• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šljivić sjajan u kvalifikacijama, ide u finale!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Veliki uspjeh mladog bh. skijaša na Svjetskom prvenstvu u St. Moricu.

Marko Šljivić, koji će u maju napuniti 21 godinu, ostvario je odličan rezultat u kvalifikacijama za veleslalom na Svjetskom prvenstvu u St. Moricu.

Mladi bh. skijaš zauzeo je 19. mjesto i tako obezbijedio nastup u finalnim trkama, koje su na programu u petak. Prva je zakazana za 9:45, a druga za 13 časova.

Šljivić je prvu vožnju odvezao u vremenu 1:01.18, ali se u drugoj popravio, vozio 1:00.75, što je bilo dovoljno za 19. mjesto i plasman u glavnu trku.

"Današnja kvalifikaciona trka za finalnu trku veleslaloma je za mene prošla veoma uspijesno. Uspio sam da završim u prvih 30 nakon prve vožnje, čime sam obezbijedio bolje uslove na stazi za drugu vožnju. To sam i iskoristio. U drugoj vožnji sam imao treće najbolje vrijeme i završio sam na devetnaestom mjestu i izborio učešće za sutrašnje finale Svjetskog prvenstva", poručio je Šljivić za MONDO.

Nada se da bi sutra mogao odvesti prvu trku, kako bi izborio plasman među najboljih 60 skijaša koji će voziti drugu vožnju.

"Što se tiče sutrašnje trke, ne mogu očekivati neki bolji rezultat, cilj mi je da završim u prvih 60 da bih mogao voziti i drugu vožnju. Daću sve od sebe i nadam se najboljem", dodao je mladi bh. skijaš.

U kvalifikacijama su nastupila još tri skijaša iz BiH, ali nijedan od njih nije uspio doći do mjesta koje garantuje finalnu trku.

Eman Emrić, koji je prije 10 dana proslavio 21. rođendan, možda je i najprijatnije iznenađenje među bh. skijašima. Mladi Sarajlija završio je na 32. mjestu, dok drugu vožnju nisu uspjeli da završe Emir Lokmić i Igor Laikert.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC