• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajdukov huligan: Policija mu neće ništa!?

Autor mondo.rs

Splitska policija, prenose mediji, teretiće 22-godišnjeg huligana, koji je utrčao na teren sa namerom da bije sudiju, samo prekršajno i to zbog "drskog ponašanja"!?

 Ceo region, Evropa, svet, videli su kako "navijač" splitskog Hajduka uskače na teren stadiona "Poljud", u derbiju protiv Rijeke, sa palicom u ruci sa namerom da udari/bije sudiju utakmice.

Ceo region, Evropa i svet videli su i kako je redarima i policiji trebalo prilično mnogo vremena da uopšte priđu huliganu i obuzdaju ga, a potom ga i privedu.

Taj "navijač" ima samo 22 godine i zove se Dominik Mamić.

Hajdukov huligan jurio sudiju i molio da ga hapse! (VIDEO)



Ono što je šokiralo hrvatsku javnost jeste informacija da ga policija neće teretiti za pretnju, dakle krivično, već samo prekršajno za, verovali ili ne, "nepristojno i drsko" ponašanje!?

Zagrebački "Jutarnji list" postavlja (legitimna) pitanja: "Šta je trebalo da se dogodi, da +odalami sudiju', da mu kaže da će ubiti, povrediti pa da se to shvati kao pretnja? Zar trčanje prema sudiji sa palicom nije dovoljna pretnja?  Posebno što je još teži oblik pretnje kad je ona upućena službenoj osobi, a to sudija fudbalske utakmice u svakom slučaju i jeste. Zašto Mamić ("navijač") nije odgovarao krivično?".

Portparol splitsko-dalmatinske policijske uprave Antonela Lolić rekla je ovom listu da je "policija ustanovila da nije bilo elemenata krivičnog dela".

Ovaj huligan "nije svoju pretnju realizovao (na primer, udario sudiju)", pa samim tim nema elemenata krivičnog dela. Zato će odgovarati samo prekršajno prema Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim takmičenjima i Zakonu o javnom redu i miru.

Mladić koji je sa vatrogasnom palicom utrčao na teren "Poljuda" je 22-godišnjak rodom iz mesta pored Vinkvovaca, a od nedavno živi u Splitu.

U zatvoru može da bude najduže mesec dana.  

Huligan sa Poljuda
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC