• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venger poručio: Radiću sigurno i sledeće sezone!

Autor mondo.rs

"A, to što nije sve savršeno, ne znači ni da je sve pogrešno", rekao je menadžer Arsenala u prvom pojavljivanju u javnosti posle minhenske sramote.

Legendarni fudbalski stručnjak Arsen Venger, tokom prvog pojavljivanja u javnosti posle minhenske sramote, poručio je jasno i glasno da će sigurno raditi i naredne sezone kao trener, odnosno menadžer.

To, naravno, ne znači da će ostati menadžer Arsenala.

U periodu godine kada "Profesora" engleski mediji požuruju u penziju, podsećajući ga na loše rezultate u poslednjoj deceniji i konstantne izgovore u kombinaciji sa obećanjima da će biti bolje, 67-godišnji trofejni stručnjak čvrsto je svima poručio da ga i eventualni rastanak sa klubom u koji je došao 1996. godine neće sprečiti da naredne jeseni stoji kraj aut-linije.

"Bez obzira na to šta će se dogoditi, ja ću raditi kao menadžer sledeće sezone. Da li će to biti ovde ili ne, u to nisam siguran", rekao je Venger uoči FA kup utakmice sa Satonom narednog ponedeljka.

Rekao je da je Aleksis Sančez, jedna od zvezdi tima kojoj 2018. ističe ugovor, napustio London zbog sudskog spora koji se protiv njega vodi u Španiji zbog navodne utaje poreza i da će se već u subotu priključiti treninzima ekipe.

Što se tiče njegovih pregovora sa vlasnicima kluba oko (ne)nastavka saradnje, a Francuz od ranije ima ponudu da produži ugovor (što još nije prihvatio), Venger je poručio da će taj problem biti rešen u martu ili aprilu.

Nije prošlo mnogo do prvih reakcija na ovu izjavu, koju su mnogi shvatili kao "kupovinu vremena" do nekog mirnijeg dela sezone u kom će Arsenal, po navici, posle eliminacije iz Evrope vezati dobre rezultate u Premijer ligi i nagovestiti finiš među prva četiri tima na tabeli (iako prve "tobdžije" nisu bile od 2004. godine).

Venger je rekao da je uz Bajern Minhen i Real Madrid, Arsenal jedini tim u Evropi koji je 20 godina zaredom obezbedio učešće u Ligi šampiona kroz nacionalno prvenstvo i da to što stvari nisu savršene, ne znači da su potpuno loše.

"Od 20 klubova u Evropi, samo tri su igrali svake sezone u Ligi šampiona - Arsenal, Bajern Minhen i Real Madrid. Ako nešto nije savršeno, ne znači da je pogrešno", dodao je francuski trener.

Ovo je manje-više stav koji je Venger ponavljao i tokom prethodnih šest-sedam sezona koje su uglavnom imale isti tok i isti ishod kao i ova: snažan start, veliki broj teških povreda, pad u formi u novembru i decembru, prolazak kroz januar, eliminacija iz Evrope u februaru, podizanje forme u martu, završetak sezone u vrhu tabele, ali bez pehara.

I onda sve ispočetka.

Venger se suočava sa oštrim kritikama posle poraza od Bajerna iz Minhena od 1:5, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Navijači ali i bivši fudbaleri Arsenala misle da je vreme da Venger posle 21 godine napusti klub, a sve je veći broj legendi kluba iz severnog dela Londona koje misle isto.

Uprava Arsenala je nedavno ponudila 67-godišnjem treneru novi ugovor, pošto mu stari ugovor ističe na kraju sezone.

"Navikao sam na kritike. Mislim da je u životu važno da radite onako kako mislite da je ispravno, a sve ostalo je procena. Bavim se javnim poslom i kritike moram da prihvatim, ali moram da se ponašam u skladu sa svojim vrednostima", naveo je Venger.

On je dodao da je važno da klub donese ispravne odluke u budućnosti.

"Ja ne bih radio ovde 20 godina da mi nije stalo. Imao sam mnogo prilika da odem, ali stalo mi je do ovog kluba i njegove budućnosti. Važno je da bude u sigurnim rukama. Čak i ako odem Arsenal neće pobeđivati u svakoj utakmici. Sve dok ne osvojite svaki trofej, uvek će nešto biti pogrešno i to moram da prihvatim", rekao je Venger.

On je negirao pisanje medija da je došlo do sukoba u svlačionici posle poraza od Bajerna i rekao da su igrači bili tužni i razočarani posle utakmice.

Venger je rekao da ekipa sada mora da vrati samopouzdanje i koncentriše se na narednu utakmicu, protiv Satona u FA kupu, u ponedeljak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC