• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajduk - Dinamo: Gol u 93, crveni u 97. minutu!

Autor mondo.rs

"Vječni derbi" nije razočarao - uvrede, bakljada, prozivke, faulovi, pa gol u nadoknadi vremena i potom, kao što to obično bude, kavga i isključenje.

"Vječni derbi" nije razočarao – a ni iznenadio.

Posle serije prozivki između dve tribine, Torcida je opet izrazila nezadovoljstvo stanjem u klubu i napravila bakljadu za YouTube, Bad Blue Boysi su ponovo (ko zna koju godinu zaredom) poručili Zdravku Mamiću "da je gotovo" i "da je došaio kraj", a Dinamo je ko zna koji put pobedio Hajduk golom u nadoknadi vremena.

Prošle sezone bilo je 0:4 na Poljudu, ove samo 0:1 i to pogotkom El Arbija Sudanija u 93. minutu posle pasa Amera Gojaka i "ispadanja" odbrane "bilih" na čelu sa Josipom Kvesićem.

Inače sjajni golman Dante Stipica nije znao da li da istrči ili ne, pa je na kraju savladan za 88. pobedu Dinama nad najvećim rivalom u svim takmičenjima.

Hajduk: Stipica - Juranović, Nižić, Šimić, Kvesić - Kožulj, T. Bašić - Tudor, Vlašić, Erceg – Said.

Dinamo: Livaković - Šitum, Sigali, Benković, Pivarić - Žonas, Gojak, Knežević - Antolić - Fernandez, Sudani.

Od poslednjih 13 derbija u Splitu, Hajduk je dobio samo dva, a kada se na to dodaju i oni odigrani na "Maksimiru" u svim takmičenjima, trofejniji i uspešniji od dva kluba iz doba SFRJ ostao je sa dve pobede u poslednjih 29 susreta sa "modrima".

U staroj Jugoslaviji, skor je bio "nerešen" u prvenstvenim mečevima: 33-26-33, ali u Prvoj ligi Hrvatske apsolutno je dominantan 11-ostruki uzastopni prvak, Dinamo: 35-20-22.

Dok se čeka derbi Istre između Rijeke i Istre, Dinamo će za liderom sa "Kantride" zaostajati tri boda, dok je Hajduk izgubio čak i status "trećeg tima" Hrvatske: Rijeka 49, Dinamo 46, Osijek 38, Hajduk 37, Slaven 24.

Nedavno eliminisani učesnik Lige šampiona sa nula osvojenih bodova, nula postignutih golova i 15 primljenih u šest mečeva prve faze, ispostavio se kao prejak rival za "bile" koji su se nadali da će bar održati niz bez poraza kod kuće koji je pred "Vječni derbi" iznosio sedam mečeva.

Zbog čestih koškanja, oštrih startova, serije izmena, ali i intervencija lekarskih ekipa, sudija Zebec produžio je meč za šest minuta, a u trećem minutu nadoknade Hajduk je kapitulirao posle sjajnog pasa Gojaka i odličnog prijema i egzekucije Sudanija, koji se pretplatio na golove u najvećoj utakmici hrvatskog nogometa.

Do tada, Hajduk je imao jednu pravu priliku – u 65. minutu kada je Lorenco Šimić sa nekoliko metara šutirao posle gola, a svemu je prethodio šut Toma Bašića sa 20-ak metara.

I pre i posle toga bolji su bili momci koje s klupe predvodi bugarski trener Ivajlo Petev, a samo je golman domaćih, Stipica, bio razlog zbog kojeg Dinamo ranije nije poveo – 5, 20, 75 i 78. minut, sve do pogotka koji je uzburkao strasti pa je tako snažni Šimić isključen u 97. minutu jer je u jednom pokušaju kavge uhvatio za vrat i srušio na zemlju znatno nižeg i slabijeg fudalera Dinama.

To isključenje zaključilo je podelu kartona – devet žutih i jedan crveni, za 18. pobedu Dinama u poslednjih 29 derbija uz osam remija.

Evo i snimaka sa derbija...

BBB
Izvor: YouTube

Torcida
Izvor: YouTube

Torcida
Izvor: YouTube

Tuča 2
Izvor: YouTube

Dinamo
Izvor: YouTube





Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC