• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići": Uroš i Mijat će se vratiti, šansa Simiću

Autor mondo.rs

Nenad Lalatović o pojedinim igračima koje je pozvao za utakmice protiv Švedske i Slovačke.

 "Orlići": Uroš i Mijat će se vratiti, šansa Simiću Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS Standardni članovi mlade reprezentacije Srbije, Uroš Đurđević i Mijat Gaćinović, dobili su poziv selektora Slavoljuba Muslina za A tim u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Gruzije, ali to ne znači da više neće nastupati za "orliće".

Na dvojicu mladih fudbalera ozbiljno se računa za Evropsko prvenstvo u Poljskoj narednog leta (16-30. juna), najavio je Nenad Lalatović.

"Velika je čast i svima u mladoj reprezentaciji je drago što je selektor Muslin pozvao Đurđevića i Gaćinovića, ali dogovor je da nam se oni brzo vrate i priključe za utakmicu sa Slovačkom", objasnio je novi selektor "orlića".Lalatović je potvrdio da je bilo priče o eventualnom preuzimanju nekih igrača iz A tima, poput Predraga Rajkovića, Lazara Markovića ili Aleksandra Mitrovića, za turnir u Poljskoj, ali je rekao da se to, ipak, neće dogoditi.

"Ne želim da remetim atmosferu u ekipi, pa ne bi bilo korektno da zovem neke igrače koji nisu bili tu u kvalifikacijama. Verujem da ova ekipa ima kvalitet da uspešno iznese Evropsko prvenstvo", objasnio je Lalatović.

U odnosu na prethodno okupljanje, na spisku nema povređenih Nikole Ninkovića (Đenova) i Mihaila Ristića (Crvena zvezda), a priliku da se dokaže dobio je Veljko Simić iz švajcarskog drugoligaša Kjaza.

"Igra standardno u svom klubu, a pošto je Gaćinović pozvan u A tim, otvorilo se mesto da vidimo u kakvoj je formi", rekao je selektor i dodao:

"Nisam hteo mnogo da menjam sastav. pozvani su oni igrači koji su izneli najveći teret kvalifikacija".

Lalatović je istakao da mu je žao što nema više vremena na raspolaganju da se upozna sa ekipom, ali i pored toga veruje da postoji kvalitet za zapažen rezultat na Evropskom prvenstvu.

"Imaću sada sedam dana da upoznam igrače i još 10 pred prvu utakmicu u Poljskoj. Pritisak je veliki, ali kao selektor, spreman sam da snosim najveću odgovornost. Da ne verujem u ovu reprezentaciju, ne bih prihvatio poziv. Znam koliko mogu ovi momci. Prihvatio sam vruć krompir i znam da zajedno možemo da napravimo dobar rezultat", zaključio je mladi trener.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC