• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajduk: Krivi smo, a hrvatski fudbal je bolestan

Autor mondo.rs

Klub iz Splita izdao saopštenje posle nezapamćenog incidenta koji se desio na meču protiv Rijeke, kada je maskirani huligan uleteo na teren i radio šta je hteo

Hajduk je protiv Rijeke odigrao 1:1 u 24. kolu hrvatskog prvenstva, ali o meču na Poljudu najmanje se priča o fudbalu.

Upad huligana sa fantomkom na glavi i neidentifikovanom palicom u ruci na teren u finišu meča, i njegova slobodna šetnja po stadionu dok ga redari i policija mirno posmatraju, tema je o kojoj se jedino priča dan posle.

Pravo je čudo što huligan nije napravio mnogo teži incident od toga što je malo jurio glavnog sudiju meča, budući da ga NIKO nije dirao dugo vremena. Nakon što je izveo svoj performans on se nije vratio na tribinu, iako je mogao, već je šireći ruke zapravo tražio da ga neko skloni. Tek tada ga je policija privela.

Sramne scene čoveka koji neometano utrčava na teren i bukvalno radi šta hoće i koliko hoće žestoko su uznemirale javnost u Hrvatskoj.

Hajduk, kao organizator meča, izdao je saopštenje dan nakon utakmice, u kojem ne beži od odgovornosti, ali i upozorava javnost na teško stanje u kojem se nalazi hrvatski fudbal.

Huligan
Izvor: YouTube

"Nezavisno o namerama ili motivima osobe koja je ušla u teren, nesporno je da se radi o velikom bezbednosnom propustu. Ulazak osobe u teren s predmetom kojim može ozbiljno povrediti bilo koga na terenu je nedopustiv, jednako kao i spora reakcija koja je usledila nakon toga. Za bezbednost na stadionu su zadužene redarske službe i policija. Naravno da imamo slobodu izbora koju ćemo službu angažovati, pa zato ne bežimo od odgovornosti, dok će, sigurni smo, policija preispitati svoje delovanje", navodi se u saopštenju splitskog kluba.

"Stanje u hrvatskom fudbalu je zatrovano, frustrirajuće i posledice su pogubne, ali mi kao organizator ne smemo dozvoliti da se ovakav propust ponovi. Svi koji nastupaju na Poljudu, kao i svi naši gledaoci i navijači, moraju se osećati sigurno. Protiv smo i ne podržavamo nikakav oblik nasilja niti protivzakonitog ponašanja. Napravićemo sve što je u našoj moći da ga na našem stadionu ne bude. Nadamo se da će nam ozdravljenje hrvatskog fudbala u tome pomoći", poručuje se u saopštenju za javnost Hajduka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC