• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaška senzacija iz Čelinca

Autor mondo.ba

Pioniri KK Čelinac osvojili titulu šampiona Republike Srpske.

Veliko iznenađenje u prvenstvu Republike Srpske u pionirskoj konkurenciji, napravili su dječaci iz KK " Čelinac ".

Na završnom turniru u Mrkonjić Gradu, gdje su pored njih učestvovali domaćin "Mladost", trebinjski OKK "Leotar" i KK "Budućnost" iz Bijeljine, osvojili su prvo mjesto.

Velika stvar za ovaj mali klub što će igrati u jedinstvenoj ligi BiH, sa protivnicima kao što je Bosna, Sloboda, Leotar, Sparsi, Mladost, sve klubovi koji su u seniorskoj košarci članovi Bhelite. Dječake iz Čelinca, predvodio je kapiten Dejan Pavlović, sa ubačenih 100 poena u 3 utakmice.

Jedan od najvećih "krivaca" za ovaj uspjeh je Aleksandar Ćikić, koji je prvi trener KK" Student ", a u Čelincu ima ulogu trenera i koordinatora mlađih selekcija.

" Zasluge za ovaj uspjeh pripadaju djeci, koja su pokazala odlično ponašanje i dobru košarku za taj uzrast. Veliki posao su uradili treneri koji su prije radili u klubu, selektirali djecu, Vedrana Kovačević, te sadašnji treneri s kojima radim, Duško Samardžijia i Đorđe Ninković. Baza djece za ovo prvenstvo je napravljena prije tri godine, gdje je u klubu treniralo oko stotinjak djece. Nije se uopšte razmišljalo o prvim mjestima, završnim turnirima i slično, nego da se iz te baze i dobrog rada pojavi dijete koje može da igra košarku. Dokaz za to je da su Dejan Pavlović i David Koprenović prošli dvije akcije reprezentacije Srbije u tom uzrastu, dok je šesnestogodišnji Stefan Spasojević, trenutno u Rimu, u filijali Virtusa. Tim pristupom ćemo nastaviti i dalje, bez obzira na pobjede i poraze", rekao je Ćikić za MONDO.

Nastup u ligi BiH zahtjeva mnogo veću organizaciju, te će se u narednim danima klub dodatno angažovati kako bi obezbijedio sve uslove da igraju ovo zahtijevnije takmičenje.

 " Biće potrebna podrška ljudi iz opštine, Centra za sport i kulturu, da bi klub nastavio sa kontinuiranim radom, te takmičenjem u ligi BiH", kaže Ćikić.

Mi samo možemo dadti kako su ovi dječaci to i zaslužili.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kosarkanadlanu

Bravoo, svaka cast! Srecno dalje...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC