• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Efendić među Šumanovim "zmajevima"

Autor mondo.ba

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiće se 27. decembra u hotelu „Hills“ na Ilidži, gdje će se pripremati za pet kontrolnih utakmica.

 Bilal Šuman saopštio spisak 24 igrača BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Selektor BiH Bilal Šuman je pozvao provjerene snage (ukupno 24 igrača), a najviše promjena u odnosu na posljednje utakmice bilo je na golmanskoj poziciji.

Šumanov spisak od 24 rukometaša

Benjamin Burić - HSG Veclar (NJEM), Damir Efendić - Borac m:tel (BiH), Deni Serdarević - La Sean (FRA), Adi Ahmetašević - Gračanica (BiH), Tomislav Nuić - RK Nekse - Našice (HRV), Alen Ovčina - Antalijaspor (TUR), Faruk Vražalić - Bešiktaš (TUR), Vladimir Vranješ - Tatabanja (MAĐ), Senjamin Burić - Nant (FRA), Muhamed Toromanović - Kretej (FRA), Mirsad Terzić - Vesprem (MAĐ), Nikola Prce - Azoti Pulavi (POL), Marin Vegar - RK Nekse - Našice (HRV), Duško Čelica - Konstanta (RUM), Marko Tarabokija - Visla Plok (POL), Ivan Karačić - Makabi (ISR), Saša Marjanac - Bukurešt (RUM), Mario Pavlak - RK Izviđač (BiH), Marko Panić - Šamberi (FRA), Dejan Malinović - Kretej (FRA), Kristijan Jarak - RK Izviđač (BiH), Benjamin Čičkušić - RK Maglaj (BiH), Muhamed Zulfić - Fillipos (GRČ), Vladan Lončar - Granoljers (ŠPA).

Izostavljeni su Nebojša Grahovac i Mario Blažević, a provjerenog Benjamina Burića pozvani su Damir Efendić, Adi Ahmetašević i Deni Serdarević.

"Grahovca i Blaževića smo vidjeli i znamo koliko vrijede, pa su, u dogovoru s njima, pošteđeni ove akcije. Grahovac ima i lakšu povredu, pa neka se oporavi i odmori malo. Ovo je prilika da provjerim i druge, da napravimo testove i sa ovom trojicom novih golmana, da vidimo šta mogui. Iskoristit ćemo ovaj period da igrače koji do sada nisu imali prilike vidimo na djelu i onda s najjačim snagama i što spremniji dočekamo maj i utakmice s Fincima", izjavio je Šuman.

U Skoplje bh. ekspedicija putuje 2. januara. Dan kasnije je utakmica protiv domaće selekcije Makedonije (19 sati), koja će se pripremati za nastup na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Protiv Makedonaca rukometaši BiH će u Skoplju odigrati još dvije utakmice zatvorenog tipa (4. i 5. januar). Iz Skoplja "zmajevi" 7. januara putuju za Beograd gdje je čekaju još dvije utakmice.

Protiv Saudijske Arabije će odmjeriti snage 8. januara (19,30 sati), a dan kasnije (11,00 sati) očekuje ih susret sa Bahreinom.

U Sarajevo i hotel „Hills“ se vraćaju 9. januara i na okupu će ostati još sedam dana gdje će se trenirati i analizirati urađeno a sve s ciljem što bolje pripreme za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo protiv Finske, u gostima 3. i kući 7. maja iduće godine.

Do utakmice sa Fincima planirano je još jedno okupljanje u aprilu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC