svih 60 minuta imala prednost, a u pojedinim momentima utakmice ona je bila i ubedljiva (17:11 u 26. minutu i 21:16 u 35. minutu). Nažalost, naš tim nije uspeo da u istom ritmu odigra i drugo poluvreme. Šveđanke su počele da forsiraju agresivnu i grubu odbranu, dok je u napadu briljirala Lusi Sand, najefikasnija igračica meča sa osam golova iz devet pokušaja.

Jednostvano, Srbija nije imala rešenje sa levo krilo Švedske.

Srpkinje su uspevale da održe prednost, a ona je u tek u finišu prešla na stranu domaćina. Da su odlična Katarina Krpež i Liščević iskoristile nekoliko zicera u poslednjih desetak minuta, rezultat bi sigurno bio povoljniji za Srbiju. Ali, ne treba očajavati, jer je i švedski tim imao napade kada je bio blizu da se "odlepi". Fantastična Jovana Risović osujetila je takve pokušaje, pa i zicer Ide Oden u poslednjem minutu meča pri rezultatu 29:30.

Strahovito agresivno Šveđanke su odigrale poslednju odbranu, čak i po cenu isključenja, koje nisu zaradile. I taman kada se činilo da Srbija neće organizovati šut, podigla se Liščević i sa devet metara postigla prvi gol na utakmici. Možda vredan i medalje...

Sanja Radosavljević, Krpež i Slađana Pop Lazić postigle su po pet golova, dok je Jovana Stojiljković četiri puta pogodila. Tamara Georgijev i Marina Dmitrović po tri puta su pogađale protivničku mrežu, Marija Obradović dvaput i po jednom Jelena Lavko, Željka Nikolić i Liščević.

Johana Bundsen je imala čak 13 odbrana, većinu u drugom delu. Jovana Risović meč je završila sa istim učinkom, ali se u njene uspešne intervencije ubrajaju i tri sedmerca. Marija Čolić je upisala jednu odbranu.

Selektorka Đurić ima razloga za brigu, jer je Lavko već u ranoj fazi meča morala zbog povrede da napusti teren.


UŽIVO:

Od prvog dana znalo se da će duel sa Šveđankama na Evropskom prvenstvu biti i najteži za Srbiju. Ali, malo ko je verovao da će izabranice Dragice Đurić imati obezbeđen put u Geteborg, u drugu fazu turnira, i da će se protiv domaćina boriti za prvo mesto.

Srbija je u prva dva kola pobedila Sloveniju (36:34) i Španiju (25:23), dok je Švedska bila bolja od "crvene furije" (25:19), ali je u drugom kolu iznenađujuće poražena od Slovenki (25:23).

U prvom meču 3. kola Španija je pregazila Sloveniju 30:18 i tako "overila" plasman u drugu fazu, jer će i u slučaju kruga tri selekcije imati bolju gol razliku od Slovenki.


GRUPA A - STOKHOLM

4. decembar: Srbija - Slovenija 36:34
                      Švedska - Španija 25:19
6. decembar: Španija - Srbija 23:25
                      Slovenija - Švedska 25:23
8. decembar: Španija - Slovenija 30:18
                      Švedska - Srbija 30:30

TABELA: Srbija 5, Švedska 3, Španija 2, Slovenija 2.

IZ MINUTA...

30:30!

29:30 (59. minut) - Mnogo promašenih zicera... Dragica Đurić traži tajm-aut.

29:28 (56. minut) - Sand i Krpež. Drama u Stokholmu!

- U 54. minutu Švedska ima napad. Srbija je propustila dva zicera, Krpež i Liščević. Idemo dalje, vodimo.

28:27 (52. minut) - Tamara Georgijev za prednost Srbije, sa devet metara.

26:26 (49. minut) - Švedska je povela, Pop Lazić uzvratila. Poslednjih deset minuta je pred nama.

24:24 (47. minut) - Roberts igra odlično. Opet je nerešeno, imale su naše devojke ponovo "plus dva", ali se razlika opet brzo isptopila.

23:22 (41. minut) - Georgijev prekida seriju! Bravo! Risović opet brani sedmerac. Možda su ova dva detalja pokretač nove serije Srbije!?

22:22 (41. minut) - Izjednačenje. Dugo nema našeg gola...

22:21 (40. minut) - Istopila se prednost Srbije... Greše naše devojke, ali konačno i Sand promašuje. Hagman je sigurna.

21:19 (37. minut) - Sand je završila nekoliko napada i to baš brzo. Pad koncentracije, ušle su naše devojke u nepotrebnu jurnjavu sa Šveđankama i sada je samo "plus dva". Dragica Đurić zove na predah.

21:17 (37. minut) - Šteta, sjajan blok naše odbrane, ali Sand stiže do lopte pre Čolić. Dmitrović kao iz topa! Proradila je i Sand. Uspela je Srbija da osujeti brzu igru Švedske u prvom delu. Domaćin EP sada pokušava na isti način, brzim centrom, preko ubojitog krila.

20:15 (33. minut) - Sanja Radosavljević pet od pet!


- Srbija ima brojčanu prednost, Marija Čolić je među stativama i odmah brani zicer.

19:15 (32. minut) - Prelepa aistencija Krpež za Pop Lazić. Prvi napad u drugom delu je iskorišćen ekspresno i vrlo efektno. Nažalost Krpež ne koristi prvi sedmerac za Srbiju na meču.

- Nastavljen je meč!

18:15 (30. minut) - Kraj prvog poluvremena, odličnog za Srbiju. Šteta što je došlo do pada u poslednjem minutu, kada smo primili dva gola.

- Tajm-aut Srbija!

17:13 (27. minut) - Imala je Srbija i šest golova prednosti u 26. minutu (17:11). Švedska je sa dva brza gola uspela da smanji na 17:13.

- Risović "skida" još jedan penal, njena sedma odbrana, dva sedmerca.

16:11 (25. minut) - Novi faul u napadu za Švedsku i kazna od Marine Dmitrović.

15:11 (23. minut) - Višak za Sanju Radosavljević i goool! Tajm-aut Švedska. Srbija je zaustavila brzu igru domaćina i jakom odbranom ih odvojila od gola. Sa druge strane, u napadu igramo raznovrsno i kao posledica toga Srbija ima "plus četiri".

14:11 (22. minut) - Lavovski, Katarina Krpež se bori na crti i koristi šansu za "plus dva". Šveđanke gube loptu i ne koriste prednost igrača više, štaviše. Stojiljković za tri gola prednosti.

12:11 (20. minut) - Risović brani penal, ali Srbija opet ima igračicu manje u polju.

10:10 (17. minut) - Brzo se igra i puno golova. Srbija je bila ponovo povela...

7:8 (15. minut) - Hagman s desnog krila pronalazi rešenje. Krpež ne uspeva isto to da učini na drugoj strani, a Lin Blom donosi prvu prednost za Švedsku.

- Nekoliko tehničkih grešaka na obe strane i oštar prekršaj za isključenje Georgijev.

7:6 (12. minut) - Dženi Alm korist prednost rukometašice više i treći put uspeva da izjednači. Risović brani i spreči vođstvo Šveđanki, a Georgijev pogađa na drugoj strani. Dva brza pogotka Hagman i Stojiljković...

5:4 (10. minut) - Katarina Krpež se upisuje, a na drugoj strani Ana Lagerkvist postaje druga igračica Švedske koja postiže gol na današnjem meču. Prvi pogodak sa crte i za Srbiju, postigla ga je Slađana Pop Lazić.

3:3 (7. minut) - Sand s krila pronalazi rešenje za našu odbranu, a zatim posle dva naša neuspela napada tamnoputa Šveđanka postiže i treći gol na meču.

3:1 (4. minut) - Lusi Sand koristi kontru posle lošeg napada našeg tima. Dobro je i da ponovo pogađa Sanja Radosavljević, a posle druge odbrane Jovane Risović, snažno, sa devet metara pogađa Stojiljković.

1:0 (2. minut) - Krpež je presekla loptu, a Jelena Lavko pogodila. Nažalost, srpska reukometašica je zbog povrede mišića lista morala da napusti teren. Scena koja nas je vrlo zabrinula.

- Završeno je intoniranje himni, očekujemo početak meča.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC