• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Je li na pomolu novi skandal u bh. fudbalu?

Autor mondo.ba

Sve ono što se dešavalo na utakmici Metalege-BSI - Olimpik u subotu, navodi na jedan zaključak - nije tu sve čisto…

Duel Metalegea-BSI iz Jajca i sarajevskog Olimpika, koji je odigran u subotu na banjalučkom Gradskom stadionu, dospio je u centar pažnje bh. fudbalske javnosti.

Meč je okončan bez pobjednika (1:1), ali ono što se dešavalo u Platonovoj ulici, sasvim je jasno, neće se završiti na tih 90 minuta.

Naime, iz tabora obje ekipe okrivljuju rivala, brojni mediji prenose da je moguće da je bilo čak i pokušaja podmićivanja, tako da će čelnici Fudbalskog saveza BiH imati pune ruke posla. Baš kao što je imao i glavni sudija susreta Ognjen Valjić, koji je pokazao devet žutih kartona i dva isključenja.

Sa sarajevske "Otoke" stižu otrovne strelice u pravcu Jajca. "Vukovi" optužuju trenera "kraljeva" Matu Neretljaka, da je preko posrednika pokušao da podmiti dvojicu fudbalera Olimpika i da za sve imaju dokaze.

Sarajlije su u finišu utakmice imale priliku sa "bijele tačke" da dođu i do pobjede, ali Dino Bevab nije uspio da iskoristi jedanaesterac. Navodno su, nakon promašenog penala, uslijedile salve uvreda na račun Bevaba.

"Nakon penala, igrači sa klupe Metalegea sa trenerom Neretljakom na čelu, počeli su me vrijeđati. Govorili su da smo pustili utakmicu Čeliku. Po završetku meča takođe je došlo do vrijeđanja i napada na centru. Srećom, redari su zaštitili naše igrače. Iz Metalegea su dva dana prije meča pokušali da kupe utakmicu. Nudili su pare našim igračima. Više ne mogu reći, jer će ovo vjerovatno morati doći do Saveza", poručio je Bevab za "EuroBlic".

Mato Neretljak nije odgovarao na naše pozive, ali je u izjavi banjalučkom listu poručio da ne želi da pridaje važnost ljudima koji blate njegovo ime.

"Tokom karijere, nisam imao mrlju i ne želim davati pažnju ljudima niti ulaziti u rasprave", kratko je prokomentario dešavanja iz Banjaluke trener Jajčana.

Iz Metalegea-BSI stiže potpuno drugačija priča, koja se kosi sa izjavama igrača Olimpika.

"Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka stvorila se i gužva na centru kada su gosti okružili sudije, dok je golman Olimpika Dejan Bandović nasrnuo na našeg trenera, ali intervencijom zaštitara ova situacija nije eskalirala u veći incident", navodi se na zvaničnoj stranici debitanta u Premijer ligi BiH.

Jasno je da će Fudbalski savez BiH morati ozbiljno da se pozabavi ovim incidentom, kako bi zaštitio regularnost takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC