• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić, Mitar i Mijat vratili Srbiju na vrh!

Autor mondo.rs

"Orlovi" ponovo prvi na tabeli Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Nadamo se da će tamo i ostati posle duela Republike Irske i Velsa...

Nije dobro počelo, ali je sjajno završeno! Srbija je slavila u Tbilisiju protiv Gruzije 3:1 (1:1) i vratila se na prvo mesto svoje grupe u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Da li će tamo ostati i do narednog kola, u junu, kada u Beograd dolazi Vels, zavisi od učinka Republike Irske protiv Velsa (20.45).

Trenutna tabela Grupe D: Srbija (+1) 11, Republika Irska 10, Vels 6, Austrija 4, Gruzija (+1) 2, Moldavija 1. Od 20.45: Republika Irska - Vels i Austrija - Moldavija. Prvoplasirani ide direktno na Mundijal, a drugoplasirani u baraž.

Važnu pobedu upisali su naši fudbaleri, ali rezultat nije prava slika dešavanja na terenu "Boris Paičadze Dinamo Arene". Domaćin se pokazao kao tvrd rival, koji ume da kazni grešku. Srećom, još jedna fantastična partija Dušana Tadića u nacionalnom timu omogućila je slavlje našim fudbalerima...

Gruzini su poveli već u 6. minutu posle velike greške Aleksandra Kolarova, koji je očajno uputio loptu ka Vladimiru Stojkoviću, pa je Nika Kačarava presekao to dodavanje i iz prve poslao loptu u mrežu... Taj pogodak uticao je da se nesigurnost uvuče u redove "orlova", ali je izjednačenje u poslednjem minutu prvog poluvremena vratilo samopouzdanje izabranicima Slavoljuba Muslina.

Sjajno dodavanje Dušana Tadića u prostor i beg Filipa Kostića naterali su Kakabadzea da faulom zaustavi naše krilo i skrivi penal. Hladnokrvan sa bele tačke bio je Tadić.

Fudbaler Sautemptona učestvovao je i u akcijama za naredna dva gola našeg tima.

Po povratku sa odmora Srbija je izgledala mnogo bolje na terenu, a do preokreta je došlo u 64. minutu. Aleksandar Mitrović je odlično šutirao iz okreta sa ivice kaznenog prostora, na dodavanje Tadića.


Kako je vreme odmicalo od tog gola, bilo je jasno da će "orlovi" upisati nova tri boda, a pobedu je "overio" debitant Mijat Gaćinović. Inače član mlade reprezentacije na najbolji način je iskoristio poverenje Slavoljuba Muslina i samo pet minuta po ulasku u igru, u 86, posle duplog pasa sa Tadićem, uspeo da se upiše u strelce. Nema sumnje da će mu ovaj pogodak biti od ogromnog značaja u daljoj karijeri...

Bio je ovo treći put u aktuelnim reprezentacijama da naši reprezentativci moraju da "jure" rezultat, ali za razliku od duela sa Irskom i Velsom, kada su izborili remije, ovaj put uspeli su da pobede.

Tri boda u prvom ikada okršaju sa Gruzijom biće sigurno od velike važnosti za dalji tok kvalifikacija, ali daleko od toga da se nema šta popraviti u igri "orlova".

Srećom, sve je lakše kada se pobeđuje...

GRUZIJA: Lorija - Kakabadze (70. Arabidze), Kvrikvelija, Kašia, Navalovski - Kvekvešviri - Kazaišvili (84. Kvilitaija), Gvilija (90. Jigauri), Kankava, Anaidze - Kačarava. 

SRBIJA: Stojković - Kolarov, Maksimović, Ivanović - Obradović (46. Vuković), Milivojević, Matić, Rukavina - Tadić, Kostić (81. Gaćinović), A. Mitrović (72. Gudelj).

Utakmicu je sudio Feliks Cvajer iz Nemačke.

TOK UTAKMICE I GOLOVI:

KRAJ!

- GOOOL! Srbija vodi 3:1 od 86. minuta pogotkom debitanta Mijata Gaćinovića! Odlična akcija naših fudbalera i pogodak mladog Gaćinovića posle duplog pasa sa Tadićem.


gol
Izvor: YouTube



- Još pet minuta plus naodknada deli Srbiju od povratka na prvo mesto!

- Mijat Gaćinović debituje za A reprezentaciju Srbije! U 81. minutu ušao je u igru umesto Filipa Kostića.

- Još petnaestak minuta do kraja. Sigurnije deluju naši fudbaleri od stečenog vođstva, ali brine to što je lopta češće u posedu domaćeg tima.

- Druga izmena u našem timu. Aleksandar Mitrović će na klupu, a od 72. minuta na terenu će biti Nemanja Gudelj, što znači da smo ostali bez klasičnog napadača.

- GOOOL! Srbija vodi 2:1 od 64. minuta golom Aleksandra Mitrovića posle sjajnog šuta iz okreta sa ivice kaznenog prostora na dodavanje Dušana Tadića.

gol
Izvor: YouTube


- Tri šuta Gruzina u samo jednom minutu, 61, ali je Vladimir Stojković sve uspeo da neutrališe!

odbrane
Izvor: YouTube


- Prošlo je 10 minuta igre u drugom poluvremenu, Srbija ima inicijativu, ali nedostaju šanse.

- Bolja igra naših fudbalera po povratku sa odmora, ali podsetimo, tako je bilo i na početku utakmice pa je domaćin poveo...

- Drugo poluvreme počelo je izmenom u timu Srbije. Umesto Ivana Obradovića ušao je Jagoš Vuković, što znači da će on u zadnju liniju, uz Maksimovića i Ivanovića, a Kolarov će uz levu aut liniju.

Poluvreme. Bolji rezultat nego što je igra našeg tima. Moraće Slavoljub Muslin da pronađe način da razdrma "orlove", jer je neophodna ofanzivnija igra ukoliko žele tri boda.

- GOOOL! Srbija stiže do izjednačenja u 45. minutu golom Dušana Tadića iz penala.

penal
Izvor: YouTube


- PENAL za Srbiju u 44. minutu. Kakabadze je sa leđa oborio Kostića posle odličnog dodavanja Tadića.

- Lepa akcija Ivana Obradovića i Nemanje Matića po levoj strani u 40. minutu, ali i loš šut/centaršut Matića...

- Umalo 2:0 za Gruziju. Kazaišvili je izbegao ofsajd zamku naših defanzivaca u 35. minutu i, na našu sreću, odlučio da šutira umesto da proigra usamljenog saigrača... Lopta je prošla malo pored stative.

- Još jedna šansa za "orlove" u 34. minutu. Sudije su previdele ofsajd poziciju Dušana Tadića, on je lobovao Loriju desnom, slabijom nogom, a lopta je otišla preko gola.

- Konačno uzbuđenje pred golom Gruzije! Rukavina je centrirao sa desne strane, a milimetri su delili Filipa Kostića da zahvati loptu glavom i možda je pošalje u mrežu... Bilo je to u 33. minutu.

- Prošlo je pola sata igre, Srbija je i dalje bez šuta u okvir gola, dok ih je Gruzija imala dva, od kojih je prvi bio precizan.

- Novo uzbuđenje pred našim golom u 25. minutu. Dosta nesigurno deluje odbrana Srbije, srećom, Gruzini to nisu ponovo iskoristili.

- Dobra prilika za Srbiju u 23. minutu. Prvo je Tadić šutirao, zatim i Rukavina, ali su oba puta domaći igrači uspeli da blokiraju. Od svega, samo korner za naš tim posle kojeg nije bilo uzbuđenja pred golom domaćina.

- Šansa za Gruziju u 18. minutu posle dodavanja kroz sredinu, između Kolarova i Maksimovića, za Kazaišvilija, ali je Stojković dobro intervenisao i sprečio domaćina da duplira prednost.

- Dobra akcija "orlova" u 15. minutu, ali Mitrović nije uspeo da stigne do lopte posle dodavanja Tadića kroz sredinu.

- U toku je 11. minut. Domaći fudbaleri su se oslobodili uvodnog pritiska Srbije, a značajno im je u tome pomogao pogodak, koji je uticao na samopouzdanje oba tima.

- GOOOL! Gruzija vodi 1:0 od 6. minuta posle greške Aleksandra Kolarova, koji je očajno pokušao da vrati loptu ka Vladimiru Stojkoviću... Strelac je Nika Kačarava, pošto je presekao to dodavanje i rutinski iz prve poslao loptu u gol.

Srbija
Izvor: YouTube


- Pritisak Srbije u prvih pet minuta. Gruzija bez ijedne ofanzivne akcije od početka utakmice.

- Dobar napad Srbije posle samo 55 sekundi. Rukavina je dao sebi "for" iz prve posle dugačkog dodavanja, ali je golman Jorge Lorija bio brži od našeg desnog beka.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC