• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema odbrane od Ronalda, Real 12. put ŠAMPION!

Autor mondo.rs

Breme favorita "iz senke" bilo je previše za igrače Juventusa. U Kardifu najveći deo utakmice nisu ličili na tim koji je došao do borbe za pehar, a Real je bio "živ" i pun samopouzdanja. Dva gola Ronalda, i po jedan Asensija i Kazemira!

Real Madrid je šampion Evrope!

Po 12. put u istoriji slavnog španskog kluba, a drugi put uzastopno, fudbaleri Real Madrida stigli su do najvažnijeg svetskog klupskog trofeja koji će se naći u vitrinama stadiona "Santjago Bernabeu".

Šampion Primere odigrao je savršen meč, iskoristio svoje šanse na vreme, i uspeo da rivala dovede do neprepoznatljivosti, naročito u fazi odbrane.

Svega tri puta je odbrana bjankonera kapitulirala u dvanaest utakmica do meča na "Milenijumu", a jedan više dao im je ove junske večeri Real Madrid. Najbolji napad takmičenja!

Kristijano Ronaldo je sa dva nova gola u finalu, što mu je treći put u karijeri da je strelac u najvažnijem meču sezone, u prvom i drugom poluvremenu, kada je bio "hirurški precizan",  bio heroj svog tima, a bitan doprinos dao je i "srećni" pogodak Kazemira, nakon kog je Juve "pao u depresiju", da bi na kraju i Marko Asensio došao do pogotka u finišu meča kojim je torinski klub pretrpeo najteži poraz u poslednjih pet godina. 

Deklasirani!

Sve što je Juve uradio bila je majstorija Mandžukića kojom su poravnali rezultat posle 29 minuta igre, ali na tome su ostali i tako nastavili lošu tradiciju bjankonera: sedmo izgubljeno finale.

JUVENTUS - REAL MADRID 1:4 (1:1)


Nikakvih iznenađenja nije bilo u startnih postavama dva tima, ali može se reći da je Zinedin Zidan uspeo da nadmudri Maksa Alegrija pošto je uspeo da "sakrije" njegovog najvažnijeg igrača u fazi napada Paula Dibalu, koji je bio nevidljiv, pa je tako došao do DRUGE titule Lige šampiona otkako je pre samo godinu i po dana postao trener "kraljevskog kluba".

Sa druge strane Juve nije uspeo da minimalizuje učinak Kristijana Ronalda, ali ni jednog od Realovih igrača na sredini terena koji su briljirali u drugom poluvremenu.

Zapravo je Juve bolje ušao u meč, brzo uputio tri opasna udarca, a onda kao iz "vedra neba" sevnula je kontra Real Madrida u kojoj je ključnu ulogu odigrala Benzemina brza lopta na bok Ronaldu koji je nakon duplog pasa sa Kavrahalom uputio neodbranjiv šut!

Potrajalo je neko vreme Juventusovo "buđenje" nakon tog gola, ali su makazice Marija Mandžukića samo desetak minuta kasnije poručile da "ima nade"!


Ušlo se u mirniji deo utakmice, možda je Juve tu propustio šansu da "dotuče rivala", a "stara dama" kao da se nije pojavila u prvih petnaest, dvadeset, ma i pola sata drugog dela igre što je Real kaznio tako što je koristio svaku ukazanu šansu!

"Osetili su krv" i poput psa koji je ujeo i ne pušta, pokušali su da testiraju Bufona iz svih pozicija, a srećni šut Kazemira, kad se lopta od pete Kedire odbila i prevarila "Supermena", kao da je i njemu govorila da ni u 39. godini neće podići "ušati" pehar koji nije do sada osvojio.

Pala je ekipa, nije bilo nikakve reakcije, postali su samo posmatrači na terenu, a nakon bega Modrića po desnoj strani i lopte za "odjednom pojavljenog" Ronalda - sve je bilo rešeno.

Na semaforu je pisalo velikih 3:1, a bez obzira što je ostalo da se igra još mnogo, na licima igrača Juventusa "očitavalo" se da nemaju snage za preokret. Prerano su prihvatili poraz, a Alegrijeve izmene nisu doprinele konsolidaciji redova, štaviše unele su nervozu!

Huan Kvadrado je za dva "glupa" starta dobio dva žuta kartona i svoje saigrače ostavio na cedilu, a Marko Asensio nije mario za rivala koji se predao, samo je zakucao loptu za četvrti.

I slavlje!

JUVENTUS: Bufon - Barzalji (od 66. Kvadrado), Bonući, Kijelini, Sandro - Kedira, Pjanić (od 70. Markizio), Mandžukić, Dibala (od 77. Lemina), Alves - Iguain.

Klupa: Neto, Benatija, Kvadrado, Asamoa, Markizio, Lemina, Lihtštajner.

REAL MADRID: Navas - Karvahal, Varan, Ramos, Marselo - Kazemiro, Kros (od 88. Morata), Modrić, Isko (od 81. Asensio) - Ronaldo i Benzema (od 77. Bejl).

Klupa: Kasilja, Danilo, Načo, Bejl, Kovačić, Asensio, Morata.



N A J A V A

Vreme je za ono najbolje!

Prvaci Italije i Španije, i verovatno dva tima koja su najviše pokazala u toku aktuelne takmičarske godine, na stadionu "Milenijum", u Kardifu, odlučiće o prvaku Evrope za sezonu 2016/17.

U jednoj utakmici u kojoj se sumira čitava sezona - Real Madrid i Juventus će morati da odigraju svoj najbolji fudbal u sezoni u kojoj su igrali izvanredno kako bi bili bolji od rivala sa suprotne strane. Ko će biti bolji, da li gladni Juventus koji je najviše puta izgubio finale ovog takmičenja i koji čeka svoj treći trofej? Ili Real Madrid, tim koji je navikao na ovakve stvari, i koji bi rekordni 12. put mogao da sedne na presto fudbalske Evrope? 

TRENUTNI REZULTAT: JUVENTUS - REAL MADRID 1:3 (1:1)

Sa jedne strane imamo najbolju odbranu Evrope, u kojoj neprelazno deluju Bufon, Barzalji, Kijelini i Bonući, a što ne pomenuti i ostatak ekipe koji i tako funkcioniše - kao tim.

Na suprotnoj strani, i to u ulozi blagog favorita, nalazi se ekipa koja je u prethodnih godinu i po dana otkako je Zinedin Zidan trener naučila da ne igra "glavom kroz zid" i koja zna taktički da se prilagodi protivniku, pa bi mladi stručnjak mogao da podigne već drugi pehar ovog takmičenja.

Upravo je on čovek koji ima veliku simboliku dva tima. Sa Juventusom je 1998. godine izgubio finale za "ušatog" od Reala (1:0), a tri godine kasnije je prešao u Real Madrid.

Bio je to rekordni transfer koji je bio na snazi sve do transfera Kristijana Ronalda, njegovog trenutnog najboljeg igrača, a za novac koji je Juventus dobio "pazario" je Đanluđija Bufona, najboljeg golmana svih vremena koji i sada brani za "staru damu", i Pavela Nedveda koji je osvojio i "zlatnu loptu" u dresu bjankonera, a sada je u Upravi kluba iz Torina.

Mnogo toga ih povezuje, a najviše velika želja za peharom koji toliko znači!

Očekivani sastavi, postali su i zvanični!

Meč sudi Feliks Brih iz Nemačke.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ!

90' - GOOOOOOOOOL! 4:1! MARKO ASENSIO!

Juve je na nogama... I četvrti put je kapitulirala odbrana Juventusa. Ispod svakog nivoa. Prošao je kao od šale Marselo po levoj strani i na pet metara poslao idealnu loptu za Marka Asensija.

88' - Morata menja Krosa... Nema drame u Kardifu.

83' - CRVENI! 

Naseo je Huan Kvadrado i dobio crveni karton. Gurnuo je Serhija Ramosa nakon starta kapitena Reala na njemu, i za to zaslužio drugi žuti karton. Sve se raspalo u Juventusu...

81' - Sandro!

Mogao je brazilski bek da vrati neizvesnost utakmici, ali na asistenciju sunarodnika Alvesa šutira pored gola. Vrlo blizu je to bilo. Asensio menja Iska.

77' -
Prva izmena u Realu, Bejl menja Benzemu, a Mario Lemina menja nevidljivog Dibalu kod Juventusa, što je poslednja promena Maksa Alegrija.

71' -
Bes kod igrača Juventusa, Kvadrado i Pjanić, koji je upravo izašao iz igre, novi "dobitnici" žutog kartona.

66' -
Žuti karton za Pjanića, pa Barzalji ustupa mesto Kvadradu.

64' - GOOOOOOOOL! RONALDO! 3:1!

Kakav momentum Reala, iskoristili su neviđeni pad Juventusa, pa nakon dugog bega Luke Modrića po desnoj strani lopta završava idealno na stopalu Kristijana Ronalda koji je uvek nekako za sekund brži i precizniji od svih. Velika prednost sada na strani Reala!




60' - GOOOOOOOOL! KAZEMIRO! 2:1!

Brazilac je najmanje bio opasan do sada po gol Bufona, ali je odlučio da oproba udarac sa preko 25 metara, sjajno je zahvatio loptu, a onda se ona od pete Samija Kedire odbila "savršeno po njega" - u gol Bufona.

Dosta sreće, ali Real je bolje igrao ovaj deo poluvremena!




58' - Marselo!

Bolji Real u ovim trenucima, sada Marselo iz mesta šalje sjajnu loptu na drugu stativu, hvata u raskoraku Sandra i Bufona, ali ne stiže lopta do Bufona. Preti potom i Isko, osetio je da je Juve u problemu, ali je to dosta neprecizno.


54' - Modrić!

"Sela" mu je lopta, šutirao je jako sa dvadesetak metara, ali nije ta lopta imala naročito komplikovanu putanju i lako je hvata Bufon.

53' -
Serija oštrih startova igrača Reala, pa Toni Kros dobija žuti karton za "čepanje" Samija Kedire, svog kolege iz reprezentacije Nemačke.

48' - Preti Real!

Bolje je ušao madridski tim u nastavak susreta, dobar prodor Ronalda, pa Iska, ali njega zaustavlja fenomenalnom intervencijom Barzalji, a nakon kornera preti Varan, ali više po Bonućija koga je ošamutio i kome medicinski tim pruža pomoć.

45' - Bez šansi skoro dvadesetak minuta, pa Kazemiro "testira" Bufona, ali nije bio precizan i šutirao u okvir gola. Dva minuta potom Realovog "kruženja", pa idemo na pauzu!

42' -
Dani Karvahal ponovo oštro startuje na Mandžukićev zglob desne noge, sada Brih ne prašta i on dobija žuti karton.

37' -
Slobodan udarac sa 27-28 metara od gola Navasa, probao je Dibala, ali sjajan skok Ronalda i igranje rukom, ali ne vidi to Brih.

32' -
I Serhio Ramos u beležnici Briha. Zbog rušenja Alvesa na sredini terena.

27' - GOOOOOOOL! MANDŽUKIĆ! 1:1!

Delovalo je kao da je "pala" ekipa Maksa Alegrija, ali odličan napad Aleksa Sandra, lopta u kazneni prostor i akcija nakon koje Mandžukić dobija visoku loptu i onda odlučuje da uhvati MAKAZICE - i uspeva!

Hrvat je postigao fenomenalan gol, lopta je pod neverovatnim uglom savladala "kratkom" Navasa, za ekstazu "domaćih" navijača.

Trebalo bi reći da svaki put kada bi on dao gol - Juve bi pobeđivao!




19' - GOOOOOOOL! RONALDO! 1:0!

Kakva brza i jednostavna akcija Reala, prvi šut ka golu Bufona i odmah gol!

Toni Kros je dugo vukao loptu, dodao Benzemi, a ovaj odlično ostavio na bok Daniju Karvahalu koji je ekspresno vratio na ivicu kaznenog prostora odakle Kristijano Ronaldo pronalazi "rupu", šutira u dalji ugao, i uspeva da savlada Juve.

Nije mirisalo na pogodak, ali to je Ronaldo, to je Real!

Portugalac je prvi fudbaler koji je postigao gol u tri različita finala Lige šampiona.




17' - Došlo je Realovih "pet minuta", pa su sada oni, posle početnog pritiska uspeli da nekoliko napada u kontinuitetu provedu na protivničkoj polovini, ali za sada nema nigde prolaska, Juve je "zaključao" tu trećinu terena.

12' -
Greška u začetku akcije Juventusa, jaka lopta Bonućija u noge Dibali, kome lopta beži do Tonija Krosa, pa je Argentinac prinuđen da pravi faul kako bi sprečio opasnost po sopsteveni gol. I dobija žuti karton...

7' - PJANIĆ! NAVAS!

Uf... Treći put na mukama Kejlor Navas. Napada Juve i sa leve i desne strane, a nakon izbačene lopte ona stiže do Miralema Pjanića koji sa ivice kaznenog šutira jako, precizno, ali ne dovoljno kako Kostarikanac ne bi stigao da reaguje.


4' -
Juve kontroliše posed na početku utakmice i već dva puta "testira" Kejlora Navasa. Gonzalo Iguain je prvo probao glavom, na nabačenu loptu sa desne strane, a onda nakon solo prodora uputio je i udarac sa dvadesetak metara. BIlo je opasno!

1' - Meč je počeo!

- Oko 60.000 navijača na "Milenijumu", spektakl na početku, možda i previše nalik na "američke spetakle", i sve je spremno da meč počne!


- Treba podsetiti i da je Milorda Mažić četvrti arbitar ovog meča.

- Điđi Bufon, koji je izgubio dva finala Lige šampiona, je treći najstariji igrač u finalima evropskih takmičenja. On trenutno ima 39 godina i 126 dana, a od njega su stariji bili samo golmani Dino Zof (41 godina i 86 dana) i Van der Sar (40 godina i 211 dana).

- Bez obzira na neke informacije da bi Bejl mogao da počne meč - to se nije desilo. Isko će početi u sredini terena, a zanimljivo da na klupi nema Džejmsa Rodrigesa!

- A tu su i navijači Reala!


- Ovako se navijači Juventusa "zagrevaju" za utakmicu.




- A šta je kazao Masimilijano Alegri - OVDE!

- Pročitajte i šta je uoči meča kazao Zinedin Zidan - OVDE!

- Pročitajte najavu našeg novinara Nikole Jankovića - "Zlatna palma" za scenaristu koji je ovo napisao!

- Mediji navode da se ulaznice kod preprodavaca koštaju i do 1.500 evra, a policija je upozorila navijače da obrate pažnju da ne budu prevareni.

- Utakmica će se zbog bezbednosti igrati pod zatvorenim krovom stadiona Milenijum, a navijači su počeli da ulaze na tribine i tri sata pre početka. Opširnije, OVDE!

- Ulice prestonice Velsa Kardifa pune su ljudi pred večerašnje finale Lige šampiona između fudbalera Real Madrida i Juventusa. Desetine hiljada navijača nalazi se na ulicama Kardifa, koji je sa populacijom od oko 350 hiljada stanovnika najmanji grad domaćin finala Lige šampiona. Mnogi navijači su zbog ograničenog smeštajnog kapaciteta u Kardifu morali da spavaju u obližnjim gradovima, uglavnom u Bristolu, zbog čega je velika gužva u vozovima koji stižu u glavni grad Velsa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC